Καταμετρώντας την πορεία του Smart Mobility & Logistics Solutions Cluster

Θετική ήταν η αποτίμηση των δράσεων του ελληνικού συνεργατικού σχηματισμού καινοτομίας, Smart Mobility & Logistics Solutions cluster, για το 2023 όπως την ολοκλήρωσε η ομάδα του ΣΣΚ, προβάλλοντάς τον μέσα από εκθέσεις, δημοσιεύσεις και επιτυγχάνοντας την μεγαλύτερη δυνατή διείσδυση στην αγορά.

Ο Συνεργατικός Σχηματισμός Καινοτομίας (ΣΣΚ) έξυπνης κινητικότητας και logistics (Smart Mobility & Logistic Solutions Cluster) με φορέα αρωγό το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ ολοκλήρωσε επιτυχώς το 2023 τις δραστηριότητές του που αφορούσαν στην 1η πρόσκληση (επιλογή των Φορέων Αρωγών) και 2η πρόσκληση (έργο «In Compose For M&L Cluster») του Προγράμματος του ΕΠΑνΕΚ «Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας».

Το 2023 ο ΣΣΚ έξυπνης κινητικότητας και logistics συμμετείχε σε 4 εκθέσεις (9η Έκθεση “Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics, 87η ΔΕΘ, ITC 2023 – 6o Συνέδριο Υποδομών & Μεταφορών, Mobile Connected World 2023, ), και συνδιοργάνωσε με τον Ελληνικό Κόμβο Αστικής Κινητικότητας του EIT Urban Mobility RIS Hub Greece summer school σχετικά με την Ψηφιακή Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας και Logistics, εκδήλωση με τίτλο: «Έξυπνη Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα: Προκλήσεις, Λύσεις και Καινοτομίες» καθώς και Datathon. Επίσης διοργάνωσε ειδικό workshop για τον ΣΣΚ στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου ICTR 2023, Ηράκλειο, Κρήτη, και 3 σεμινάρια επιχειρηματικότητας (“Creating Value in Mobility Ecosystem”, “Design thinking process”, “Smart Mobility & Logistics: Ελληνικές startups και εργαλεία χρηματοδότησης”). Aπό τα σημαντικότερα επιτεύγματα τέλος είναι η ολοκλήρωση του συνεργατικού σχεδιασμού, υλοποίησης και δοκιμής 10 νέων καινοτόμων προϊόντων στον τομέα των μεταφορών από 20 επιχειρήσεις – μέλη του ΣΣΚ.

Ο ΣΣΚ έξυπνης κινητικότητας και logistics (Smart Mobility & Logistic Solutions Cluster) έχει βάλει τις βάσεις για να ενδυναμώσει την θέση του Κλάδου στην ελληνική οικονομία μέσα από νέες Δράσεις το 2024. Ο ΣΣΚ απαριθμεί 40 και πλέον υφιστάμενα και υποψήφια μέλη και το βλέμμα είναι στραμμένο στην μακροπρόθεσμη εξέλιξη και βιωσιμότητα του Σχηματισμού.