Η Volvo αναβαθμίζει τα αστικά ηλεκτρικά φορτηγά της

Η Volvo Trucks αναβαθμίζει τα FE και FL Electric, τα οποία εμφανίζουν αυξημένη αυτονομία έως 450 χλμ. και ταχύτερη φόρτιση κατά 50%, την ίδια στιγμή που υιοθετούν νέα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας.

Η Volvo Trucks παρουσιάζει την αναβαθμισμένη γκάμα μεσαίων, ηλεκτρικών φορτηγών της, τα νέα Volvo FE και FL Electric. Οι παραγγελίες για τα φορτηγά μηδενικών ρύπων έχουν ήδη ξεκινήσει, με τις παραδόσεις να προγραμματίζεται να εκκινήσουν εντός του πρώτου μισού του επόμενου έτους.

Σημειώνεται πως τα ηλεκτρικά Volvo FE και FL προορίζονται κυρίως για αστική χρήση, ικανοποιώντας τις σύγχρονες ανάγκες των διανομών και της διαχείρισης απορριμμάτων, ενώ ταιριάζουν και στις απαιτητικές συνθήκες των εργοταξίων που βρίσκονται εντός αστικούς κλοιού.

Ηλεκτρικά φορτηγά Volvo από το 2019

Τα FE Electric και FL Electric αποτελούν τα πρώτα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo Trucks, τα οποία βρίσκονται στην αγορά ήδη από το 2019 και λανσάρονται σε χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Ασίας και της Ωκεανίας.

 

ηλεκτρικά φορτηγά

 

«Η Volvo Trucks έχει κορυφαία θέση στην αγορά ηλεκτρικών φορτηγών, τα οποία βελτιώνουμε συνεχώς, για να επιτρέψουμε σε περισσότερες επιχειρήσεις να κάνουν το βήμα προς τα οχήματα μηδενικών εκπομπών για τις καθημερινές τους λειτουργίες», δήλωσε η επικεφαλής Product Management της Volvo Trucks, Jessica Sandström, συμπληρώνοντας: «Τα αναβαθμισμένα μοντέλα Volvo FL και FE, είναι ιδανικά εργαλεία εργασίας για επιχειρήσεις με τη βιωσιμότητα ψηλά στην ατζέντα τους, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για τους πελάτες τους».

Φόρτιση στον μισό χρόνο και αυτονομία 450 χλμ.

Η χωρητικότητα φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος των ηλεκτροκίνητων φορτηγών μεσαίας διάστασης, έχει σχεδόν διπλασιαστεί στα 43 kW, μειώνοντας τον χρόνο που απαιτείται για τη φόρτιση της μπαταρίας κατά περίπου 50%. Προσφέρουν, επίσης, πρόσφατα αναβαθμισμένα πακέτα μπαταριών, τα οποία παρέχουν συνολική αυτονομία έως και 450 χλμ. με μία φόρτιση.

 

ηλεκτρικά φορτηγά

 

Σημειώνεται, πως τα νέα FL και FE φέρουν και μια σειρά αισθητικών αλλαγών, κυρίως στη σχεδίαση του εμπρόσθιο τμήματός τους.

Με γνώμονα την ασφάλεια

Περιττό είναι ίσως να αναφέρουμε, το πόσο κρίσιμη παράμετρος είναι διαχρονικά η ασφάλεια για τη σουηδική εταιρεία, η οποία έχει συνδέσει το όνομά της με τεχνολογίες που σώζουν ζωές, όπως οι ζώνες ασφαλείας τριών σημείων.

Σε αυτό το πλαίσιο, μια σειρά νέων χαρακτηριστικών θα αυξήσει την ασφάλεια τόσο για τον οδηγό όσο και για άλλους χρήστες του δρόμου. Αξίζει να αναφερθεί, πως με αυτές τις αναβαθμίσεις ασφάλειας, τα νέα Volvo FL και FE υπερβαίνουν τους Γενικούς Κανονισμούς Ασφάλειας που θα τεθούν σε ισχύ το 2024.

 

ηλεκτρικά φορτηγά

 

Οι αλλαγές συνοπτικά

Μερικές από τις αναβαθμίσεις και αλλαγές που συναντάμε στα νέα Volvo FL και FE συνοψίζονται ως εξής:

  • Οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν γίνει πιο λεπτοί, έτσι ώστε ο οδηγός να έχει καλύτερη άμεση ορατότητα στο περιβάλλον.
  • Το εσωτερικό διαθέτει νέα φώτα LED και έναν αποθηκευτικό χώρο που κλειδώνει.
  • Τα Volvo FL και FE μπορούν να εξοπλιστούν με «bird eye view» κάμερα 360ο ή/και κάμερα πλευρικής ορατότητας.
  • Το νέο μπρελόκ είναι γεμάτο με νέες φιλικές προς τον χρήστη λειτουργίες
  • Η ηλεκτρική έκδοση διαθέτει μια νέα ηλεκτρική διεπαφή ισχύος, που επιτρέπει την κατασκευή αμαξώματος χωρίς ηλεκτρικό-μηχανικό κινητήρα, απλοποιώντας την κατασκευή αμαξώματος και εξοικονομώντας βάρος.
  • Οι προσθήκες συστημάτων ασφαλείας περιλαμβάνουν τις παρακάτω λειτουργίες: ανίχνευση ευάλωτων χρηστών του οδικού δικτύου (Vulnerable Road User Detection), υποστήριξη αποφυγής πλευρικών συγκρούσεων (Side Collision Avoidance Support) και υποστήριξη προειδοποίησης οδηγού (Driver Alert Support).