Σε εξέλιξη η 1η διακρατική έρευνα Ελλάδας – Κύπρου για Logistics Outsourcing, 3rd Party Logistics & Logistics Services Providers

Στο πλαίσιο της διδακτορικής έρευνας / διατριβής του Δημήτρη Παπασωτηρίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά διεξάγεται η «1η διακρατική έρευνα Ελλάδας – Κύπρου για την προσέγγιση έργων LOGISTICS OUTSOURCING και τις επιχειρήσεις 3rd PARTY LOGISTICS (3PL) / LOGISTICS SERVICES PROVIDERS (LSP)». Εταιρείες πάροχοι υπηρεσιών & πελάτες-χρήστες των υπηρεσιών συναντώνται σε μια έρευνα.

Η έρευνα αφορά σε μια συγκριτική ανάλυση των δύο χωρών,  της αγοράς 3rd Party Logistics, των παρεχόμενων ή ζητούμενων υπηρεσιών, της αντίληψης, της κουλτούρας επιχειρείν και γενικά της διαμόρφωσης του επιχειρείν του τομέα Logistics Outsourcing στην εποχή μας.

Το ερωτηματολόγιο καλείται να απαντηθεί από στελέχη που εργάστηκαν στο παρελθόν ή εργάζονται σήμερα είτε σε εταιρείες πελάτες – λήπτες υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας είτε σε εταιρείες παρόχους υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας (3PL/LSP) στην Ελλάδα ή/και την Κύπρο (ή και στις δύο χώρες).

Στην έρευνα ψηλαφώνται θέματα στον τομέα της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και για τις δύο χώρες, όπως: ΕΚΕ, ESG, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, SUSTAINABILITY, ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ, GREEN SC, Ασφαλιστικά και Διαχειριστικά Συστήματα  και πολλά άλλα.

Ειδικότερα, η έρευνα διεξάγεται για πρώτη φορά ταυτόχρονα και στις δύο χώρες και εξετάζει, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα:

  • Εκπαίδευση στελεχών (διερεύνηση του εκπαιδευτικού υποβάθρου των στελεχών)
  •  Αυτοαξιολόγηση στην προσέγγιση έργων (τα έργα LOGISTICS OUTSOURCING είναι ξεχωριστός τομέας και η επιτυχία εξαρτάται από την ιδιαίτερη και απρόσκοπτη προσέγγιση με όρους project & operation management)
  • Παρεχόμενες / ζητούμενες υπηρεσίες (ακτινογραφία, ανάλυση των παρεχόμενων και ζητούμενων υπηρεσιών, το εύρος αυτών θα σας εκπλήξει)
  • Πιστοποιήσεις, και διαπιστεύσεις (γίνεται διερεύνηση σε μια σειρά από διαχειριστικά συστήματα)
  • Επιχειρησιακή στρατηγική για τις εταιρείες (υπάρχει; τι περιλαμβάνει, που εστιάζει στο παρόν και στο μέλλον), θέματα για ανάπτυξη, ένταξη σε cluster, διεθνοποίηση, εξωστρέφεια, brand strategy κ.ά.
  • Επιχειρηματική Ηθική, Διαφάνεια, ΕΚΕ (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη), Βιώσιμη Λειτουργία και Ανάπτυξη εταιρείας, οπτική 3PL/LSPκαι οπτική πελατών / αποθετών. Πώς εξελίσσονται σύγχρονα θέματα και πόσο αντιληπτά γίνονται. Green Strategy, Sustainability, ESG, κλιματική αλλαγή, 17 στόχοι του ΟΗΕ, κυκλική οικονομία, θέματα ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ κ.ά.
  • Οικονομικά – τιμολόγηση υπηρεσιών (μέθοδοι – τρόποι για αποθήκευση και μεταφορά, ασφαλιστικά θέματα που αφορούν προσφορά και ζήτηση ασφαλιστικών υπηρεσιών)
  • Αξιολόγηση εταιρείας 3PL/ LSP (ένα πολυκριτηριακό πλαίσιο αξιολόγησης των εταιρειών παράλληλα με τις προτεραιότητες που βάζει η αγορά)
  • Λειτουργία στην εποχήCOVID-19 (τι και πώς άλλαξαν οι εταιρείες 3PL/LSP στην εποχή COVID)
  •    Ανθεκτικότητα εταιρείας 3PL/LSPστην εποχή COVID-19 (πώς αντιλαμβάνονται την ανθεκτικότητα στο πλαίσιο της λειτουργίας τους και τι διαπίστωσαν εξυπηρετώντας τους πελάτες / αποθέτες τους)
  • Ψηφιακός μετασχηματισμός εταιρειών 3PL/LSP, (Πληροφορική – Τεχνολογία – Καινοτομία, τα πάντα εξελίσσονται. Ποιες οι προτεραιότητες, οι αντιλήψεις, οι αναμενόμενες δράσεις, τα αναμενόμενα αποτελέσματα).
  • Ρωσο-Ουκρανικός πόλεμος και οι επιπτώσεις του

Πατήστε ΕΔΩ  για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο της έρευνας

Για ερωτήσεις και σχόλια σχετικά με την έρευνα: Δημήτρης Παπασωτηρίου, τηλ.: 0030 6974308683, email:  dpapasot@otenet.gr.