Συνεργασία της Gizelis Robotics με την Liftco – Forklifts & Automation

Η Gizelis Robotics, στο πλαίσια της νέας στρατηγικής συνεργασίας της με την Liftco, προσφέρει στην ελληνική αγορά υπερσύγχρονες λύσεις αυτόνομων περονοφόρων οχημάτων (Automated Guided Vehicles-ΑGVs).

Η Gizelis Robotics αναβαθμίζει συνεχώς τις λύσεις αυτοματοποίησης που προσφέρει στην ελληνική αγορά, αυτήν τη φορά με τη νέα σειρά συστημάτων αυτόματης διακίνησης υλικών, εφαρμογών Logistics και διαχείρισης αποθηκών. Με την πρόσφατη εμπορική της συνεργασία με την Liftco – Forklifts & Automation, η Gizelis Robotics εντάσσει στην ευρύτερη γκάμα των προϊόντων της τα περονοφόρα οχήματα αυτόματης πλοήγησης (Automated Guided Vehicles -AGVs).

Τα οχήματα αυτόνομης πλοήγησης AGV μπορούν να αναλάβουν τη μεταφορά, μετακίνηση ή στοίβαξη φορτίων χωρίς παρουσία χειριστή. Τα AGV της εταιρείας χρησιμοποιούν κορυφαίας τεχνολογίας σύστημα αυτόματης πλοήγησης και υπερσύγχρονα συστήματα ασφάλειας τα οποία επιτρέπουν στα οχήματα να κινούνται με ασφάλεια σε χώρους μικτής κυκλοφορίας. Τα προσφερόμενα οχήματα δεν χρειάζονται επαγωγικά καλώδια, μαγνήτες ή ανακλαστήρες για τριγωνισμό, αφού η λειτουργία πλοήγησης τους βασίζεται στην τεχνολογία natural feature navigation. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χώρους χωρίς συγκεκριμένη υποδομή μειώνοντας εξαρχής το κόστος λειτουργίας.

Φέρουν αισθητήρες μεγάλης ακρίβειας (safety rated sensors), ενώ εξοπλίζονται με κάμερες υψηλής ευκρίνειας σύμφωνα με τα πρότυπα της κείμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Διαθέτουν σύστημα πλοήγησης και προσδιορισμού θέσης σε απόλυτη ακρίβεια, ώστε να αναγνωρίζουν φυσικά εμπόδια ή περιορισμούς και να εκτελούν μια καθορισμένη διαδρομή με απόλυτη ασφάλεια. Με αυτό τον τρόπο ο κίνδυνος ατυχήματος από μεταφορά ή μετατόπιση φορτίου καθίσταται σχεδόν μηδενικός.  Παράλληλα βελτιστοποιείται η γραμμή παραγωγής και η κίνηση των μηχανημάτων εντός του εκάστοτε χώρου παραγωγής δημιουργώντας ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον για την πρόληψη και αποφυγή ατυχημάτων.

Προσφέρονται επιλογές για τη μετατροπή οχημάτων σε AGV γρήγορα και με ασφάλεια, επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο την αξιοποίηση του υφιστάμενου στόλου, ενώ υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας με υπάρχοντα συστήματα διαχείρισης αποθήκης WMS, ΕRP.

Ο κ. Ευάγγελος Γκιζελής, Founder & CEO της Gizelis Robotics, επισημαίνει σχετικά: «Η Gizelis Robotics επέλεξε να συνεργαστεί με έναν κορυφαίο προμηθευτή λύσεων αυτοματισμού περονοφόρων οχημάτων, όπως η Liftco που διαθέτει βαθιά γνώση και εμπειρία στην ελληνική αγορά. Η τεχνογνωσία στις εφαρμογές ρομποτικής και αυτοματισμών της Gizelis Robotics σε συνδυασμό με τα πρωτοπόρα συστήματα AGV της Liftco, που διαθέτουν διαρκή προσαρμοστικότητα και πολλαπλές χρήσεις, μέγιστη ασφάλεια, χαμηλό κόστος, και εξειδικευμένο σχεδιασμό με υψηλή αντοχή, είναι η ιδανική πλατφόρμα για την επιχείρηση που θέλει end-to-end λύσεις αυτοματισμού σε όλη την αλυσίδα διακίνησης υλικών, στην εποχή του Industry 4.0.».

Από την πλευρά του, ο κ. Θανάσης Παπαλελούδης, CEO της Liftco, αναφέρει: «Η Liftco δραστηριοποιείται για περισσότερα από 15 χρόνια στον χώρο των περονοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων, ειδικών μηχανημάτων μεταφοράς φορτίων και γενικότερα εξοπλισμό υποστήριξης στον τομέα των Material Handling καθώς και των συστημάτων σε αποθήκες logistics και βιομηχανίες. Διαθέτουμε πολύτιμη εμπειρία στον χώρο της λειτουργίας και συντήρησης παντός τύπου περονοφόρων ή άλλων ειδικών οχημάτων».

« Είμαστε χαρούμενοι που ενώνουμε δυνάμεις με την Gizelis Robotics, τον κορυφαίο integrator συστημάτων ρομποτικής και εφαρμογών αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας στην χώρα μας» επεσήμανε η κα Ηλιάνα Σουσώνη, Founder της Liftco.

Η Gizelis Robotics είναι η πιο σύγχρονη εταιρεία ρομποτικών λύσεων, προϊόντων και βιομηχανικών εφαρμογών στην Ελλάδα. Παρέχει τόσο μοναδικές και κατ’ απαίτηση ρομποτικές λύσεις όσο και συνδυαστικές λύσεις ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης στην Ελληνική βιομηχανία και αγορές του εξωτερικού.  Αναγνωρίστηκε στις TOP5 κορυφαίες  νεοσύστατες ρομποτικές εταιρείες του κόσμου για βιομηχανικές εφαρμογές, ανάμεσα σε 600 περίπου επιχειρήσεις. Η Gizelis Robotics αξιοποιώντας την πολύτιμη τεχνογνωσία της και με στόχο την αντιμετώπιση των επειγουσών υγειονομικών συνθηκών που γέννησε η πανδημία σχεδίασε και κατασκεύασε το πρώτο αυτόνομο «Made in Greece» ρομπότ απολύμανσης Robotsafe™.