Τελετή απονομής Βραβείου Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» 2019 στο πλαίσιο της έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics»

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019 στο Metropolitan Expo και στο πλαίσιο της 7ης διεθνούς έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics», η τελετή βράβευσης των τριών καλύτερων εργασιών του διαγωνισμού για το Βραβείο Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας» έτους 2019, με χορηγό την Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), με θέμα: «Η προοπτική ανάπτυξης Συνδυασμένων Εθνικών και Διεθνών Εμπορευματικών Μεταφορών της Χώρας – Εμπόδια, Προκλήσεις, Προτάσεις», οι οποίες επελέγησαν από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Το πρώτο βραβείο για την εκπόνηση της πρώτης καλύτερης εργασίας, αξίας 1.500 ευρώ, δόθηκε στον κ. Γεώργιο Κασσελούρη, διπλωματούχο Πολιτικό Μηχανικό, Συγκοινωνιολόγο-Υποψήφιο Διδάκτορα του ΕΜΠ. Το δεύτερο βραβείο αξίας 1.000 ευρώ δόθηκε στην κα Ολυμπία Αγγέλη, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστήμιο Πατρών. Το τρίτο βραβείο αξίας 500 ευρώ δόθηκε σε ομάδα μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Ναυτιλίας & Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Πανεπιστημίου Αιγαίου, με μέλη, τον κ. Ιωάννη Περβανά, την κα Βασιλική Λιούμη και την κα Ευαγγελία Κουτσουράδη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν και απένειμαν τα βραβεία οι κ.κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης, Πρόεδρος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Ευάγγελος Σαπουντζάκης, Αντιπρύτανης του ΕΜΠ, Απόστολος Κενανίδης, Πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Σεραφείμ Κάπρος, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Επιστημονικός Συνεργάτης και μέλος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ., Αθανάσιος Μπαλλής, Καθηγητής του ΕΜΠ και η κα Νάγια Μήλιου – Τσαμπούλα, σύζυγος του εκλιπόντος Καθηγητού.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Αδαμαντιάδης, αφού εξήγησε το πλαίσιο του διαγωνισμού και συνεχάρη τους φοιτητές και αποφοίτους των Πανεπιστημίων που συμμετείχαν για το υψηλό επίπεδο των εργασιών τους, έκανε αναφορά στον Δημήτριο Τσαμπούλα και το έργο του, ως βαθύ γνώστη και πρωτοπόρο των μεταφορών, του οποίου η απουσία έχει αφήσει δυσαναπλήρωτο κενό, επισημαίνοντας τα εξής: «Με την προώθηση του θεσμού του Βραβείου Μεταφορών Ε.Ε.ΣΥ.Μ. «Δημήτριος Τσαμπούλας», και τη βράβευση των καλύτερων εργασιών, πέρα από την απόδοση ελάχιστου φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης στον καθηγητή, συνεργάτη και φίλο, στοχεύουμε και στη διάδοση του μηνύματος, πως ναι, στην Ελλάδα σήμερα, η αξία και η συνεισφορά αναγνωρίζεται και τιμάται, καθώς και στην ανάπτυξη συνεργασίας της αγοράς με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα και τους νέους επιστήμονες και ερευνητές του χώρου, που  αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της χώρας μας στον τομέα των μεταφορών, αναζητώντας φρέσκες ιδέες, προσεγγίσεις και σκέψεις, παρέχοντας ευκαιρίες στοχευμένης έρευνας, με σκοπό τη συμβολή στον εκσυγχρονισμό και στην ανάπτυξη των μεταφορών της χώρας μας».

Στους χαιρετισμούς τους οι κ.κ. Ευάγγελος Σαπουντζάκης, Απόστολος Κενανίδης, Σεραφείμ Κάπρος και Αθανάσιος Μπαλλής συνεχάρησαν τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και τους διοργανωτές και υποστηριχτές του Βραβείου και του θεσμού, τους φοιτητές για τις εξαιρετικές εργασίες τους, εξήραν το έργο του Δημήτρη Τσαμπούλα και ανέφεραν τη σημαντική συμβολή του στην προώθηση κρίσιμων θεμάτων για τις ελληνικές μεταφορές αλλά και την ανάπτυξη σχετικών έργων στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΟΗΕ. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή της εκδήλωσης ήταν ο χαιρετισμός της κ. Νάγιας Μήλιου – Τσαμπούλα, η οποία έκανε μνεία στην ξεχωριστή προσωπικότητα, το έργο, και το όραμα του Καθηγητή για τους νέους επιστήμονες, που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον της χώρας μας.

Μετά την απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της πρώτης καλύτερης εργασίας από τον κ. Γεώργιο Κασσελούρη και έγινε η επίσημη ανακοίνωση του θέματος του 4ου Διαγωνισμού για το έτος 2020  από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. εκ μέρους των συνδιοργανωτών του Βραβείου, το οποίο ορίστηκε «Η ψηφιοποίηση των εθνικών και διεθνών μεταφορών της χώρας και ο ρόλος φορέων σαν τον Ε.Ε.ΣΥ.Μ. και την ΟΦΑΕ – Οφέλη, Προκλήσεις, Προτάσεις».

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ άλλων και οι κ.κ. Lori  Tavasszy, Καθηγητής Εμπορευματικών Μεταφορών και Logistics, Delft University of Technology Ολλανδίας (TU Delft), Ralf-Charley Schultze, Πρόεδρος, International Union for Road – Rail Combined Transport (UIRR), Pablo Hoya Πρόεδρος, European Network of Freight Villages (Europlatforms), Καθηγητές Πανεπιστημίων, Πρόεδροι και Διευθύνοντες Σύμβουλοι Οργανισμών Λιμένων, εκπρόσωποι ελληνικών Επιμελητηρίων, Επιχειρήσεων, Φορέων και προσωπικότητες του κλάδου των μεταφορών και της εφοδιαστικής, μέλη των Επιμελητηρίων και του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. καθώς και μέλη της οικογένειας Δημητρίου Τσαμπούλα και των οικογενειών των βραβευθέντων.