Σημαντική διάκριση Ελαΐς – Unilever Hellas & Μαρινόπουλος

Στις 14 & 15 Μαΐου 2013, στο Συνέδριο του ECR Europe που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και το οποίο παρακολούθησαν στελέχη εταιρειών από όλη την Ευρώπη, οι εταιρείες Ελαΐς – Unilever Hellas Α.Ε. & Μαρινόπουλος Α.Ε. πέτυχαν μία πολύ σημαντική διάκριση στην ενότητα ECR Europe Best Activation Awards, αποδεικνύοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις πρωτοστατούν σε δράσεις ανταπόδοσης προς την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, φέτος για πρώτη φορά, στο ευρωπαϊκό συνέδριο, έλαβε χώρα μια ξεχωριστή απονομή βραβείων για την επιβράβευση της καλύτερης υλοποίησης συνεργατικής βέλτιστης πρακτικής ή προγράμματος στην Ευρώπη.
Οι εταιρείες μέλη των Εθνικών Επιτροπών ECR, είχαν τη δυνατότητα να στείλουν τα δικά τους case studies στα οποία εμπλέκονταν δύο ή περισσότερες εταιρείες (η μία τουλάχιστον από την βιομηχανία/προμηθευτές και η άλλη από το λιανεμπόριο) και οι οποίες μέσω μίας συνεργατικής πρακτικής (σε μη ανταγωνιστικά θέματα) μπόρεσαν να δημιουργήσουν οφέλη για όλα τα μέρη που συνεργάστηκαν, συμπεριλαμβανομένου και του καταναλωτή.

Από την Ελλάδα στάλθηκε το case study που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των εταιρειών Ελαΐς – Unilever Hellas Α.Ε. & Μαρινόπουλος Α.Ε.με τίτλο «What’s For Dinner Tonight?» και το οποίο αναφέρεται στην υλοποίηση μίας επιτυχημένης και καινοτόμου ενέργειας από το Δεκέμβριο του 2009, με στόχο να εμπνεύσει τους καταναλωτές στην προετοιμασία νόστιμων και θρεπτικών γευμάτων κάθε μέρα.

Το ECR Europe συγκέντρωσε είκοσι ένα πολύ σημαντικά case studies μεταξύ των μεγαλύτερων προμηθευτικών και λιανεμπορικών επιχειρήσεων από όλη την Ευρώπη. Κατόπιν μελέτης όλων των παραπάνω case studies διακρίθηκαν μόνο πέντε μεταξύ των οποίων και αυτό από την Ελλάδα.

Η παρουσίαση του ελληνικού case study που κατά γενική ομολογία των συνέδρων ήταν υψηλών προδιαγραφών, έγινε στη διάρκεια του κυρίως προγράμματος του Συνεδρίου και βραβεύτηκε μαζί με τα υπόλοιπα 4 case studies από τους προέδρους του ECR Europe, Jan Zijderveld (Unilever) και Thomas Hubner (Carrefour).