Η Volvo Trucks απλοποιεί τη φόρτιση όλων των ηλεκτρικών φορτηγών

Η νέα υπηρεσία της Volvo Trucks επιτρέπει στους μεταφορείς να βρίσκουν -εύκολα και γρήγορα- δημόσιους σταθμούς φόρτισης βαρέων οχημάτων, ανεξάρτητα από τη μάρκα του ηλεκτρικού φορτηγού που οδηγούν.

Η Volvo Trucks λανσάρει μια νέα υπηρεσία που επιτρέπει στους μεταφορείς να εντοπίζουν και να προσεγγίζουν τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών φορτηγών. Η εν λόγω υπηρεσία θα είναι αρχικά διαθέσιμη στη Σουηδία, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότερες αγορές στην Ευρώπη, αλλά και σε άλλα μέρη της υφηλίου.

Αυτό που αξίζει να τονιστεί, είναι πως η νέα υπηρεσία προσφέρεται, όχι μόνο για τα ηλεκτρικά φορτηγά της Volvo Trucks, αλλά για αυτά όλων των κατασκευαστών. Επιπλέον, στην υπηρεσία απεικονίζονται όλοι οι σταθμοί ταχείας φόρτισης που είναι κατάλληλοι για βαρέα οχήματα, ανεξάρτητα από το ποια εταιρεία τους διαχειρίζεται. Ο χρήστης μπορεί να πληρώνει για την υπηρεσία μέσω της νέας πλατφόρμας, ενώ στο εγγύς μέλλον θα είναι σε θέση να «κλείσει» θέση και χρόνο φόρτισης.

«Πρόκειται για μια πραγματική επανάσταση στον εξηλεκτρισμό των βαρέων μεταφορών. Οι πελάτες μας θα μπορούν να προσεγγίζουν ταχυφορτιστές σε όλη τη Σουηδία και ως εκ τούτου, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι πιο εύκολη από ποτέ», δήλωσε σχετικά ο κ. Roger Alm, πρόεδρος της Volvo Trucks.

Πώς λειτουργεί η υπηρεσία φόρτισης της Volvo Trucks

Η υπηρεσία φόρτισης αποτελεί μέρος του Volvo Connect, της πλατφόρμας της Volvo Trucks για τις ψηφιακές υπηρεσίες. Οι πελάτες μπορούν να βρουν και να πληρώσουν για τη φόρτιση μέσω του Volvo Connect ή μέσω της σχετικής εφαρμογής στην κινητή, «έξυπνη» συσκευή τους.

Φτάνοντας στον σταθμό ταχείας φόρτισης, ο πελάτης χρησιμοποιεί την κάρτα του (ή το application στο κινητό του) προκειμένου να γίνει η ταυτοποίησή του και να ξεκινήσει η διαδικασία. Στο τέλος, ο χρήστης παραλαμβάνει το τιμολόγιο, ενώ -όπως προαναφέρθηκε- προσεχώς θα μπορεί να κάνει προκράτηση του χρόνου φόρτισης που χρειάζεται.

Συνεργασίες για τη διεύρυνση του δικτύου φόρτισης

Σημειώνεται, πως η παραπάνω υπηρεσία της Volvo Trucks αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου εγχειρήματος που λαμβάνει χώρα στη Σουηδία, όπου μέχρι το τέλος του 2024 θα έχουν ανοίξει σταδιακά περίπου 130 σταθμοί ταχείας φόρτισης. Επιπλέον, η Volvo Trucks συνεργάζεται στενά με μεγάλους operators ανά την υφήλιο, προκειμένου να διευρυνθεί τόσο το δίκτυο φόρτισης, όσο και η χρήση της νέας υπηρεσίας.

Τονίζεται, ακόμα, πως η Volvo Trucks -ως μέλος του Volvo Group- συμμετέχει στην κοινοπραξία, Milence, που έχει ιδρυθεί από κοινού με τις Daimler Truck και Traton Group, και η οποία έχει ως στόχο να κατασκευάσει και διαχειριστεί τουλάχιστον 1.700 σημεία υπερταχείας φόρτισης, «πράσινης» ενέργειας, για βαρέα ηλεκτρικά οχήματα όλων των κατασκευαστών.