Νέο Hilux GR SPORT II: το κορυφαίο pick-up της Toyota

Το Hilux GR SPORT II -η νέα κορυφαία έκδοση του εμβληματικού pick-up της Toyota- μαγνητίζει με τη μορφή, τον εξοπλισμό και τα αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Η Toyota παρουσιάζει το νέο Hilux GR SPORT II, τη δεύτερη ομώνυμη εκδοχή της κορυφαίας έκδοσης του δημοφιλούς pick-up. Αντλώντας έμπνευση από το αγωνιστικό όχημα που συμμετέχει στο περίφημο Dakar Rally, το νέο Toyota Hilux GR SPORT II θα βρίσκεται στους εμπόρους της ιαπωνικής μάρκας στο δεύτερο μισό του επόμενου έτους.

 

Hilux GR SPORT II

 

Σημειώνεται, πως το διπλοκάμπινο Hilux GR SPORT II εμφανίζει ελκτική ικανότητα 3.500 κιλών και ωφέλιμο φορτίο ενός τόνου. Σε σχέση με τις συμβατικές του εκδόσεις, διαθέτει διευρυμένα μετατρόχια κατά 140 χλστ. μπροστά και κατά 155 χλστ. πίσω, προς όφελος της οδικής του συμπεριφοράς τόσο στην άσφαλτο όσο και στο χώμα. Στο ίδιο πλαίσιο, έχουν αναβαθμιστεί τα συστήματα ανάρτησης και πέδησης, ενώ το «παρών» δίνει ο γνωστός turbodiesel κινητήρας των 2,8 λίτρων, ο οποίος συνεργάζεται με 6τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και αποδίδει 204 ίππους ισχύος και 500 Nm ροπής.

 

Hilux GR SPORT II

 

Οι διαφορές σε αμάξωμα και σαλόνι

Η διαφορετικότητα του GR SPORT II σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις του Hilux, τονίζεται και μέσω της εξωτερικής του εμφάνισης, με στοιχεία όπως τα μαύρα προστατευτικά των θόλων και τους -ίδιας απόχρωσης- τροχούς αλουμινίου διαμέτρου 17 ιντσών (που φέρουν κόκκινες δαγκάνες φρένων), να κάνουν τη διαφορά. Το ίδιο και η μαύρη γρίλια πλέγματος που φιλοξενεί ολογράφως το όνομα της Toyota, με την εικόνα να συμπληρώνουν το αεροδυναμικό roll-bar, η εμπρόσθια προστατευτική ποδιά, τα πλευρικά σκαλοπάτια και τα σχετικά λογότυπα της έκδοσης.

Στο εσωτερικό του οχήματος της Toyota Professional κυριαρχεί εκ νέου το μαύρο χρώμα, ενώ οι κόκκινες «πινελιές» δημιουργούν μια σπορ αίσθηση, όπως και τα αλουμινένια πεντάλ, αλλά και τα paddles στο τιμόνι για τη σειριακή αλλαγή σχέσεων του αυτόματου κιβωτίου. Θετική εντύπωση προκαλούν τα -ενισχυμένης στήριξης- καθίσματα που φέρουν δερμάτινες και σουέντ επενδύσεις.

 

Hilux GR SPORT II

 

Επιπλέον, το Hilux GR SPORT ΙΙ εξοπλίζεται με το τελευταίο σύστημα multimedia, Toyota Smart Connect, το οποίο συνεργάζεται με οθόνη αφής 8 ιντσών και είναι συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto, προσφέροντας παράλληλα τη δυνατότητα δορυφορικής πλοήγησης.

 

Αναβαθμισμένα τεχνικά χαρακτηριστικά

Ακόμα πιο σημαντικό είναι το γεγονός, πως έχουν βελτιωθεί οι εκτός δρόμου δυνατότητες του οχήματος, χάρη στην αύξηση κατά 20 χλστ. της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος, γεγονός που επέτρεψε την άνοδο της γωνίας προσέγγισης εμποδίου, από τις 29 στις 30 μοίρες.

 

Hilux GR SPORT II

 

Όπως προαναφέρθηκε, τα αυξημένα μετατρόχια βελτιώνουν περαιτέρω τα οδηγικά χαρακτηριστικά του ιαπωνικού pick-up, εντός και εκτός δρόμου, όπως και τα αναβαθμισμένα αμορτισέρ που υπόσχονται αμεσότερη αντίδραση απόσβεσης σε δύσκολες συνθήκες κίνησης. Οι νέοι, ελαφρύτεροι τροχοί φέρουν all-terrain ελαστικά, ενώ οι εμπρός δίσκοι των 16 ιντσών αντικαταστάθηκαν με νέους, μεγαλύτερους διαμέτρου 17 ιντσών. Πίσω, τα ταμπούρα έχουν δώσει τη θέση τους σε δισκόφρενα 15 ιντσών.