Επέκταση δέσμης μέτρων ζητά η ΠΕΕΔ για τις πληττόμενες διαμεταφορικές επιχειρήσεις εφοδιασμού εμπορευμάτων

Τη μείωση μισθωμάτων ή την επιδότηση του ενοικίου στις στεγασμένες αποθήκες και στους υπαίθριους χώρους αποθήκευσης, το πάγωμα των δανείων που χορηγήθηκαν για τους μήνες που διαρκούν τα ειδικά μέτρα και την επιδότηση των τόκων και στις πληττόμενες διαμεταφορικές επιχειρήσεις εφοδιασμού εμπορευμάτων, ζητά σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ένωση Επιχειρήσεων Διαμεταφοράς (ΠΕΕΔ).

Σύμφωνα με την ΠΕΕΔ: «Η απόφαση ένταξης των διαμεταφορικών επιχειρήσεων εφοδιασμού εμπορευμάτων στα μέτρα στήριξης των κλάδων που πλήττονται με τις αποφάσεις του Υφυπουργού Απόστολου Βεσυρόπουλου (ΦΕΚ 1049Β/26.3.2020 και ΦΕΚ 949Β/21.3.2020) αποτελεί σημαντική ανακούφιση του μισθολογικού κόστους για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Οι επιχειρήσεις του κλάδου στηρίζουν εμπράκτως τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και συνεχίζουν να τροφοδοτούν ακόμα και στο διευρυμένο ωράριο και τα Σαββατοκύριακα τις αυξημένες ανάγκες της αγοράς σε τρόφιμα, φάρμακα και νοσοκομειακό υλικό.

Η φύση της εργασίας μας, έως χθες απαιτούσε τη χρήση μεγάλων αποθηκευτικών χώρων για τη διαχείριση εμπορευμάτων. Παράλληλα η υπόλοιπη αγορά που διαμόρφωνε το κόστος μας σε χαμηλά επίπεδα έχει μηδενίσει, η τρέχουσα ζήτηση διακινεί ταχύτατα τα φορτία με συνέπεια οι αποθήκες μας να είναι άδειες και ανεκμετάλλευτες και οι επιχειρήσεις μας καλούνται να καταβάλουν μισθώματα για άδειες αποθήκες.

Ζητούμε, λοιπόν, επέκταση των μέτρων στήριξης των κλάδων που πλήττονται από τον κορωνοϊό με την προσθήκη μέτρων που αφορούν:

  • Τη μείωση μισθωμάτων ή την επιδότηση του ενοικίου

– στις στεγασμένες αποθήκες

– στους υπαίθριους χώρους αποθήκευσης

  • Το πάγωμα των δανείων που χορηγήθηκαν για τους μήνες που διαρκούν τα ειδικά μέτρα κι επιδότηση των τόκων και στις πληττόμενες επιχειρήσεις του κλάδου

Λειτουργούμε για να μένουν οι άλλοι σπίτι τους και θέλουμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε κι όταν επέλθει η ομαλότητα. Ζητούμε τα ανωτέρω μέτρα για την κάλυψη του υπολειπόμενου κόστους από την απώλεια των κλειστών επιχειρήσεων που εξυπηρετούμε, καθώς εξυπηρετούμε πια δημόσιες ανάγκες εφοδιαστικής».