Συνολική αναβάθμιση για το Opel Vivaro

Το Opel Vivaro ανανεώνεται, προτάσσοντας την «φρέσκια» εμφάνιση, τη μεγαλύτερη ηλεκτρική αυτονομία και τα υψηλότερα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της πλήρους ανανέωσης της γκάμας ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων της, η Opel παρουσιάζει το αναβαθμισμένο Vivaro. Το μεσαίο van της Opel αποκτά την εμπρόσθια όψη, Opel Vizor, που συναντάμε και στα επιβατικά μοντέλα της γερμανικής μάρκας.

Αυξημένα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας υπόσχονται τα συνολικά 18 συστήματα ADAS, με το εσωτερικό να αποκτά μία πλήρως ψηφιακή διάσταση, χάρη στο νέο σύστημα infotainment. Στηρίζεται στην πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της εταιρείας Qualcomm Technologies και προσφέρει δύο οθόνες 10 ιντσών, ασύρματη σύνδεση smartphone και πλήθος επιλογών εξατομίκευσης.

Με αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία 350 χλμ.

Σε ό,τι αφορά στο Vivaro Electric, αυτό εμφανίζει μεγαλύτερη αυτονομία κατά 20 χλμ., καθώς πλέον στην έκδοση με την μπαταρία των 75 kWh (υπάρχει και με μπαταρία 50 kWh), μπορεί να διανύσει έως και 350 χλμ. με μία φόρτιση.

 

Συνολική αναβάθμιση για το Opel Vivaro

 

Το ηλεκτρικό van της Opel φέρει ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW και σε έναν ταχυφορτιστή 100 kW DC, χρειάζονται 38 λεπτά για την μπαταρία των 50 kWh, να πάει από το 5% στο 80% (45 λεπτά για την μπαταρία των 75 kWh).

Το νέο Opel Vivaro Electric εξακολουθεί να εξοπλίζεται με τον ηλεκτρικό κινητήρα απόδοσης 100 kW/136 hp ισχύος και 260 Nm ροπής, που του προσδίδει τελική ταχύτητα 130 χλμ./ώρα. Εντελώς νέο είναι το σύστημα «e Power Take-off Unit» (400 V) που επιτρέπει την τροφοδοσία με ενέργεια ηλεκτρικών συσκευών και εργαλείων.

Γι’ αυτούς που θέλουν και μπορούν, στο εγγύς μέλλον θα διατίθεται και το υδρογονοκίνητο Vivaro HYDROGEN, το ηλεκτρικό όχημα κυψελών (FCEV) που υπόσχεται αυτονομία άνω των 400 χλμ. και ανεφοδιασμό με υδρογόνο σε λίγα μόλις λεπτά. Την γκάμα συμπληρώνουν οι εκδόσεις πετρελαίου, που εκκινούν από τα 88 kW/120 hp και φτάνουν έως τα 130 kW/177 hp ισχύος.

 

Συνολική αναβάθμιση για το Opel Vivaro

 

Υπενθυμίζεται, πως το Vivaro προσφέρεται σε δύο μήκη (4,98 και 5,33 μ.), σε εκδόσεις panel van, crew cab και platform-chassis. Ανάλογα με την έκδοση, ο όγκος του χώρου φόρτωσης φτάνει έως και τα 6,6 κ.μ. και το μέγιστο ωφέλιμο φορτίο ανέρχεται σε 1,4 τόνους.

Με ψηφιακό κόκπιτ και αυξημένα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας

Όπως προαναφέρθηκε, το νέο Vivaro διαθέτει ένα κόκπιτ, που συνδυάζει τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την κεντρικά τοποθετημένη οθόνη αφής των 10 ιντσών, του νέου συστήματος infotainment. Το τελευταίο, για 1η φορά σε LCV της Opel, φέρει ενσωματωμένη την πλατφόρμα Snapdragon Cockpit της Qualcomm Technologies, που προσφέρει κορυφαία γραφικά και δυνατότητες επιπέδου υπολογιστή. Δυνατή είναι η ασύρματη φόρτιση smartphones, μέσω των Apple CarPlay και Android Auto.

 

Συνολική αναβάθμιση για το Opel Vivaro

 

Συνολικά 18 επικουρικά συστήματα προς τον οδηγό (ADAS) περιλαμβάνονται στον εξοπλισμό, με το Dynamic Surround Vision να προσφέρει απροβλημάτιστη ορατότητα, χάρη στις δυο κάμερες. Συστήματα όπως η ειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης με φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, το έξυπνο cruise control, η υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, η ειδοποίηση υπνηλίας, ο έλεγχος ευστάθειας του τρέιλερ και η πλευρική προστασία, ολοκληρώνουν την γκάμα των ηλεκτρονικών βοηθημάτων. Το προσαρμοζόμενο cruise control με λειτουργία stop and go, είναι επίσης διαθέσιμο ως νέα επιλογή για το Vivaro.

Επιπλέον, οι αποθηκευτικοί χώροι γύρω από τον πίνακα οργάνων και την κεντρική κονσόλα έχουν μεγεθυνθεί, διευκολύνοντας την αποθήκευση καθημερινών αντικειμένων. Τα βιβλία παραγγελιών για τα νέα Opel Vivaro και Vivaro Electric, πρόκειται να ανοίξουν σύντομα.

 

Συνολική αναβάθμιση για το Opel Vivaro