Νέο PROACE MAX: το heavy-duty van της Toyota

Με το νέο μεγάλο van, PROACE MAX η Toyota Professional ολοκληρώνει την γκάμα της, ανανεώνoντας παράλληλα τα μικρότερα, PROACE και PROACE CITY,αλλά και παρουσιάζοντας το ήπια υβριδικό, Hilux Hybrid 48V.

Σε συνέχεια της συνεργασίας της Toyota με τον όμιλο Stellantis, η Toyota Professional παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο PROACE MAX, ένα μεγάλο van που έχει κοινό DNA με τα Peugeot Boxer, Citroen Jumper, Opel Movano και Fiat Ducato.

Με αυτόν τον τρόπο, η Toyota συμπληρώνει την PROACE «οικογένεια» LCV μοντέλων της, που περιλαμβάνει ακόμα το μικρότερο PROACE CITY και το μεσαίων διαστάσεων, PROACE, δύο οχήματα που, επίσης, έχουν στενή «συγγένεια» με τις αντίστοιχες προτάσεις των Peugeot, Citroen, Opel και Fiat.

 

Νέο PROACE MAX

 

Η Toyota Professional προχώρησε, ακόμα, στην ανανέωση των παραπάνω δύο van, ενώ αξίζει να σημειωθεί, πως και τα τρία μοντέλα PROACE, διατίθενται και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις. Παράλληλα, η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε το Hilux Hybrid 48V, τη νέα ήπια υβριδική έκδοση του δημοφιλούς pick-up. Με αυτόν τον τρόπο, η γκάμα ελαφρών επαγγελματικών της Toyota κατέστη πιο πλήρης και σύγχρονη από ποτέ. Χάρη στη δέσμη τεχνολογιών, Toyota Safety Sense, τα LCV της Toyota είναι, επίσης, και πιο ασφαλή.

Με το «ΜΑΧ» η οικογένεια PROACE γίνεται τριμελής

Όπως είπαμε, το νέο PROACE MAX τοποθετείται στην κορυφή της γκάμας της Toyota Professional. Πρόκειται για ένα μεγάλο van με μέγιστο όγκο φόρτωση 17 κ.μ., το οποίο προσφέρεται σε έξι διαμορφώσεις, με τους υποψήφιους αγοραστές να έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο μήκη μεταξονίου, τρία μήκη αμαξώματος και τρία ύψη οχήματος. Επιπλέον, το πλήρως ηλεκτρικό PROACE MAX Electric, εμφανίζει αυτονομία έως και 420 χλμ.

 

Νέο PROACE MAX

 

Σημειώνεται, πως το PROACE MAX προσφέρεται, ακόμα, σε έκδοση πλατφόρμας και είναι διαθέσιμο σε εκδοχή με ανατρεπόμενη καρότσα. Επιπροσθέτως, το νέο μοντέλο λανσάρεται στις εκδόσεις Chassis, Platform και Crew Cab, με την τελευταία να προορίζεται για τη μεταφορά προσωπικού και να φέρει δύο σειρές καθισμάτων.

Ανανέωση για τα PROACE και PROACE CITY

Παράλληλα, η Toyota ανανέωσε στα σημεία τα PROACE και PROACE CITY, με τις αλλαγές να εφαρμόζονται και στα επιβατικά PROACE VERSO και PROACE CITY VERSO.

Σε ό,τι αφορά στο PROACE, αυτό εξακολουθεί να προσφέρει όγκο φόρτωσης έως και 6.6 κ.μ. και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1.400 κιλών, με το PROACE VERSO να είναι σε θέση να μεταφέρει με όλες τις ανέσεις μέχρι και 9 επιβάτες. Σημαντικό είναι το γεγονός, πως το ηλεκτρικό PROACE εμφανίζει αυξημένη αυτονομία κατά 20 χλμ. σε σχέση με το τωρινό μοντέλο, όντας ικανό να διανύσει έως και 350 χλμ. με μία φόρτιση.

 

Νέο PROACE MAX

 

Στα 4,4 κ.μ. ανέρχεται ο μέγιστος ωφέλιμος όγκος του χώρου φόρτωσης του μικρότερου PROACE CITY, το οποίο -ανάλογα με την έκδοση- μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους έως και 1.000 κιλών. Στα 350 χλμ. ανέρχεται η αυτονομία κίνησης του ηλεκτρικού μοντέλου, μια τιμή αυξημένη κατά 50 χλμ. σε σχέση με το απερχόμενο μοντέλο. Όλες οι εκδόσεις van μπορούν να μεταφέρουν τρεις επιβάτες, ενώ το PROACE CITY VERSO είναι επταθέσιο.

Το Toyota Hilux «εξηλεκτρίζεται»

Η γκάμα της Toyota Professional επεκτείνεται περαιτέρω, με την προσθήκη του νέου Hilux Hybrid 48V, την ήπια υβριδική έκδοση του εμβληματικού pick-up, που υπόσχεται μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και βελτιωμένη οδηγική συμπεριφορά, τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.

Το νέο Hilux Hybrid 48V αναμένεται να έχει αμεσότερη απόκριση στο γκάζι και πιο γραμμική επιτάχυνση. Βελτιωμένη προβλέπεται να είναι και η απόδοση εκτός δρόμου, μέσω της πιο ομαλής επιτάχυνσης κατά την κίνηση σε κακοτράχαλα εδάφη, αλλά και της ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα σε κατηφορικά τμήματα.

Σημειώνεται, πως το ήπια υβριδικό Hilux διατηρεί αναλλοίωτες τις μεταφορικές δυνατότητες, εμφανίζοντας -όπως και τα συμβατικά μοντέλα- ελκτική ικανότητα 3.500 κιλά και μέγιστο ωφέλιμο φορτίο 1.000 κιλά.

 

Νέο PROACE MAX