Πολιτεία και Φορείς στα εγκαίνια της 9ης Διεθνούς Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo» 2023

Με σημαντικά μηνύματα για τον κλάδο των logistics, των εμπορευματικών μεταφορών και το μέλλον της διασυνδεδεμένης μεταφοράς, αλλά και τα χρηματοδοτικά πακέτα για τον κλάδο, εγκαινίασαν την 9η Διεθνή Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo», ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς από το υπ. Μεταφορών – Υποδομών και η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, κα Βασιλική Λοϊζου από το υπ. Ανάπτυξης.  Το «παρών» έδωσαν και όλοι οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων του ευρύτερου κλάδου.

«Προτεραιότητα οι επενδύσεις στα logistics»

Για το ρεκόρ επενδύσεων άμεσων ξένων επενδύσεων ύψους 7,2 δισ. ευρώ, μίλησε από το βήμα της τελετής η κυρία Λοΐζου, ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα την προσέλκυση επενδύσεων και στα logistics. «Η Ελλάδα πρέπει να εκμεταλλευθεί το πλεονέκτημά της ότι βρίσκεται στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων. Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα σε υποδομές που μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα να γίνει η πύλη εισόδου για τις χώρες της Ασίας και όχι μόνο», τόνισε η κυρία Λοΐζου, συμπληρώνοντας πως υπάρχει πρόγραμμα στρατηγικών επενδύσεων που οδηγούν σε «fast-track» διαδικασίες.

 

«Στον επόμενο χρόνο θα προχωρήσουμε σε κάποιες δράσεις, όπως την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου και την ψηφιοποίηση των υποδομών (ιδιωτικών και δημόσιων), ώστε να δώσουμε μια περαιτέρω ώθηση στον κλάδο», προανήγγειλε η κυρία Λοΐζου, η οποία έκλεισε την ομιλία της με μια ευχή: «Εύχομαι η Έκθεση να γίνει εφαλτήριο για νέες επενδύσεις και συνεργασίες. Καλή επιτυχία στις εργασίες».

 

Η Ελλάδα ως logistics hub της νοτιοανατολικής Ευρώπης

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε ο κύριος Ξιφαράς, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι τα logistics αποτελούν μεγάλο κομμάτι της αγοράς και ότι αφήνουν ουσιαστικό αποτύπωμα στην οικονομία. «Στόχος μας είναι η βελτιστοποίηση της θέσης της χώρας στον παγκόσμιο χάρτη των logistics και η μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κύριος Ξιφαράς, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να ενισχύσει τις εμπορευματικές και χερσαίες μεταφορές, με επενδύσεις σε νέα οχήματα και ενίσχυση των ελληνικών εταιρειών, βελτίωση των υποδομών, απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου και ψηφιοποίηση.

 

Μετά το πέρας των εγκαινίων οι δύο εκπρόσωποι των Υπουργείων που στηρίζουν την 9η Διεθνή Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo», περιηγήθηκαν στους χώρους της έκθεσης, συνομίλησαν με εκθέτες, ενημερώθηκαν για τα νέα προϊόντα και υπηρεσίες και συζήτησαν για τα επόμενα βήματα προγραμματισμού του κλάδου.

 

Η έκθεση συνεχίζεται με πλούσιο πρόγραμμα και αύριο Κυριακή 1 Οκτωβρίου, αλλά και την business day, Δευτέρα 2 Οκτωβρίου στο Metropolitan Expo στα Σπάτα.

 

Προ-εγγραφείτε ηλεκτρονικά για την συμμετοχή σας στο www.supplychainexpo.gr