Οι πρώτες παραγγελίες για το πολυαναμενόμενο pickup της Mercedes-Benz ξεκίνησαν

Η νέα X-Class της Mercedes-Benz συνδυάζει τα τυπικά χαρακτηριστικά ενός pickup με τα κλασικά πλεονεκτήματα μίας Mercedes-Benz: τη στιβαρή κατασκευή με τη  μοντέρνα σχεδίαση, εντυπωσιακές δυνατότητες off-road με μία άκρως δυναμική οδήγηση και ασφάλεια, την υπερσύγχρονη λειτουργικότητα με την κομψή άνεση.

Το νέο pickup υψηλών επιδόσεων διαθέτει άνετη ανάρτηση με πλαίσιο τύπου σκάλας, πίσω συμπαγή άξονα πολλαπλών συνδέσμων, μπροστινή ανεξάρτητη ανάρτηση τροχών με σπειροειδή ελατήρια και στους δύο άξονες. Έρχεται να μπει δυναμικά σε αυτή την κατηγορία με τρεις διαφορετικές γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού, διάφορες εκδόσεις συστημάτων μετάδοσης κίνησης, πλούσια ποικιλία υλικών και χρωμάτων και εκτενή γκάμα αξεσουάρ της Mercedes-Benz, τα οποία προσφέρουν τη δυνατότητα περαιτέρω εξατομίκευσης. Έτσι, η X-Class μπορεί να ικανοποιεί πολλούς και διαφορετικούς ρόλους: από ένα στιβαρό pickup παντός εδάφους μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα κομψό οικογενειακό αυτοκίνητο πόλης.

Το επίσημο λανσάρισμά της στην Ελλάδα θα γίνει στις 11 Νοεμβρίου, με παρουσία του αυτοκινήτου σε όλες τις εκθέσεις των Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Mercedes-Benz ανά την Ελλάδα.

Από σήμερα έχουν όλοι τη δυνατότητα να απευθυνθούν στο Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων της Mercedes-Benz προκειμένου να επιλέξουν, να διαμορφώσουν και να παραγγείλουν την ιδανική X-Class, προσαρμοσμένη στις δικές τους προτιμήσεις.

Η X-Class αναπτύχθηκε ειδικά για τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις της διεθνούς αγοράς των pickups. Η ζήτηση για μεσαίου μεγέθους pickup οχήματα με κλασικά χαρακτηριστικά άνεσης επιβατικού αυτοκινήτου βρίσκεται σε σταθερή άνοδο τα τελευταία χρόνια. Ταυτόχρονα, έχει αυξηθεί το ποσοστό των pickups ιδιωτικής χρήσης. Δεν θεωρούνται πλέον μόνο ως «άλογα εργασίας». Η Mercedes-Benz είναι ο πρώτος κατασκευαστής premium οχημάτων που αντιλήφθηκε αυτές τις αλλαγές και σχεδίασε το πρώτο pickup που εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις και την πολύ-λειτουργικότητά του.

Τρεις γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού για διαφορετικές επαγγελματικές απαιτήσεις και τρόπους ζωής

Το pickup με το αστέρι της Mercedes διατίθεται σε τρεις γραμμές σχεδίασης και εξοπλισμού για τις διαφορετικές απαιτήσεις της εργασίας και της ζωής:

  • Η βασική γραμμή X-Class PURE είναι ιδανική για σκληρή, λειτουργική χρήση. Είναι ένα τέλειο «άλογο εργασίας». Ταυτόχρονα, όμως, η άνεση και η σχεδίασή της την αναδεικνύουν σε τέλειο σύντροφο για τις επισκέψεις σε πελάτες και προμηθευτές, αλλά και για ιδιωτικές δραστηριότητες.
  • Η X-Class PROGRESSIVE προορίζεται για ανθρώπους που θέλουν ένα σκληροτράχηλο pickup που προσφέρει χαρακτηριστικά στυλ και άνεσης – να είναι η «επαγγελματική κάρτα» για την επιχείρησή τους και ταυτόχρονα ένα αναπαυτικό και πολυτελές αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης.
  • Η X-Class POWER είναι η κορυφαία έκδοση. Απευθύνεται σε πελάτες για τους οποίους, το στυλ, η κομψότητα, οι επιδόσεις και η άνεση είναι υπέρτατης σημασίας. Ως αντισυμβατικό lifestyle όχημα, είναι κατάλληλο τόσο για το αστικό περιβάλλον όσο και για δραστηριότητες αθλητικές ή ελεύθερου χρόνου, πέρα από τα συνηθισμένα. Η σχεδίαση και το υψηλό επίπεδο εξοπλισμού της αντανακλούν έναν ανεξάρτητο και ιδιαίτερο τρόπο ζωής.

Δυναμική σιλουέτα με τη χαρακτηριστική σχεδίαση SUV της Mercedes-Benz

Με την πρωτοποριακή, χαρακτηριστική σχεδίαση μιας Mercedes-Benz, η X-Class καταφέρνει να ισορροπεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στα σκληροτράχηλα και κομψά χαρακτηριστικά. Το μυώδες αμάξωμα, οι καθαρές, λιτές γραμμές σχεδίασης και τα σαφή χαρακτηριστικά εφιστούν την προσοχή στις βασικές αξίες του pickup με ένα συναισθηματικά ελκυστικό τρόπο – σε συνδυασμό με τη σχεδόν ανεξάντλητη λειτουργικότητά της. Η X-Class μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο βάρους 1,1 τόνων. Υπεραρκετό για τη μεταφορά 17 γεμάτων βαρελιών 50 λίτρων στο χώρο φόρτωσης, για παράδειγμα. Έχει τη δυνατότητα ρυμούλκησης 3,5 τόνων, ενώ μπορεί επίσης να ρυμουλκεί τρέιλερ μεταφοράς αλόγων ή σκάφος οκτώ μέτρων.

Το μπροστινό τμήμα έχει την εντυπωσιακή όψη ενός SUV της Mercedes-Benz – με το κεντρικά τοποθετημένο αστέρι, τη μάσκα με τη διπλή γρίλια, το υψηλό και έντονα μυώδες καπό και τους προβολείς που εκτείνονται μέχρι τους θόλους. Η μπροστινή ποδιά υπογραμμίζει το πλάτος της και αποκτά το δικό της ιδιαίτερο χαρακτήρα ανάλογα με τη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού. Στη βασική έκδοση PURE δεν είναι βαμμένη ενώ στη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού PROGRESSIVE βάφεται στο χρώμα του οχήματος. Η κορυφαία έκδοση POWER αντίστοιχα διαθέτει προφυλακτήρα βαμμένο στο χρώμα του οχήματος και περιλαμβάνει χρωμιωμένη προστατευτική ποδιά. Υπάρχουν εννέα όμορφα χρώματα βαφής και μεγάλη ποικιλία αποκλειστικών ζαντών 17, 18 ή 19 ιντσών, για να επιλέξει κανείς, ανεξαρτήτως έκδοσης.

Λιτή σχεδίαση για το πίσω τμήμα με προφυλακτήρα και ενσωματωμένο σκαλοπάτι στο βασικό εξοπλισμό

Ο πίσω προφυλακτήρας επίσης διαφέρει ανάλογα με την επιλεγμένη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού: είναι μαύρος για την έκδοση PURE και στο χρώμα του οχήματος για την έκδοση PROGRESSIVE. Η έκδοση POWER διαθέτει προφυλακτήρα χρωμίου για ιδιαίτερα πολυτελή εμφάνιση. Για βολική πρόσβαση στο χώρο φόρτωσης, ο προφυλακτήρας διαθέτει ενσωματωμένο σκαλοπάτι. Εάν δεν επαρκεί η πόρτα με γωνία ανοίγματος 90 μοιρών του βασικού εξοπλισμού, η X-Class μπορεί να κατασκευαστεί προαιρετικά και χωρίς πίσω προφυλακτήρα, οπότε η πίσω πόρτα ανοίγει μέχρι 180 μοίρες.

Η επιφάνεια φόρτωσης είναι σχεδιασμένη έτσι, ώστε μία ευρωπαλέτα να χωράει ανάμεσα στους δύο θόλους τροχών. Η X-Class είναι το μοναδικό μεσαίου μεγέθους pickup που περιλαμβάνει φωτισμό του χώρου φόρτωσης στο βασικό εξοπλισμό. Το τρίτο φως φρένων διαθέτει λαμπτήρες LED, οι οποίοι φωτίζουν ολόκληρη την επιφάνεια φόρτωσης. Μία πρίζα 12 V στο χώρο φόρτωσης για πρόσθετες συσκευές, όπως συμπιεστές, είναι επίσης μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Μήκος οχήματος: 5.340 mm

Πλάτος οχήματος: 1.920 mm

Ύψος οχήματος: 1.819 mm

Μεταξόνιο: 3.150 mm

Μήκος επιφάνειας φόρτωσης: 1.587 mm

Πλάτος επιφάνειας φόρτωσης: 1.560 mm

Ύψος επιφάνειας φόρτωσης: 474 mm

Μέγιστο ωφέλιμο φορτίο: 1.042 kg

Βάρος ρυμούλκησης με φρένα (ανάλογα με τον κινητήρα και τον εξοπλισμό): 1.650-3.500 kg

Νέα πρότυπα στην αίσθηση άνεσης και ποιότητας

Στο εσωτερικό, η X-Class θέτει νέα αναβαθμισμένα πρότυπα στην αίσθηση άνεσης και ποιότητας για την κατηγορία των μεσαίου μεγέθους pickup. Το ταμπλό οργάνων διαθέτει τις χαρακτηριστικές διακοσμητικές καμπύλες μιας Mercedes, οι οποίες εκτείνονται σε όλο το πλάτος του ταμπλό οργάνων – ένα νέο χαρακτηριστικό για αυτή την κατηγορία – το οποίο δημιουργεί αίσθηση ενός ευρύχωρου και λιτά μοντέρνου εσωτερικού. Υπάρχουν τρεις εκδόσεις διάκοσμου για την X-Class POWER: η εμφάνιση pixel σε Μαύρο ματ, η εμφάνιση αλουμινίου με ευθείες γραμμές λείανσης και η εμφάνιση ξύλου με νερά σε Καφέ ματ. Τ

ην υψηλής ποιότητας αίσθηση συμπληρώνει το επάνω τμήμα του ταμπλό, το οποίο διατίθεται σε συνθετικό δέρμα ARTICO σε Μαύρο ή Καφέ Καρυδί. Τα χαρακτηριστικά στρογγυλά στόμια των αεραγωγών προσθέτουν μία σπορτίφ πινελιά. Ανάλογα με τη γραμμή σχεδίασης και εξοπλισμού, διατίθενται είτε σε γυαλιστερό Μαύρο είτε σε Ασημί, δημιουργώντας μία εντύπωση σύγχρονης πολυτέλειας. Στις εκδόσεις PROGRESSIVE και POWER, η κεντρική κονσόλα πλαισιώνεται επίσης με διακοσμητικά στοιχεία σε Ασημί. Οι μεγάλες χειρολαβές στις πόρτες είναι επίσης Ασημί χρώματος. Η μοντέρνα εμφάνιση ενισχύεται από την ελεύθερη κεντρική οθόνη, η οποία είναι ήδη γνωστή από τη V-Class.

Ο σχεδιασμός χειριστηρίων και ενδείξεων παρουσιάζει τα γνωστά υψηλά επίπεδα άνεσης και εργονομίας. Δοκιμασμένα συστήματα από τα επιβατικά αυτοκίνητα της Mercedes-Benz κάνουν την πρεμιέρα τους στην κατηγορία των μεσαίου μεγέθους pickup: Το touchpad πολλαπλών λειτουργιών στην κεντρική κονσόλα και το πλήρως ενσωματωμένο σύστημα πολυμέσων COMAND Online με πλοήγηση από σκληρό δίσκο, το σύστημα φωνητικού χειρισμού LINGUATRONIC και η πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω smartphone. Η κεντρική οθόνη σε συνδυασμό με το COMAND Online, έχει διαγώνιο 8,4 ίντσες, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη οθόνη στην κατηγορία. Με ανάλυση 960 x 540 pixel και τεχνολογία υψηλής αντίθεσης IPS (In-Plane Switching), προσφέρει φωτεινότητα που αυξάνει σημαντικά την ποιότητα των χαρτών πλοήγησης και της εικόνας που μεταδίδει η κάμερα 360 μοιρών. Επίσης διατίθενται τα δοκιμασμένα συστήματα ήχου Audio 20 USB και Audio 20 CD, τα οποία συνοδεύονται από οθόνη 7 ιντσών.

Το όργανο πολυλειτουργικών ενδείξεων αποτελείται από τα μεγάλα, αναλογικά, στρογγυλά όργανα της C-Class και V-Class. Στις εκδόσεις X-Class PROGRESSIVE και POWER είναι κυλινδρικά. Ανάμεσα στα στρογγυλά όργανα φιλοξενείται μία οθόνη πολυμέσων 5,4 ιντσών. Χάρη στα πλήκτρα που βρίσκονται στο τριάκτινο τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών, του βασικού εξοπλισμού, οι ρυθμίσεις στην έγχρωμη οθόνη ελέγχονται χωρίς να απομακρύνει ο οδηγός τα χέρια από το τιμόνι. Το τιμόνι με τα 12 συνολικά πλήκτρα του ρυθμίζεται ως προς το ύψος βελτιώνοντας την εργονομία και βελτιώνοντας τη θέση καθίσματος του οδηγού. Στις X-Class PROGRESSIVE και POWER, το τιμόνι, η λαβή του μοχλού αλλαγής ταχυτήτων και ο μοχλός του χειρόφρενου επενδύονται με δέρμα.

Η μεγαλύτερη ποικιλία υλικών και χρωμάτων στην κατηγορία

Εκτός από τα ποικίλα στοιχεία διάκοσμου, υπάρχουν έξι διαφορετικές επενδύσεις καθισμάτων, συμπεριλαμβανομένων δύο δερμάτινων με εμφανείς διακοσμητικές ραφές, καθώς επίσης και δύο χρώματα εσωτερικής επένδυσης οροφής. Συνεπώς, η X-Class παρέχει τη μεγαλύτερη ποικιλία υλικών και χρωμάτων στην κατηγορία. Τα καθίσματα στην X-Class PURE επενδύονται με ύφασμα Τούνγια στο βασικό εξοπλισμό. Προαιρετικά διατίθεται συνθετικό δέρμα σε Μαύρο. Τα καθίσματα άνεσης στην έκδοση PROGRESSIVE επενδύονται με ύφασμα Ποοσάδας σε Μαύρο. Επίσης, ο συνδυασμός συνθετικού δέρματος ARTICO/μικροϊνών DINAMICA σε Μαύρο, γνωστός από τα επιβατικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz, διατίθεται κατ’επιλογή.

Η X-Class POWER στο βασικό εξοπλισμό της διατίθεται με συνθετικό δέρμα ARTICO/μικροΐνες DINAMICA σε Μαύρο και εμφανείς διακοσμητικές ραφές σε Γκρι Αλπακά. Προαιρετικά διατίθενται Μαύρο δέρμα με διακοσμητικές ραφές σε Γκρι Αλπακά ή Καφέ Καρυδί δέρμα με διακοσμητικές ραφές σε Μαύρο. Οι διακοσμητικές ραφές άλλου χρώματος βελτιώνουν αισθητικά ακόμη περισσότερο την εμφάνιση των καθισμάτων. Αποκλειστικές διακοσμητικές ραφές κοσμούν, επίσης, το συνθετικό δέρμα ARTICO που επενδύει το επάνω τμήμα του ταμπλό οργάνων, τα υποβραχιόνια και τις βάσεις των παραθύρων, υπογραμμίζοντας την πολυτέλεια του εσωτερικού χώρου συνολικά. Για πρώτη φορά σε αυτή την κατηγορία διατίθενται για επιλογή δύο διαφορετικές εσωτερικές επενδύσεις οροφής: ύφασμα σε Μπεζ Μακκιάτο και Μαύρο. Στην X-Class POWER, οι κολώνες τύπου A καλύπτονται επίσης με ύφασμα του ίδιου χρώματος.

Εξατομίκευση στα μέτρα σας – πακέτα εξοπλισμού και εκτενής γκάμα αξεσουάρ Mercedes-Benz

Η ποικιλία προαιρετικού εξοπλισμού, καθώς και από ένα πακέτο Style ειδικά για τις γραμμές PROGRESSIVE και POWER, δίνουν τη δυνατότητα για περαιτέρω εξατομίκευση. Για παράδειγμα, στην X-Class μπορούν να προστεθούν πλευρικές μπάρες και ένα ηλεκτρικά ανοιγόμενο πίσω παράθυρο. Επιπλέον, η Mercedes-Benz ανέθεσε σε μία ομάδα σχεδιαστών να αναπτύξουν μία εκτενή γκάμα αξεσουάρ, τα οποία επιτρέπουν να προσαρμόσετε την X-Class ακόμη περισσότερο στις προσωπικές προτιμήσεις και απαιτήσεις σας – ως προς τη σχεδίαση, τη λειτουργικότητα και τις off-road δυνατότητες. Για παράδειγμα, η γκάμα περιλαμβάνει styling roll bars που προσδίδουν στιλ, πλευρικές μπάρες, μαλακό κάλυμμα και σκληρό κάλυμμα χώρου φόρτωσης, καθώς και μία σκληρή οροφή που μετατρέπει το pickup σε SUV. Η σκληρή οροφή ακολουθεί τέλεια τη γραμμή σχεδίασης της X-Class και ενσωματώνεται στο αμάξωμα δημιουργώντας μία πολύ ιδιαίτερη εμφάνιση. Άλλα στοιχεία είναι επίσης η επένδυση της επιφάνειας φόρτωσης, ένα σύστημα διαχωρισμού της επιφάνειας φόρτωσης, ράγες στερέωσης φορτίου στο δάπεδο και ένα πλαστικό προστατευτικό υποδαπέδου.

Υψηλή ροπή και απολαυστικές επιδόσεις με τέσσερις και έξι κυλίνδρους

Από τις αρχές της διάθεσής της στην αγορά, θα διατίθεται με δύο πανίσχυρους και αποδοτικούς τετρακύλινδρους κινητήρες «ζωηρών» επιδόσεων. Ο υψηλής ροπής πετρελαιοκινητήρας common-rail (άμεσου ψεκασμού) με κυβισμό 2,3 λίτρων διατίθεται σε δύο βαθμίδες ισχύος. Στον πετρελαιοκινητήρα X 220 d με απλό στροβιλοσυμπιεστή, αποδίδει 120 kW/163 hp ενώ στον με διπλό στροβιλοσυμπιεστή X 250 d φτάνει στην ισχύ των 140 kW/190 hp. Και τα δύο πετρελαιοκίνητα μοντέλα διατίθενται με σύστημα κίνησης στους πίσω τροχούς ή με σύστημα επιλογής τετρακίνησης. Όλοι οι κινητήρες χαρακτηρίζονται από την ήρεμη λειτουργία με χαμηλούς κραδασμούς και την υψηλή απόδοση ισχύος σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Κατ’ επιλογήν διατίθεται ένα αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων στα μοντέλα X 250 d και X 250 d 4MATIC με κινητήρα 140 kW/190 hp.

Από τα μέσα του 2018 θα διατίθεται ένα πετρελαιοκινητήρας V6 υψηλής ροπής, ο οποίος θα διασφαλίζει μεγαλύτερη ευελιξία εντός κι εκτός δρόμου. Αποδίδει ισχύ 190 kW/258 hp και μέγιστη ροπή 550 Nm, δίνοντας στην X-Class με τον κινητήρα X 350 d 4MATIC τη θέση του ηγέτη της κατηγορίας. Το κορυφαίο αυτό μοντέλο της X-Class θα περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC και το αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων 7G-TRONIC PLUS με χειριστήρια αλλαγής στο τιμόνι και λειτουργία ECO start/stop. Το σύστημα DYNAMIC SELECT διατίθεται ως πρόσθετος εξοπλισμός. Μέχρι σήμερα, σπάνια περιλαμβάνεται διακόπτης προγραμμάτων οδήγησης στην κατηγορία των pickup. Αυτή η τεχνολογία επιτρέπει στον οδηγό να προσαρμόζει την οδηγική εμπειρία στις προτιμήσεις του – από χαλαρή και άνετη έως απαιτητικά σπορ οδήγηση. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πέντε διαφορετικά προγράμματα οδήγησης: Comfort, ECO, Sport, Manual και Offroad. Τα προγράμματα αυτά τροποποιούν τα χαρακτηριστικά του κινητήρα, το χρονισμό αλλαγής ταχυτήτων στο αυτόματο κιβώτιο και τη λειτουργία ECO start/stop.

Η Mercedes-Benz X-Class θα ταξινομείται ως επαγγελματικό όχημα (N1).

Δυναμική και άνετη οδηγική απόλαυση εφάμιλλη των επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz

Η X-Class είναι το πρώτο pickup που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου. Το φαρδύ μετατρόχιο, το μακρύ μεταξόνιο και η άνετη ρύθμιση ελατηρίων και αποσβεστήρων που χαρακτηρίζει κάθε Mercedes ανοίγουν νέους δρόμους στην απόλαυση και τη δυναμική οδήγηση στο δρόμο – χωρίς κανένα συμβιβασμό στις off-road δυνατότητες. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της κατηγορίας: η χρήση σπειροειδών ελατηρίων τόσο μπροστά όσο και πίσω, γεγονός που συμβάλλει στην αρμονική λειτουργία της ανάρτησης. Η ανάρτηση άνεσης είναι σχεδιασμένη κατά τρόπο, ώστε να επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα δυναμικής οδήγησης και άνεσης στο δρόμο, ενώ παρέχει μέγιστες δυνατότητες εκτός δρόμου σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης 4MATIC. Η μελετημένη σχεδίαση της ανάρτησης άνεσης περιλαμβάνει μπροστινό άξονα με διπλά ψαλίδια και πίσω συμπαγή άξονα πολλαπλών συνδέσμων, ο οποίος είναι ιδανικός για τη μεταφορά μεγάλων φορτίων. Αυτός ο συνδυασμός διασφαλίζει ότι η ανάρτηση παραμένει άνετη και η συμπεριφορά του οχήματος στο δρόμο ασφαλής, ανεξάρτητα από την κατάσταση φόρτωσης.

Με 1.632 χιλιοστά εμπρός και 1.625 χιλιοστά πίσω, η X-Class διαθέτει το φαρδύτερο μετατρόχιο από τους περισσότερους ανταγωνιστές της. Αυτό της προσφέρει όλες τις προϋποθέσεις για βέλτιστη οδηγική ευστάθεια και υψηλότερες ταχύτητες κατά την οδήγηση σε στροφές. Το μεταξόνιο των 3.150 χιλιοστών είναι επίσης μακρύτερο από ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο μεσαίου μεγέθους pickup. Μειώνει τους κραδασμούς στη διαδρομή και καθιστά πιο ομαλή και αξιόπιστη στην ευστάθεια σε ευθεία πορεία. Η Mercedes-Benz είναι ο μόνος κατασκευαστής που επέλεξε μεγάλους, εσωτερικά αεριζόμενους δίσκους φρένων και στους δύο άξονες ως βασικό εξοπλισμό σε αυτή την κατηγορία. Ο μπροστινός άξονας διαθέτει δισκόφρενα διαμέτρου 32 εκατοστών ενώ ο πίσω άξονας δισκόφρενα 30,8 εκατοστών. Συνδυαστικά επιτυγχάνουν μικρές αποστάσεις πέδησης, σύντομους χρόνους απόκρισης και υψηλή θερμική ικανότητα.

Με την ανάρτηση άνεσης η απόσταση από το έδαφος είναι 202 χιλιοστά, ενώ προαιρετικά διατίθεται σύστημα ανάρτησης με αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 20 χιλιοστά. Η ασφαλής και άνετη οδική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει τη Mercedes-Benz διατηρείται και με την υψηλότερη ανάρτηση.

Επιλεγόμενη ή μόνιμη – τετρακίνηση 4MATIC για κάθε έδαφος

Το σύστημα επιλογής τετρακίνησης 4MATIC, που εξοπλίζει τα μοντέλα X 220 d 4MATIC και X 250 d 4MATIC, κατακτά όλα τα εδάφη. Με αυτό το σύστημα, η κίνηση μεταδίδεται επιλεκτικά και στους μπροστινούς τροχούς ανάλογα με το έδαφος. Από τα μέσα του 2018, η Mercedes-Benz θα διαθέτει το pickup της και με μόνιμη τετρακίνηση. Με αυτόν τον τρόπο, η X-Class θα προσφέρει μέγιστη απόδοση και πρόσφυση ακόμη και με μέγιστη ταχύτητα στο δρόμο. Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης 4MATIC θα προσφέρεται μόνο σε συνδυασμό με τον εξακύλινδρο κινητήρα. Εκτός δρόμου, και οι δύο εκδόσεις του συστήματος 4MATIC εξασφαλίζουν την ίδια κυρίαρχη συμπεριφορά χάρη στις σχέσεις μετάδοσης low range και το προαιρετικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα. Όλα τα τετρακίνητα μοντέλα περιλαμβάνουν στο βασικό εξοπλισμό τους το σύστημα ελέγχου κατάβασης Downhill Speed Regulation (DSR).

Εξαιρετικά off-road χαρακτηριστικά

Βάθος διέλευσης σε νερό: 600 mm

Απόσταση από το έδαφος: Μπροστινός άξονας 202 mm

Πίσω άξονας 221 mm για την ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος

Γωνία προσέγγισης/αναχώρησης μπροστά/πίσω: 28.8°/23.8°

30,1°/25,9° για την ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος

Μέγιστη πλευρική κλίση: 49,8°

49° για την ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος

Γωνία ράμπας:  20,4°

22° για την ανάρτηση με αυξημένη απόσταση από το έδαφος

Μέγιστη ανηφορική κλίση: 100%

Πλούσια γκάμα εξοπλισμού ασφάλειας

Όπως όλα τα οχήματα Mercedes-Benz, η X-Class διακρίνεται για τα υποδειγματικά επίπεδα ασφάλειας. Το pickup με το αστέρι διατίθεται με ασυνήθιστα εκτενή γκάμα εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας για αυτή την κατηγορία. Το υψηλό επίπεδο προστασίας των επιβατών της X-Class είναι αποτέλεσμα του εξαιρετικά στιβαρού κελύφους με υψηλής αντοχής κλωβό επιβατών, και μία δομή με μπροστινό και πίσω τμήμα σχεδιασμένα να απορροφούν την ενέργεια μέσω καλά μελετημένης παραμόρφωσης. Επιπλέον, παθητική ασφάλεια παρέχεται, μεταξύ άλλων, από τους επτά αερόσακους και το σύστημα στερέωσης δύο παιδικών καθισμάτων i-Size. Οι μπροστινοί αερόσακοι για τον οδηγό και το συνοδηγό ενεργοποιούνται με μηχανισμό δύο σταδίων ενεργοποίησης.

Με τα συστήματα ενεργής υποβοήθησης πέδησης, υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας και υποβοήθησης σημάτων κυκλοφορίας, ο οδηγός έχει την υποστήριξη τριών συστημάτων που αυξάνουν ταυτόχρονα την οδηγική άνεση και ασφάλεια. Επιπλέον, υπάρχει η υποβοήθηση ευστάθειας ρυμουλκούμενου, ένα σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών και ένα σύστημα κλήσης έκτακτης ανάγκης, cruise control, καθώς και προβολείς τεχνολογίας LED που προσφέρουν τη μέγιστη φωτεινή απόδοση στην κατηγορία χάρη στις έξι λυχνίες LED. Μία κάμερα 360 μοιρών είναι επίσης διαθέσιμη εκτός από την κάμερα οπισθοπορείας. Χάρη στο υψηλό αυτό επίπεδο εξοπλισμού, η X-Class ικανοποιεί απόλυτα όλες τις απαιτήσεις που τίθενται σήμερα για ένα οικογενειακό και lifestyle όχημα.

Το πρώτο έξυπνα δικτυωμένο pickup μεσαίου μεγέθους – και με Live Traffic Ενημέρωση

Η X-Class είναι το πρώτο μεσαίου μεγέθους pickup που διαθέτει ηλεκτρονική μονάδα επικοινωνίας με ενσωματωμένη κάρτα SIM. Έτσι, μπορεί κανείς να αξιοποιεί τις εκτενείς υπηρεσίες Mercedes me connect, και να έχει πρόσβαση στο όχημα μέσω smartphone. Συνεπώς, οι ιδιοκτήτες της X-Class σε 21 ευρωπαϊκές αγορές μπορούν, για παράδειγμα, να ενημερώνονται για τη θέση της X-Class όταν είναι σταθμευμένη Επιπλέον, με την εφαρμογή Mercedes me είναι δυνατή η ολοκληρωμένη πλοήγηση πόρτα-πόρτα. Άλλες υπηρεσίες Mercedes me connect περιλαμβάνουν την κλήση έκτακτης ανάγκης Mercedes-Benz και τις βασικές υπηρεσίες Διαχείριση Οδικής Βλάβης, Διαχείριση Ατυχήματος και Διαχείριση Συντήρησης. Η εφαρμογή Mercedes me θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από το Μάρτιο του 2018.

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό της έξυπνης δικτύωσης είναι η μετάδοση πληροφοριών για την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο. Σε συνδυασμό με λογαριασμό Mercedes me, στην Ευρώπη, το σύστημα πλοήγησης COMAND Online μπορεί να δείχνει την αφετηρία και το μήκος της κυκλοφοριακής συμφόρησης στο χάρτη εντός 100 μέτρων από την ακριβή θέση, και να υπολογίζει δυναμικά εναλλακτική διαδρομή, με συντομότερο χρόνο οδήγησης. Η πιθανή απώλεια χρόνου λαμβάνεται αυτόματα υπόψη σε πραγματικό χρόνο για την προβολή του χρόνου άφιξης στο COMAND Online. Το σύστημα προσφέρει επίσης 3D προβολή με τρισδιάστατα αστικά μοντέλα, διευκολύνοντας τον προσανατολισμό σε κεντρικές περιοχές των πόλεων που γνωρίζει ο χρήστης. Επιπλέον, μπορούν να αποθηκεύονται, ή να εισάγονται μέσω κάρτας SD, προσωπικοί προορισμοί, και να προβάλλονται τέσσερις εναλλακτικές διαδρομές στο χάρτη πλοήγησης, μία εκ των οποίων είναι η εξαιρετικά οικονομική.

Σε συνδυασμό με το προαιρετικό σύστημα Garmin® MAP PILOT, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες το Audio 20 CD μετατρέπεται σε πλήρες σύστημα πλοήγησης με Live Traffic Ενημέρωση. Και με τα δύο συστήματα, ο οδηγός της X-Class επωφελείται από έγκαιρη ενημέρωση σχετικά με πιθανά προβλήματα στην κυκλοφορία, όπως μποτιλιαρίσματα, αυξημένη κίνηση ή άλλες πιθανές καθυστερήσεις κατά μήκος της διαδρομής, και συνεπώς μπορεί να αναπροσαρμόζει νωρίς τη διαδρομή του. Η σχετική προεγκατάσταση για το Garmin® MAP PILOT διατίθεται επίσης προαιρετικά.

Η νέα X-Class είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από 35.028 ευρώ (συμπερ. ΦΠΑ & ΕTΤ) και οι παραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει για την πρώτη σειρά οχημάτων που αναμένονται στην Ελλάδα το Νοέμβριο.

Περισσότερες πληροφορίες για την X-Class μπορείτε να βρείτε στο microsite: www.mercedes-benz.com/x-class/el_gr καθώς και στην επίσημη ιστοσελίδα της Mercedes-Benz Hellas: www.mercedes-benz.gr που θα ανανεώνονται διαρκώς με νέες πληροφορίες για το όχημα.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε: Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε., Στέλλα Μάνεση, Vans & Buses Marketing, Τηλ.: 210 62 96 578, e-mail: stella.manesi@daimler.com.