Ευκαιρίες για νέους επιχειρηματίες στον Δήμο Βόλβης

 

Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης συγκεντρώνει η νεανική επιχειρηματικότητα στον δήμο Βόλβης, με επίκεντρο τον τουριστικό τομέα, είναι το συμπέρασμα που προκύπτει από εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στον Σταυρό, από τον δήμο Βόλβης και την Projectyou.

Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης, ο συνιδρυτής της Projectyou Κώστας Θεοφανίδης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής για νέους επιχειρηματίες – startups, με πολύχρονη προϋπηρεσία σε διευθυντικές θέσεις πολυεθνικών εταιρειών, παρουσίασε το πλέγμα των δράσεων που μπορεί να περιλαμβάνει η ανάπτυξη νέας επιχειρηματικής δράσης σήμερα.

Η αξιολόγηση μιας οικονομικά βιώσιμης ιδέας, οι τρόποι χρηματοδότησης, τα λειτουργικά σχέδια και η προβολή μιας νέας επιχείρησης, ήταν ορισμένα από τα θέματα που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου. Δεν έλειψαν και οι πιο εξειδικευμένες  αναφορές στις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) ή στη χρήση του διαδικτύου, πάντα προσαρμοσμένες στο οικονομικό περιβάλλον του δήμου Βόλβης.

Ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας στον χαιρετισμό του τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που αποκτά η νεανική επιχειρηματικότητα ειδικά για ένα δήμο, ο οποίος επιδιώκει να απασχολεί δημιουργικά τη νεολαία και όχι να τη βλέπει να φεύγει στο εξωτερικό ή σε μεγάλες πόλεις. Επισήμανε μάλιστα ότι ο τουριστικός κλάδος που βρίσκεται σε άνθηση στον δήμο Βόλβης τα τελευταία χρόνια, προσφέρει πολλές ευκαιρίες απασχόλησης τόσο για τους νέους επιχειρηματίες, όσο και για τους υφιστάμενους που θέλουν να ασχοληθούν με νέες προκλήσεις.