Υψίστης σημασίας η Υπουργική Συνάντηση Κοινότητας Μεταφορών των Δυτικών Βαλκανίων στην Β. Μακεδονία

Στην Υπουργική Συνάντηση Κοινότητας Μεταφορών Δυτικών Βαλκανίων, που διεξάγεται στην Βόρεια Μακεδονία, η ελληνική αποστολή του υπ. Μεταφορών και Υποδομών, με επικεφαλής τον ΓΓ κ. Γιάννη Ξιφαρά, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τον νέο διάδρομο Δυτικών Βαλκανίων – Ανατολικής Μεσογείου, που ενισχύει τη συνδεσιμότητα μεταξύ της Ε.Ε. και των Δυτικών Βαλκανίων, φέρνοντάς τα πιο κοντά στο ευρωπαϊκό όραμα.

Σύμφωνα με τον κ. Ξιφαρά «Αναδείξαμε τη συμβολή της χώρας μας σε αυτό το βασικό μέσο για την ανάπτυξη συνεκτικής, αποτελεσματικής και υψηλής ποιότητας υποδομής μεταφορών σε ολόκληρη την Ε.Ε. Παράλληλα, είχαμε την ευκαιρία να σημειώσουμε τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στην αναβάθμιση των διασυνοριακών συνδέσεων των χωρών των Βαλκανίων αλλά και τον στρατηγικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ως κύριος διαμετακομιστικός κόμβος για την περιοχή αλλά και την Κεντρική Ευρώπη».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της ελληνικής αποστολής στην Βόρεια Μακεδονία,  δόθηκε η ευκαιρία και για διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, κ. Blagoj Bochvarski. Κατόπιν αυτής, ο Έλληνας ΓΓ Μεταφορών δήλωσε: «Η Ελλάδα και η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας έχουν σημαντικό πεδίο συνεργασιών, έχουμε ήδη χαράξει τα επόμενα βήματα και στο προσεχές διάστημα θα συντονίσουμε τις κοινές μας προσπάθειες με στόχο την ενδυνάμωση του τομέα των Μεταφορών και την διαρκή εξέλιξή τους».