“Δίνουμε έμφαση στις εμπορευματικές μεταφορές” δηλώνει από το βήμα της 9ης διεθνούς Έκθεσης “Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics” 2023 η Χρ. Αλεξοπούλου

Η υφυπουργός Μεταφορών Υποδομών χαιρέτισε τα συνέδρια LOGI.C που ξεκίνησαν με την διοργάνωση του ΕΕΣΥΜ

Άνοιξε τις πύλες της σήμερα, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, η 9η Διεθνής Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics – Cargo Truck & Van Expo», που διοργανώνει η εταιρεία O.MIND CREATIVES.

Από τις 10.00 π.μ. πλήθος επισκεπτών συρρέουν στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo που βρίσκεται στοv Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», στα Σπάτα Αττικής, όπου 300 εκθέτες από 8 χώρες καταλαμβάνουν 3 εκθεσιακά Halls, παρουσιάζοντας ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο έχει να επιδείξει ο κλάδος.

Τον «χορό» των επίσημων προσκεκλημένων της διπλής, διεθνούς έκθεσης άνοιξε η Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κυρία Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία παρέστη στο Διεθνές Συνέδριο για τα Disruptions στην Εφοδιαστική Αλυσίδα του ΕΕΣΥΜ, με το οποίο εκκίνησε φέτος το πρόγραμμα των 12 – παράλληλων με την έκθεση – πολυσυνεδρίων, LOGI.C.

 

«Εντός της τετραετίας, η ενίσχυση των εμπορευματικών μεταφορών της χώρας αποτελεί ξεκάθαρο στόχο μας στην Κυβέρνηση, αξιοποιώντας φυσικά και την γεωπολιτική θέση της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή», τόνισε η κυρία Αλεξοπούλου χαιρετίζοντας το Διεθνές Συνέδριο, ενώ δεν παρέλειψε να συμπληρώσει: «Είναι αρχικά περισσότερο από αναγκαία η περαιτέρω αξιοποίηση της στρατηγικής σημασίας των μεγάλων εμπορευματικών λιμανιών της χώρας μας».

 

Η Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κάνοντας αναφορά στις πρόσφατες φυσικές καταστροφές στη χώρα μας, δεν παρέλειψε να αναφέρει: «Αποτελεί προτεραιότητά μας πλέον να θωρακιστούμε ακόμα περισσότερο με τις απαραίτητες υποδομές υψηλότερης ανθεκτικότητας, ώστε να μπορούμε μελλοντικά να ελαχιστοποιούμε στον βαθμό που είναι δυνατόν, τις όποιες επιπτώσεις παρόμοιων διαταραχών».

Στη συνέχεια της ομιλίας της, η κυρία Αλεξοπούλου τόνισε: «Είναι απαραίτητη προϋπόθεση να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε τα δίκτυα μεταφορών μας να ανακάμπτουν όσο το δυνατόν ταχύτερα, από τις όποιες διαταραχές και να δίνονται εκ νέου σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των μεταφορικών και επιβατικών αναγκών μας, πάντα φυσικά με την απαραίτητη ασφάλεια».

 

Στην άλλη συνεδριακή αίθουσα, αυτή του Hall 2 βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί το συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους με την παρουσίαση των συμπερασμάτων της 4ης Έρευνας για την Ψυχρή Εφοδιαστική Αλυσίδα, που παρουσιάζει και συντονίζει ο πρόεδρος της ΕΕΒΨL (φωτό) κ. Διονύσης Γρηγορόπουλος.

 

 

Η πρώτη ημέρα της έκθεσης συνεχίζεται με πλήθος εκδηλώσεων τόσο στο πλαίσιο των LOGI.C, όσο και στα περίπτερα των εκθετών, ενώ στις 17.00 το απόγευμα προγραμματίζονται και τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης.  Το πρόγραμμα των συνεδρίων μπορεί να βρει κανείς εδώ

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας  προ-εγγραφείτε ως επισκέπτες εδώ