Νέα ολοκληρωμένη υπηρεσία logistics εγκαινιάζεται από την Chiquita Brands International

 

Η Chiquita Brands International, η κορυφαία εταιρεία μπανάνας παγκοσμίως, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την εφαρμογή μιας νέας, εξειδικευμένης και ολοκληρωμένης υπηρεσίας μεταφοράς μπανανών, θέτοντας ακόμη υψηλότερα πρότυπα για τη διασφάλιση της ποιότητας των μπανανών Chiquita σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η νέα υπηρεσία logistics της Chiquita θα χρησιμοποιεί πέντε πλοία full containers για τη μεταφορά των μπανανών από την Κεντρική Αμερική στο ευρωπαϊκό λιμάνι Vlissingen της Ολλανδίας – έναν υπερσύγχρονο κόμβο που θα επιτρέψει στην Chiquita να εξυπηρετεί όλους τους προορισμούς της Βόρειας Ευρώπης στον καλύτερο χρόνο μεταφοράς του κλάδου.

 

 

Η επένδυση σε αυτήν τη νέα υπηρεσία θα έχει ως αποτέλεσμα οι μπανάνες να παραμένουν πιο φρέσκες και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Αυτό θα επιτευχθεί χάρη στα νέα, εξαιρετικά αποδοτικά κοντέινερ που διασφαλίζουν την ποιότητα των φρούτων με τη χρήση ειδικού λογισμικού, το οποίο αυτόματα ρυθμίζει τον συμπιεστή τoυ κοντέινερ και ελέγχει, τις συνθήκες στην ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, η εν λόγω επένδυση προσφέρει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, καθώς η κατανάλωση του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μειώνεται κατά 17.000 τόνους ετησίως, καθώς τα νέα κοντέινερ μεταφοράς έχουν 50% μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση σε σχέση με τα παλαιότερα μοντέλα.

Τα νέα φορτηγά πλοία συνέβαλαν επίσης στη μείωση του χρόνου μεταφοράς των φρούτων στα λιμάνια και στην αύξηση του αποθηκευτικού χώρου κατά 12,5%, χάρη στον αποτελεσματικότερο τρόπο αποθήκευσης των προϊόντων από την παραλαβή μέχρι την παράδοση στον προορισμό τους, εξασφαλίζοντας τη διάρκεια στην ψυκτική αλυσίδα. Οι βελτιώσεις αυτές καθιστούν εφικτή τη μεταφορά περισσότερων μπανανών ανά ταξίδι, με τη χρήση λιγότερης ενέργειας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την υψηλή ποιότητα των φρούτων.

 

 

«Κάνοντας μια αναδρομή στα τελευταία χρόνια με την αναβάθμιση που υλοποιήθηκε στον στόλο των κοντέινερ μας, μπορούμε με περηφάνια να πούμε ότι έχουμε επιτύχει κάτι αξιόλογο» δήλωσε ο Carlos Lopez Flores, Πρόεδρος της Chiquita. «Έχουμε καταφέρει να εξοικονομήσουμε μια τεράστια ποσότητα ενέργειας – αντίστοιχης με το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) που εκπέμπεται από 3.000 αυτοκίνητα ετησίως».

Ο Stefano Di Paolo, Πρόεδρος του Great White Fleet, τόνισε: «Στις 9 Ιανουαρίου, το πρώτο πλοίο του νέου στόλου μας απέπλευσε από την Κεντρική Αμερική με προορισμό το λιμάνι του Vlissingen, ένα νέο υπερσύγχρονο κόμβο που θα επιτρέψει στην Chiquita να εξυπηρετήσει όλους τους προορισμούς της Βόρειας Ευρώπης με τον μικρότερο δυνατό χρόνο μεταφοράς στον κλάδο μας. Η Chiquita είναι περήφανη που προσφέρει στους πελάτες της τις καλύτερες υπηρεσίες από άποψη ποιότητας, χρόνου και αποτελεσματικότητας».

Η Chiquita Brands International, γνωστή για το εικονικό μπλε αυτοκόλλητο, δεσμεύεται να συνεχίσει να εργάζεται αδιάκοπα για τη διασφάλιση ενός περισσότερο βιώσιμου μέλλοντος.