ΣΕΒ – Enterprise Greece: Επιχειρηματικές ευκαιρίες στις αγορές της Λατινικής Αμερικής

H ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων της Ελλάδας με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής και οι δυνατότητες δραστηριοποίησης των ελληνικών επιχειρήσεων, ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης «Discover Latin America», που συνδιοργανώθηκε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου από τον ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών), το Enterprise Greece S.A. και τις Πρεσβείες Μεξικού, Παναμά και Χιλής, ενόψει επιχειρηματικής αποστολής τον Μάρτιο του 2020.

Στις ευκαιρίες που προσφέρουν οι χώρες αυτές, για τις ελληνικές επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς της οικονομίας (φάρμακα, τρόφιμα, ενέργεια, κατασκευές, υπηρεσίες), αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Κωνσταντίνος Μπίτσιος.

Την εκδήλωση χαιρέτισε επίσης ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Γεώργιος Φιλιόπουλος. Τρεις ελληνικές εταιρείες: Theon Sensors S.A., MYTILINEOS S.A., Chipita S.A. μοιράστηκαν με το ακροατήριο την εμπειρία τους από την επιτυχή τους παρουσία στις χώρες αυτές. Σημειώνεται ότι η οικονομία του Μεξικού είναι η 2η μεγαλύτερη οικονομία στην Λ. Αμερική και η 15η μεγαλύτερη στον κόσμο. Η ανάπτυξη της οικονομίας της Χιλής επιβραδύνθηκε τα τελευταία χρόνια, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ μεταξύ 1,5-2,0%, ενώ το 2018 αναμένεται να ξεπεράσει το 3%. Ο Παναμάς είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου.