Τιμητική διάκριση από Creative Greece στον ΟΣΕ

Συνέργειες, εξωστρέφεια, ενίσχυση και αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και εκπαίδευση είναι οι βασικοί άξονες που προκρίνει ο ΟΣΕ με στόχο την προσαρμογή του Οργανισμού στη σύγχρονη σιδηροδρομική αγορά επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Κωσταντίνος Πετράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της εκδήλωσης Creative Greece.

Χαρακτήρισε επίσης το 2016 ορόσημο για τον σιδηρόδρομο καθώς ξεκίνησε η απελευθέρωση της σιδηροδρομικής αγοράς και ενσωματώθηκε η Κοινοτική Οδηγία 34 μέσω του Νόμου 4408. Όπως εξήγησε ο κ. Πετράκης, αυτόματα μεταμορφώθηκε η σιδηροδρομική αγορά και, κατά συνέπεια, κλήθηκε ο ΟΣΕ να ανταποκριθεί στις πολλές, σημαντικές και πρωτόγνωρες προκλήσεις, μέσα σε αντίξοες συνθήκες από πλευράς οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, παράλληλα με ένα ασφυκτικό θεσμικό περιβάλλον με ελάχιστους βαθμούς ελευθερίας και άπειρους, συχνά απρόβλεπτους, περιορισμούς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ο κ. Πετράκης παρέλαβε τιμητική διάκριση για την προσαρμοστικότητα που έχει επιδείξει ο ΟΣΕ στη σιδηροδρομική αγορά την οποία του παρέδωσε ο κ. Δημήτρης Μάρδας, π. υφυπουργός Εξωτερικών.

Με αφορμή την τιμητική διάκριση που παρέλαβε ο Διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ τόνισε: «Με μεγάλη τιμή και αίσθημα ευθύνης παραλαμβάνω την τιμητική διάκριση της Creative Greece 2017 που θεωρώ ότι αντανακλάται στο σύνολο του Ομίλου ΟΣΕ, δηλαδή τις εταιρείες ΟΣΕ και ΕΡΓΑ ΟΣΕ, αλλά και, με την άδειά τους, στις υπόλοιπες εταιρείες της μεγάλης σιδηροδρομικής οικογένειας (ΕΕΣΣΤΥ, ΓΑΙΑΟΣΕ, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, RailCargo-Goldair & PEARL)…προφανώς και στους εργαζόμενους σιδηροδρομικούς χωρίς την αφοσίωση -μέχρι αυταπάρνησης- των οποίων δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε βήμα».