Στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια του EUROPLATFORMS ο πρόεδρος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Επιμελητηριακού Συνδέσμου Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.), κ. Μιχάλης Αδαμαντιάδης, συμμετείχε στην εκδήλωση για τα 25 χρόνια από την ίδρυση του EUROPLATFORMS (European Network of Freight Villages – Logistic Centers) και τη Γενική Συνέλευση που έλαβε χώρα την Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017, στο πλαίσιο της έκθεσης «Transport Logistic Fair» στο Μόναχο.

Στην εκδήλωση συζητήθηκε η συμβολή των Εμπορευματικών Κέντρων στην ανάπτυξη των Μεταφορών της Ευρώπης, έγινε ιστορική αναδρομή στις σημαντικότερες στιγμές του EUROPLATFORMS στα τελευταία 25 χρόνια, ενώ εξετάστηκαν οι υφιστάμενες προοπτικές και οι μελλοντικές προκλήσεις.

Η Γενική Συνέλευση του EUROPLATFORMS, που ακολούθησε μετά την εκδήλωση, απεδέχθη πρόταση του προέδρου του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. για φιλοξενία της επόμενης Γενικής Συνέλευσης στην Αθήνα, στις 4 Νοεμβρίου 2017, καθώς και διοργάνωσης Ημερίδας για τη σημασία των Εμπορευματικών Κέντρων στην ανάπτυξη των μεταφορών και των υπηρεσιών εφοδιαστικής Εμπορευμάτων (Logistics), με την παρουσίαση της σχετικής Ευρωπαϊκής εμπειρίας από τα μέλη του EUROPLATFORMS.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των συνεδρίων Logi.C της προσεχούς 6ης Έκθεσης Supply Chain and Logistics που διοργανώνεται από την O.mind Creatives και το περιοδικό Supply Chain & Logistics στο συνεδριακό Κέντρο Matropolitan Expo, στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών στις 4, 5 και 6 Νοεμβρίου 2017.

Ο κ. Αδαμαντιάδης επισκέφθηκε την έκθεση στην οποία συμμετείχαν πάνω από 2.000 εκθέτες από όλο τον κόσμο και την οποία αναμένεται να επισκεφθούν πάνω από 60.000 άτομα στις 4 ημέρες λειτουργίας της (9 – 12 Μαΐου 2017). Ο πρόεδρος του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. επισκέφθηκε και το ελληνικό περίπτερο, που για πρώτη φορά διοργανώθηκε με τη συμμετοχή 16 ιδιωτικών επιχειρήσεων και με πρωτοβουλία του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

Ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ. είναι μέλος του EUROPLATFORMS από το έτος 2000 και δια του προέδρου του, μέλος του Δ.Σ. Μέλη του EUROPLATFORMS αποτελούν ενώσεις Εμπορευματικών Κέντρων από 8 ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Φινλανδία), οι οποίες αντιπροσωπεύουν πάνω από το 80% των Εμπορευματικών Κέντρων που λειτουργούν στην Ευρώπη.