Στην Αθήνα με πρωτοβουλία ΣΕΒ η Επιτροπή Βιομηχανίας BusinessEurope

Συνεδρίασε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 για πρώτη φορά στην Αθήνα η Επιτροπή Βιομηχανίας της BusinessEurope, με πρωτοβουλία του ΣΕΒ. Ο ΣΕΒ παρουσίασε στους ομόλογους μεγάλους βιομηχανικούς συνδέσμους της Ευρώπης τις θέσεις για τη βιομηχανική αναγέννηση στην Ελλάδα αλλά και την ΕΕ.

Τα θέματα συζήτησης στην Επιτροπή Βιομηχανίας εστιάζουν στην βιομηχανική ανταγωνιστικότητα, ενέργεια, βιομηχανική καινοτομία αλλά και κυκλική οικονομία.

Κεντρικό θέμα της συνεδρίασης: περισσότερη βιομηχανία για καλύτερες δουλειές σε όλη την Ε.Ε. και πως θα το πετύχουμε. Στην έναρξη της συνεδρίασης, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος ΣΕΒ, Κ. Μπίτσιος τόνισε: «Ο ΣΕΒ φέρνει στην Ελλάδα τη συζήτηση για τη βιομηχανική αναγέννηση. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Βιομηχανίας της Business Europe στην Αθήνα εκπέμπει ένα δυνατό μήνυμα ότι η ισχυρή βιομηχανία είναι απαραίτητη στην Ελλάδα και στην Ε.Ε.». Στο δείπνο που έλαβε χώρα το ίδιο βράδυ, συμμετείχαν οι πρόεδροι των περιφερειακών και κλαδικών βιομηχανικών συνδέσμων, ενώ παρέστη και ο αν. υπουργός Οικονομίας, Α. Χαρίτσης. Ο Πρόεδρος ΣΕΒ, Θ. Φέσσας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η μεταποίηση είναι εθνική υπόθεση. Άμεση προτεραιότητα η δέσμευση σε εθνικό στόχο για την αύξηση της συμμετοχής της στο 12% στο ΑΕΠ έως το 2020 και στο 15% μεσοπρόθεσμα. Η πρωτοβουλία του ΣΕΒ, της Ελληνικής Παραγωγής, των περιφερειακών & κλαδικών συνδέσμων είναι πλέον το βιομηχανικό φόρουμ συνεννόησης με τη δημόσια διοίκηση». Ο Α. Χαρίτσης, από την πλευρά του, μίλησε για την αύξηση του όγκου των επενδύσεων – δημόσιων και ιδιωτικών – ως «βασικό στοίχημα για το επόμενο διάστημα».