Το μέλλον των μεταφορών πρωταγωνίστησε στην “OPEN DAY” που διοργάνωσε το IMET

Δημιουργική, ενημερωτική και με εκπαιδευτικό και διαδραστικό χαρακτήρα ήταν η “OPEN DAY” που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του Centre for Research & Technology Hellas (CERTH)  – Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης για το 2017.

Στις 5 Νοεμβρίου, μικροί και μεγάλοι έμαθαν, γνώρισαν επιστήμονες και είδαν από κοντά τον εξοπλισμό του Ινστιτούτου.  Με την πρόεδρο της Ένωσης Ερευνητών, Δρ Μαρία Κωνσταντοπούλου, μιλήσαμε για τα επαγγέλματα του μέλλοντος και τις μεταφορές.

Μεταξύ άλλων, τα παιδιά απόλαυσαν στιγμές δημιουργικής απασχόλησης και παιδικό θέατρο για την οδική συμπεριφορά, οι μεγαλύτεροι οδήγησαν τα ηλεκτρικά οχήματα, δοκίμασαν την οδηγική τους συμπεριφορά στους προσομοιωτές, ενώ οι πιο τυχεροί μοιράστηκαν δώρα μετά από κληρώσεις.

Η εκδήλωση, που πλέον θα αποτελεί θεσμό για το Ινστιτούτο, κάθε πρώτη Κυριακή του Νοέμβρη, έδωσε στους πολυπληθείς επισκέπτες την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του ΙΜΕΤ, να γνωρίσουν το έργο του, να δουν και να αγγίξουν από κοντά σημαντικά ερευνητικά τεχνολογικά επιτεύγματα και να μάθουν για το μέλλον των μεταφορών.