Θετική η αποτίμηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας

Πέραν των κομβικών θεμάτων του προσφυγικού και της αμυντικής συνεργασίας, η επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, στην Τουρκία είχε θετικά αποτελέσματα, ειδικά όσον αφορά σε όσα συμφωνήθηκαν στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιχειρηματικής Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στο οποίο συμμετείχε και το Supply Chain & Logistics magazine.

Στο Συμβούλιο, συζητήθηκαν οι εξελίξεις γύρω από θέματα επιχειρηματικής συνεργατικότητας σε διαφορους κλάδους, μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στο βήμα, ανέβηκαν εκπρόσωποι Επιχειρηματικών Συνδέσμων, υπουργοί και των δύο χωρών, όπως επίσης και οι δύο πρωθυπουργοί, που δεσμεύθηκαν να διευκολύνουν με κάθε τρόπο τις διμερείς εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις.

Μεταξύ άλλων, στην ατζέντα του Συμβουλίου τέθηκαν ζητήματα σχετικά με τις μεταφορές, το εμπόριο και τον τουρισμό. Έτσι, επισφραγήστηκε η συμφωνία για την ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Θεσσαλονίκης-Σμύρνης (για την οποία είχαμε γράψει προ μηνός). Παράλληλα, υπογράφηκε συμφωνία τουριστικής συνεργασίας από την αναπληρώτρια υπουργό τουρισμού Έλενα Κουντουρά και τον υπουργό Τουριστικής Συνεργασίας Μαχίρ Ινά. Ο Αλ. Τσίπρας, προσκάλεσε μάλιστα -στο πλαίσιο της τουριστικής συνεργασίας- τον Μ. Νταβούτογλου να παραβρεθεί τον ερχόμενο μήνα στην Ελλάδα, στα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ.

Όσον αφορά στον κλάδο μας, υπήρξαν σημαντικές παρουσίες στο Συμβούλιο και τοποθετήσεις, ενώ εκπροσωπήθηκαν -εκτός του SC&L- και άλλες εταιρείες όπως η Ορφέας Βεϊνόγλου-Orbit μέσω του κ. Δημήτρη Κατσαδάκη, αλλά και η SARMED δια του κ. Χαράλαμπου Σιαφλά.