Το νέο τέρμιναλ κρουαζιέρας της Cosco στον Πειραιά συζητήθηκε στη συνάντηση Γ. Πλακιωτάκη με την Πρεσβευτή της Κίνας στην Αθήνα

Με την Πρεσβευτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα κα Zhang Qiyue, συναντήθηκε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα καθώς επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση των δύο πλευρών να συνεχίσουν να εργάζονται από κοινού για την περαιτέρω ανάπτυξη και σύσφιξη της στρατηγικής συμμαχίας που διατηρούν εδώ και πολλές δεκαετίες στο ναυτιλιακό τομέα.

 

 

Η κα Zhang υπογράμμισε προς τον κ. Πλακιωτάκη τη μεγάλη σημασία που αποδίδει η κινεζική πλευρά στην υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αποτελεί κομβικό σημείο στην ανάπτυξη του νέου δρόμου του μεταξιού.

Εξάλλου, η κα Zhang επεσήμανε και τις πολύ καλές προοπτικές που διανοίγονται στις σχέσεις των δύο εθνών στον τουριστικό τομέα εκτιμώντας ότι το νέο σύγχρονο τέρμιναλ κρουαζιέρας που προγραμματίζει να κατασκευάσει η COSCO στον Πειραιά θα συμβάλει καθοριστικά την αύξηση του ρεύματος τουριστών από την Κίνα προς την Ελλάδα.

 

 

Ο κ. Πλακιωτάκης από την πλευρά του τόνισε την ξεχωριστή σημασία που δίνει η νέα ελληνική κυβέρνηση στον κρίσιμο τομέα των επενδύσεων και στο πνεύμα αυτό ανέφερε προς την κα Zhang την πεποίθηση του πως η επένδυση της COSCO θα ξεκινήσει άμεσα, εκτιμώντας ότι τα πάντα θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους.

Επίσης, ο κ. Πλακιωτάκης υπογράμμισε προς την κα. Zhang ότι η ελληνική πλευρά τάσσεται πλέον ξεκάθαρα και ενεργά υπέρ των επενδύσεων και είναι έτοιμη και ανοικτή να συζητήσει με μεγάλη προσοχή και άλλες πιθανές κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς.