Ο ηλεκτρικός τράκτορας Mercedes-Benz eActros πιάνει δουλειά

Μια ανάσα πριν από την επίσημη έναρξη της μαζικής παραγωγής τους, οι πρώτοι τράκτορες Mercedes-Benz eActros εντάσσονται στους στόλους μεγάλων, ευρωπαϊκών εταιρειών logistics.

O πρώτος τράκτορας MercedesBenz eActros 300 της Γερμανίας, παραδόθηκε πρόσφατα στην εταιρεία Logistik Schmitt, μια οικογενειακή επιχείρηση που βρίσκεται στην πόλη Bietigheim-Bissingen, στο ομοσπονδιακό, γερμανικό κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης.

Η εν λόγω εταιρεία logistics θα χρησιμοποιεί αρχικά το ηλεκτρικό φορτηγό για τη μεταφορά κινητήρων, μεταξύ της μονάδας της στο Germersheim και του εργοστασίου της MercedesBenz, που βρίσκεται στο Wörth, σε μια απόσταση μόλις 25 χλμ. Το etruck θα πραγματοποιεί πολλαπλές βάρδιες, ενώ στην πορεία στο δρομολόγιο θα ενταχθεί και το εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων, το οποίο είναι εγκαταστημένο στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας. Σύμφωνα με την αρχική συμφωνία, η εταιρεία logistics θα εντάξει στον στόλο της έξι τράκτορες eActros 300.

 

eActros

Μαζική παραγωγή από το τέλος του χρόνου

Σημειώνεται, πως η πρώτη μονάδα του eActros 300 σε έκδοση τράκτορα, είχε παραδοθεί τον περασμένο Ιούνιο, στη γνωστή εταιρεία Simon Loos από την Ολλανδία, η οποία δραστηριοποιείται στο logistics τροφίμων.

Αξίζει να αναφερθεί, πως η μαζικότερη παραγωγή της εν λόγω έκδοσης του eActros 300, προγραμματίζεται να εκκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Υπενθυμίζεται, πως η έκδοση τράκτορα eActros 300, στηρίζεται στην ίδια τεχνολογία με τα μονά φορτηγά eActros 300/400, τα οποία βρίσκονται στην παραγωγή από το 2021. Επιγραμματικά αναφέρεται, πως το «παρών» δίνουν τρία πακέτα μπαταριών, με χωρητικότητα 112 kWh έκαστο, τα οποία προσφέρουν στο βαρύ ηλεκτρικό φορτηγό μέγιστη αυτονομία 220 χλμ. Το eActros 300 μπορεί να συνδεθεί με ταχυφορτιστή ισχύος έως και 160 kW, απαιτώντας λίγο πάνω από μία ώρα ώστε οι μπαταρίες (3 πακέτα) να πάνε από το 20 στο 80%.

Περισσότερα για το MercedesBenz eActros μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

 

eActros