Δυνατή η πρώτη ημέρα της 9ης Διεθνούς Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo»

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διεργασίες της πρώτης ημέρας της 9ης Διεθνούς Έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo», η οποία ξεκκίνησε σήμερα, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 και θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου.

Από τις 10.00 το πρωί που το εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expο άνοιξε τις πύλες του, πλήθος επισκεπτών έσπευσε να περιηγηθεί στα 3 εκθεσιακά Halls και να ενημερωθεί για όλες τις εξελίξεις γύρω από την Εφοδιαστική Αλυσίδα, τα Logistics και τα Επαγγελματικά Οχήματα.

Από την πρώτη κιόλας ημέρα λειτουργίας της έκθεσης, οι 300 εκθέτες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο ελληνικό κοινό τις δράσεις, τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους. Επιπλέον, οι συμμετέχουσες εταιρείες από την Ελλάδα και 8 ακόμα χώρες, πραγματοποίησαν επωφελείς συναντήσεις, διευρύνοντας σημαντικά τον κύκλο των επαγγελματικών επαφών τους.

 

Με πλούσιο πρόγραμμα τα πολύ-συνέδρια LOGI.C 2023

Τονίζεται πως το ενδιαφέρον της έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo», κάθε άλλο παρά εξαντλείται στα -ομολογουμένως εντυπωσιακά- εκθέματα, καθώς παράλληλα με την έκθεση πραγματοποιούνται οι συνολικά 12 εκδηλώσεις, που συνθέτουν το πρόγραμμα των φετινών πολυσυνεδρίων LOGI.C events.

 

H αρχή έγινε στις 11.00 π.μ. του Σαββάτου στην κεντρική Συνεδριακή Αίθουσα C2, όταν ξεκίνησε τις διεργασίες του το Διεθνές Συνέδριο του ΕΕΣΥΜ, το οποίο χαιρέτισε η υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία ανεβαίνοντας στο βήμα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Εντός της τετραετίας, η ενίσχυση των εμπορευματικών μεταφορών της χώρας αποτελεί ξεκάθαρο στόχο μας στην κυβέρνηση, αξιοποιώντας φυσικά και την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή».

 

Παράλληλα, στη Συνεδριακή Αίθουσα Hall 2, έλαβαν χώρα τρεις εκδηλώσεις που παρουσιάζουν υψηλό ενδιαφέρον. Αναλυτικότερα, παρουσιάστηκαν από την EEBΨ&L τα συμπεράσματα της 4ης Πανελλαδικής Έρευνας για τα Ψυχόμενα Logistics, με τίτλο «Το μέλλον της Ψυχρής Εφοδιαστικής Αλυσίδας». Τη σκυτάλη πήρε η εκδήλωση «Innovation move logistics forward» που συνδιοργανώθηκε από το ITS Hellas, το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ και το ILME και η οποία επέτρεψε στους συνέδρους να ενημερωθούν για όλες τις νέες τεχνολογίες και τις τάσεις του μέλλοντος στον κλάδο. Την συνεδριακή πρώτη ημέρα έκλεισε η εξαιρετική εκδήλωση εν είδει σεμιναρίου από την projectyou, που παρουσίασε το μέλλον των Logisticians, τις προκλήσεις για το επάγγελμα και ό,τι καινούργιο έρχεται στο μέλλον.

 

Οι συνεδριακές εκδηλώσεις LOGI.C συνεχίζονται παράλληλα και στις δύο αίθουσες C2 και Hall 2 και την δεύτερη ημέρα της έκθεσης, Κυριακή 1 Οκτωβρίου.

 

Σημαντικά μηνύματα στα εγκαίνια της έκθεσης

Τα εγκαίνια της έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo» τελέστηκαν στις 05.00 μ.μ. το απόγευμα του Σαββάτου με εκπροσώπηση τόσο από το υπ. Μεταφορών – Υποδομών, όσο και από το υπ. Ανάπτυξης, υπό την αιγίδα των οποίων τελείται και η έκθεση. Την τελετή εγκαινίων και τους 300 εκθέτες τίμησαν με την παρουσία τους η Γενική Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, κα Βίκυ Λοΐζου, όπως και ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, κ. Ιωάννης Ξιφαράς. Παρόντες ήταν και όλοι οι εκπρόσωποι των συλλογικών φορέων του ευρύτερου κλάδου.

Τόσο η κα Λοΐζου όσο και ο κ. Ξιφαράς, χαιρετίζοντας την έκθεση, τόνισαν τη σπουδαιότητα των logistics για τη χώρα μας, καθιστώντας σαφές το πόσο υψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης βρίσκεται η προσέλκυση επενδύσεων και στα logistics. «Στον επόμενο χρόνο θα προχωρήσουμε σε κάποιες δράσεις, όπως την απλοποίηση του θεσμικού πλαισίου και την ψηφιοποίηση των υποδομών (ιδιωτικών και δημόσιων), ώστε να δώσουμε μια περαιτέρω ώθηση στον κλάδο», δήλωσε σχετικά η κυρία Λοΐζου. Από την πλευρά του, ο κύριος Ξιφαράς δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στόχος μας είναι η βελτιστοποίηση της θέσης της χώρας στον παγκόσμιο χάρτη των logistics και η μετατροπή της Ελλάδας σε διαμετακομιστικό κέντρο της νοτιοανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η δεύτερη εκθεσιακή ημέρα, αύριο Κυριακή 1 Οκτωβρίου.