Το νέο ελαστικό Duravis R002 της Bridgestone παρέχει εξαιρετική διάρκεια ζωής για να βοηθήσει τους στόλους να μειώσουν τα έξοδα

 

Η Bridgestone, η μεγαλύτερη εταιρεία ελαστικών και καουτσούκ στον κόσμο, ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου, υπέρ-ανθεκτικού ελαστικού Duravis R002 για οχήματα στόλου. Το Duravis R002 είναι σχεδιασμένο να βοηθά τους στόλους οχημάτων να μειώσουν τα λειτουργικά τους έξοδα μέσω της σημαντικής μείωσης του κόστους ανά χιλιόμετρο μέσα από την εξαιρετική απόδοση στην αντίσταση στη φθορά και τη βελτιστοποίηση της χιλιομετρικής απόδοσης του καυσίμου. Σχεδιασμένα για εθνικές διαδρομές, τα νέα ελαστικά είναι διαθέσιμα για όλα τα είδη της λειτουργίας ενός στόλου, που κινείται εντός δρόμου και  προσφέρουν εξαιρετική πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Μειώνοντας το κόστος ανά χιλιόμετρο

Τη σημερινή εποχή, η αυξημένη ζήτηση στη βιομηχανία των μεταφορών σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες και διαχειριστές των στόλων έχουν την ανάγκη να μεγιστοποιήσουν την παραγωγικότητα και να ελαχιστοποιήσουν τα λειτουργικά κόστη περισσότερο από ποτέ.

Η τελευταία γενιά των ελαστικών Duravis της Bridgestone, που εξελίχθηκε και δοκιμάστηκε σε συνεργασία με 17 στόλους οχημάτων σε 13 χώρες, σε μια μεγάλη ποικιλία συνθηκών λειτουργίας, σχεδιάστηκε ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτούμενες προσδοκίες και κατά συνέπεια να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πελάτες που τα χρησιμοποιούν στους στόλους τους.

Το Duravis R002 προσφέρει ενισχυμένη διάρκεια ζωής που είναι έως και 45% βελτιωμένη έναντι του προκατόχου του, και κόστος ανά χιλιόμετρο το οποίο είναι έως και 15% μειωμένο έναντι του προκατόχου του (μέσος όρος σε τιμόνι, άξονα κίνησης και συρόμενο). Και για την εξοικονόμηση όχι μόνο στον τομέα του κόστους αλλά και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, το νέο Duravis παρέχει βελτιστοποιημένη χιλιομετρική απόδοση καυσίμου, με συνδυασμό ταμπέλας B-C-B στα ελαστικά για τιμόνι, άξονα κίνησης και συρόμενα.

Τα Duravis R002 είναι ελαστικό πολλαπλών χρήσεων για όλους τους τύπους οχημάτων ενός στόλου, που κινούνται εντός δρόμου με λειτουργία σε μα ευρεία σειρά συνθηκών, από την οδήγηση σε μεγάλους αυτοκινητόδρομους έως και οδήγηση σε εθνικές οδούς. Κυκλοφορώντας με την καλύτερη στην κατηγορία ετικέτα “A” στην πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα, αλλά και έτοιμο για χρήση σε χειμερινές συνθήκες καθώς διαθέτει σήμανση 3PSFM και M+S στα ελαστικά του τιμονιού, του άξονα κίνησης και του συρόμενου, το Duravis R002 προσφέρει εξαιρετική πρόσφυση σε βρεγμένο οδόστρωμα και εξαιρετική απόδοση όλο τον χρόνο.

Ο Steven De Bock, Διευθυντής Πωλήσεων & Λειτουργιών Επαγγελματικών Προϊόντων στην Bridgestone EMEA, δήλωσε: «Οι στόλοι αντιμετωπίζουν περισσότερες προκλήσεις από ποτέ, και η Bridgestone έχει την ευθύνη να βοηθάει τους πελάτες της να τις ξεπερνούν. Η φθορά των ελαστικών αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους προβληματισμούς για τους στόλους που θέλουν να αποφύγουν τα επιπρόσθετα κόστη. Με την εξαιρετική του απόδοση, το νέο Duravis R002 βοηθά στη μείωση των λειτουργικών τους εξόδων».

Σχεδιασμένο για το μέλλον της εφοδιαστικής αλυσίδας

Όπως με όλα τα νέα ελαστικά φορτηγών και λεωφορείων της Bridgestone, το Duravis R002 θα είναι εφοδιασμένο με το ηλεκτρονικό σύστημα ταυτοποίησης RFID (ταυτοποίηση μέσω ραδιοσυχνοτήτων – radio-frequency identification). Μέσω του συστήματος RFID, οι πελάτες θα μπορούν να ενισχύσουν την δυνατότητα ανίχνευσης των ελαστικών των στόλων τους, το οποίο τελικά οδηγεί και στην μείωση του συνολικού κόστους ιδιοκτησίας των οχημάτων. Το Duravis R002, το οποίο υποστηρίζει το σύστημα RFID, μπορεί να δουλέψει αρμονικά με το Total Tyre Care, το πακέτο διαχείρισης και συντήρησης ελαστικών της Bridgestone, το οποίο επίσης προσφέρει σημαντικές δυνατότητες εξατομίκευσης.

Οι τέσσερις κύριες διαστάσεις του Duravis R002 θα είναι διαθέσιμες τον Σεπτέμβριο του 2019, με έξι ακόμα επιπρόσθετες διαστάσεις να καταφθάνουν το 2020. Το νέο Duravis R002 επίσης θα απλοποιήσει την γκάμα της Bridgestone στον τομέα των εθνικών διαδρομών, αντικαθιστώντας όλα τα υπάρχοντα προϊόντα.

Ανεπτυγμένα και κατασκευασμένα στην Ευρώπη, τα νέα αυτά ελαστικά παρουσιάζουν τον συνδυασμό μίας καινούριας σχεδιαστικής φιλοσοφίας και υλικών, με μία καινούργια και βελτιωμένη παραγωγική διαδικασία.

Το ελαστικό Duravis R002 έχει επιλεγεί ως αρχική τοποθέτηση σε κορυφαίους κατασκευαστές οχημάτων όπως οι MAN, SCANIA, DAIMLER, VOLVO, RENAULT, IVECO, μετά από εκτεταμένα τεστ πιστοποίησης.