Public Group: «Green Commerce» με νέες πρωτοποριακές πρωτοβουλίες

Τo Public Group, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος στρατηγικής βιωσιμότητας, αποδεικνύει έμπρακτα την εταιρική υπευθυνότητά του. Mέσα από το εντατικό πρόγραμμα «Love Earth», υλοποιεί ένα σύνολο δράσεων φιλικών προς το περιβάλλον, που αντανακλούν τη στρατηγική του για τον μετασχηματισμό του retail, αποτελώντας ένα κορυφαίο πρότυπο «green commerce». Μέσα από «πράσινες» υπηρεσίες και λειτουργίες, ενθαρρύνει έμπρακτα τους πελάτες της να υιοθετήσουν μια στάση ζωής που χαρακτηρίζεται από σεβασμό προς τον πλανήτη, εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας.

Green Delivery με Locker Pick Up 24/7

Η νέα υπηρεσία Locker Pick Up 24/7, που υλοποιείται μέσω της BOX NOW, υποστηρίζει τη δέσμευση του Public Group, να κάνει το «Green Commerce» πραγματικότητα. Η υπηρεσία 24ωρης παραλαβής από locker σε περισσότερα από 1.200 σημεία πανελλαδικά προσφέρει ακόμα μια «πράσινη» λύση στους καταναλωτές, καθώς με τη χρήση των lockers, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε αποστολής μειώνεται σημαντικά. Αφενός, επειδή τα lockers αξιοποιούν ηλιακή ενέργεια για τη λειτουργία τους, αφετέρου καθώς αποφεύγονται τυχόν περιττές διαδρομές που μπορεί να προκύψουν από την απουσία του παραλήπτη.

Green Stores με πρώτο Zero Waste κατάστημα, το Public Συντάγματος

Σε συνεργασία με την Polygreen, μετέτρεψε το flagship κατάστημα στο Σύνταγμα στο πρώτο zero-waste κατάστημα της Ελλάδας, εφαρμόζοντας ολοκληρωμένα ρεύματα μείωσης, ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης. Αυτό σημαίνει πως η επίσκεψη των πελατών στο κατάστημα συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια για μια πιο πράσινη πόλη και ένα καλύτερο μέλλον χωρίς απορρίμματα. Επιπλέον, περισσότερα από 55 καταστήματα της εταιρείας αξιοποιούν πλέον ενέργεια που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, σε συνεργασία με την Protergia, μειώνοντας έτσι ακόμα περισσότερο τις εκπομπές CO2 κατά τη λειτουργία τους.

Green Payments με ηλεκτρονικές αποδείξεις

Για όσους το επιθυμούν, στα καταστήματα του Public Group εφαρμόζεται συνειδητά η δυνατότητα έκδοσης ηλεκτρονικής απόδειξης. Ήδη το ποσοστό ξεπερνά το 50% των συνολικών συναλλαγών, έχοντας εξοικονομήσει έως τώρα πάνω από 10 τόνους χαρτί. Η έκδοση ηλεκτρονικής απόδειξης πραγματοποιείται μέσω της λύσης e-INVOICING, η παραλαβή της απόδειξης γίνεται με ένα e-mail, προσφέροντας διπλό όφελος στους πελάτες μας. Με αυτόν τον τρόπο επιταχύνεται τη διαδικασία εξυπηρέτησης με δυνατότητα check-out εκτός ουράς, και ταυτόχρονα διευκολύνεται την προσωπική ψηφιακή αρχειοθέτηση των αποδείξεων.

Green Offices με μοναδικό σχεδιασμό

Τα κεντρικά γραφεία του Public Group στεγάζονται σε ένα μοναδικής αισθητικής κτήριο, κατασκευασμένο με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, προσφέροντας ένα σύγχρονο, βιώσιμο και αναβαθμισμένο περιβάλλον εργασίας. Οι εγκαταστάσεις της Terra Nord επιτρέπουν τον φυσικό φωτισμό και αερισμό, ενώ εξασφαλίζουν σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Στο κτήριο λειτουργούν 9 σταθμοί ανακύκλωσης καθώς και βιολογικός καθαρισμός, ενώ γίνεται εκτενής χρήση φυσικού αερίου.

Green Fleet και υποδομές για το προσωπικό

Στις πράσινες υποδομές των κεντρικών του γραφείων συμπεριλαμβάνονται θέσεις για τη φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων καθώς και θέσεις για τη στάθμευση και τη φύλαξη ποδηλάτων. Με αυτόν τον τρόπο προσφέρει στα μέλη της εταιρείας άλλον έναν τρόπο για να περιορίσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

Στην ανακοίνωσή του, το Public Group αναφέρει: «Μένοντας πιστοί στην δέσμευσή μας για έναν κόσμο περισσότερο βιώσιμο και πιο πράσινο, συνεχίζουμε να προσφέρουμε περισσότερα στους καταναλωτές, μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που σέβονται το περιβάλλον. Με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους στηρίζοντας τις επιλογές τους για ένα βιώσιμο μέλλον. Με έμφαση στο ταλέντο, την τεχνολογία και τους ανθρώπους μας, δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο green οικοσύστημα αγορών, δίνοντας σε όλους καταναλωτές τη δυνατότητα να ζουν με το δικό τους, πράσινο τρόπο».