Τα vans της Nissan

Τοποθετημένο ανάμεσα στα NV200 και NV400, το νέο NV300 αποτελεί ένα ζωτικής σημασίας επαγγελματικό μοντέλο για την Nissan, που ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την γκάμα των επαγγελματικών οχημάτων της,  στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της μάρκας για τα επαγγελματικά της οχήματα με μεγαλύτερη ευελιξία.  Παράλληλα, για τους επαγγελματίες που χρειάζονται χώρο για περισσότερους επιβάτες, το νέο NV300 διατίθεται σε δύο εκδόσεις Combi (L1H1, L2H1), που προσφέρουν καθίσματα για έως εννέα άτομα.

Σχεδιασμένο για να μεταφέρει έως και τρεις στάνταρ ευρωπαλέτες ακόμη και στην έκδοση  L1, το άνοιγμα για την είσοδο του φορτίου στην έκδοση L1H1 είναι 110 χιλιοστά μεγαλύτερο από εκείνο του Primastar και μπορεί να φιλοξενήσει έως και φύλλα γυψοσανίδας  διαστάσεων 10 x 2,5 μέτρων. Με τη δυνατότητα καταπακτής στο διάφραγμα της καμπίνας, το νέο NV300 μπορεί να φιλοξενήσει  φορτία μέχρι 3,75 μέτρα (L1) και 4.15 μέτρα (L2) σε μήκος, ενώ ο  ωφέλιμος όγκος  φόρτωσης κυμαίνεται  από 5,2 m3 έως 8,3 m3 ανάλογα με την έκδοση.

Διαθέσιμο με εργοστασιακά τοποθετημένη προστατευτική ξύλινη επένδυση και με LED φώτα οροφής, σε συνδυασμό  με ευέλικτο εσωτερικό ραφιών, με φινιστρίνια στερεά  ή γυάλινα αλλά και με μέχρι 20 εσωτερικά άγκιστρα για την ασφάλιση του φορτίου το νέο NV300 ανταποκρίνεται στο έπακρο στις σκληρές απαιτήσεις των επαγγελματιών. Ακόμα, υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης κοτσαδόρου με ηλεκτρική παροχή, όπως και του συστήματος Trailer Sway Mitigation που ελέγχει την τάση αποσταθεροποίησης του τρέιλερ.

Σε ό,τι αφορά τους επαγγελματίες  με εξειδικευμένες ανάγκες και απαιτήσεις, η έκδοση σασί του νέου NV300 αποτελεί την ιδανική βάση για μετατροπές σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Από αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και ψυγεία μεταφοράς, έως  φορτηγά ανατρεπόμενα, το νέο NV300 είναι τόσο ευέλικτο που θα καλύψει στο έπακρο τις ανάγκες κάθε επιχείρησης.

Περνώντας στο εσωτερικό, η καμπίνα του νέου NV300 έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να   είναι όσο το δυνατόν πιο εργονομική και άνετη για οδηγό και επιβάτες. Όλες οι εκδόσεις του NV300 έρχονται με μια πλήρως ρυθμιζόμενη θέση οδήγησης τύπου cock-pit και με χαρακτηριστικά κινητού γραφείου που επιτρέπει στον οδηγό του να κάνει εύκολα και αποτελεσματικά τη δουλειά του. Υποδοχές με σύνδεση για smartphone και table, χώρος αποθήκευσης laptop, ποτηροθήκες, αλλά και πάνελ συγκράτησης σημειωματάριου, είναι κάποια από τα χαρακτηριστικά που το νέο NV300 διαθέτει, όπως και έως 89 λίτρα σε αποθηκευτικό χώρο εντός της καμπίνας.

Το νέο NV300 προσφέρεται με τέσσερις επιλογές κινητήρων που βασίζονται στον καταξιωμένο diesel κινητήρα 1,6 λίτρων, γνωστό από τα δημοφιλή Qashqai και X-Trail, με ιπποδυνάμεις 95hp, 120hp, 125hp και 145hp.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλες τις εκδόσεις του νέου NV300, η κατανάλωση καυσίμου είναι

χαμηλότερη κατά μέσο όρο 1 λίτρo/100 χιλιόμετρα, σε σχέση με το απερχόμενο Primastar.

Σε συνδυασμό δε με τη μοναδική εγγύηση των 5 ετών/160.000 χιλιομέτρων και με τα μεγάλα διαστήματα service, το νέο NV300 αναδεικνύεται ως ο πιο αξιόπιστος και οικονομικός συνεργάτης του σύγχρονου επαγγελματία.

Nissan NV200

H κορυφαία επιλογή στην κατηγορία των ελαφρών βαν, τώρα και με πλήρη  εργοστασιακή εγγύηση  πέντε ετών ή 160.000χλμ!

O τεράστιος χώρος φόρτωσης του NV200 έχει σχεδιαστεί έξυπνα για να μεγιστοποιεί τις εσωτερικές διαστάσεις και να διευκολύνει την καθημερινή εργασία. Το εσωτερικό μήκος φτάνει τα 2.04 m και στους θόλους των τροχών τα 1,22m για να μπορούν να μεταφέρονται εύκολα δύο παλέτες ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Καθώς το πάτωμα φόρτωσης απέχει μόλις 524mm από το έδαφος, η φόρτωση του NV200 είναι ταχύτερη και ευκολότερη. Στάνταρ άγκιστρα στο πάτωμα φροντίζουν για την ασφαλή πρόσδεση των φορτίων.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το NV200 εφοδιάζεται με πληθώρα συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας, όπως ABS με EBD, Brake Assist, και Stability Control. Αερόσακος οδηγού και προεντατήρες ζωνών ασφαλείας στα εμπρός καθίσματα είναι στάνταρ.

ΙΣΧΥΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το NV200 διατίθεται με τον προηγμένο 1,5 λίτρων κινητήρα turbo diesel που αποδίδει 63kW (85PS) και με  ροπή που αγγίζει τα 200Nm. Στα πλεονεκτήματά του συγκαταλέγονται, η ελεύθερη πρόσβασή του στον πράσινο δακτύλιο, η εξαιρετική οικονομία καυσίμου και κατά συνέπεια η  εντυπωσιακή αυτονομία σε καθημερινές συνθήκες οδήγησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το  EVALIA αποτελεί την επιβατική έκδοση του αυτοκινήτου και μπορεί να φιλοξενήσει στο εσωτερικό του έως 7 επιβάτες (συμπεριλαμβανομένου του οδηγού).

Nissan NV400

Tο νέο NV400 ξεκινά την εμπορική του πορεία και στην Ελλάδα,  με εκδόσεις μεικτού βάρους  3,5tn. Με ατού τις  αυξημένες μεταφορικές δυνατότητες, τον πληρέστατο  εξοπλισμό άνεσης και ασφάλειας, αλλά και την  στιβαρή αρχιτεκτονική του αμαξώματος και του  πλαισίου, το νέο NV400 αποτελεί αδιαμφισβήτητα έναν από τους δυνατούς παίκτες στα ελαφρά κλειστά φορτηγά!

Το νέο Nissan NV400 προσφέρεται με τρία μήκη μεταξονίου, τρία διαφορετικά μήκη αμαξώματος και τρία διαφορετικά ύψη οροφής.  Σε ό,τι αφορά στις εκδόσεις Van, ο ωφέλιμος όγκος φόρτωσης  κυμαίνεται από τα 8,0 – 14,8 κ.μ. ενώ η υπάρχει η δυνατότητα και εργοστασιακής έκδοσης  Combi (μεταφοράς προσωπικού).

Με το NV400, η Nissan προσφέρει για πρώτη φορά τη δυνατότητα απόκτησης ενός επαγγελματικού της οχήματος με κίνηση στους εμπρός τροχούς. Οι εμπροσθοκίνητες εκδόσεις διασφαλίζουν χαμηλό απόβαρο και αυξημένο ωφέλιμο φορτίο με παράλληλη μείωση της απόστασης του πλαισίου/ δαπέδου του  χώρου φόρτωσης από το έδαφος.

Ο εμπρόσθιος άξονας εφοδιάζεται με ανεξάρτητη ανάρτηση και γόνατα ΜακΦέρσον ενώ ο πίσω προσφέρεται με ένα έως τρία φύλλα σούστας ανάλογα τον τύπο της μετάδοσης της κίνησης και την ύπαρξη ή όχι διπλών τροχών σε αυτόν.

Ως βάση για την κίνηση του νέου Nissan NV400 χρησιμοποιείται  ένας 4κύλινδρος, 16βάλβιδος, προηγμένης τεχνολογίας κινητήρας πετρελαίου, χωρητικότητας 2,3 λίτρων.

Το παραπάνω σύνολο διατίθεται σε έκδοση  turbo με ισχύ 125hp/310Nm.

Επιπλέον, η γκάμα συμπληρώνεται από  δύο  εκδόσεις με νέα Twin Turbo σύνολα, που αποδίδουν 135hp/340Nm και 165hp/360Nm αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Twin Turbo εκδόσεις, εφοδιάζονται με συστήματα Start – Stop και επανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση, όπου χαρακτηριστικά στην περίπτωση των 165hp επιτυγχάνεται μια εκπληκτικά χαμηλή μικτή κατανάλωση των μόλις 6,9 λτ/100 χλμ.