Στις 16/10 το συνέδριο «Logistics beyond economic crisis: Το μοντέλο της επόμενης 5ετίας» του Supply Chain Institute

 

Το Supply Chain Institute με την επιστημονική υποστήριξη της Planning (που φέτος το φθινόπωρο συμπληρώνει 30 χρόνια ηγετικής παρουσίας στα logistics της χώρας), διοργανώνει την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου το 7ο συνέδριο SOLUTIONS με τίτλο «Logistics beyond economic crisis: το μοντέλο της επόμενης 5ετίας» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η με δειλά βήματα, διαφαινόμενη πλέον έξοδος από την οικονομική κρίση και τα νέα οικονομικά δεδομένα, το ανοδικό e-commerce, το νέο μοντέλο e-service, το κυνήγι για το βέλτιστο customer-experience, η εποχή της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης, είναι βέβαιο ότι θα διαμορφώσουν το μελλοντικό μοντέλο logistics. Πολύ απλά γιατί όσα αναφέρθηκαν παραπάνω, αλλάζουν τη συμπεριφορά του καταναλωτή και κατ’ επέκταση οι εταιρείες που στοχεύουν στη μακροζωία, οφείλουν να εναρμονιστούν και να «υπακούσουν» στο νέο προφίλ του καταναλωτή. Με δύο λέξεις της εποχής μας, είμαστε “followers των καταναλωτών μας” και αναζητάμε το “like” τους.

Συνεπώς και το logistics μοντέλο πρέπει να υπακούσει και να αλλάξει την προσεχή 5ετία. Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές; Είναι αλλαγές στην logistics κουλτούρα μας; Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε συνέργειες; Σε τι βαθμό θα επιτευχθεί το «personalization» ή η κατηγοριοποίηση πελατών για το επιθυμητό customer service; Σε ποιες περιπτώσεις θα πάμε σε end-to-end λύσεις; Πως με σύγχρονα εργαλεία αυξάνουμε την παραγωγικότητα της αποθήκης σε χρόνους, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται τα λάθη; Πώς αλλάζει το μοντέλο διανομής για βελτίωση της κερδοφορίας και τι λύσεις δίνει η τεχνολογία για τη μεταφορά και τη δρομολόγηση;

Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα καινοτόμο συνέδριο που προτρέπει όποιον δραστηριοποιείται στην αγορά της εφοδιαστικής αλυσίδας να το παρακολουθήσει καθώς στην εποχή της τεχνολογίας η ταχύτητα και η εξέλιξη έχουν μεγάλο ειδικό βάρος.

Μεταξύ των Χορηγών Επικοινωνίας είναι το περιοδικό Supply Chain & Logistics και η ιστοσελίδα www.supply-chain.gr.