Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αεροπορικού Τουρισμού

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αεροπορικού Τουρισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Ο Συντονιστής της Επιτροπής, κ. Γ. Ξιφαράς, κατά την εισήγηση του στα μέλη, τόνισε τη σημασία της Επιτροπής για την ενίσχυση του αεροπορικού τουρισμού, με την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών και δράσεων, που θα οδηγήσουν στην ενίσχυση του τουρισμού μέσω ιδιωτικών πτήσεων. Επίσης, υπογράμμισε ότι η σύσταση της συγκεκριμένης Επιτροπής αποτελεί ακόμα ένα παράδειγμα της στενής κι αποτελεσματικής συνεργασίας της Πολιτείας με φορείς της αγοράς, με στόχο τη διαρκή παραγωγή προστιθέμενης αξίας για την ελληνική κοινωνία και οικονομία.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, κ. Γ. Ξιφαράς, δήλωσε: «Στόχος μας είναι με έξυπνες, μικρές, ανέξοδες παρεμβάσεις να ενισχύσουμε τον αεροπορικό τουρισμό, εξαλείφοντας τη γραφειοκρατία. Με το ευνοϊκό κλίμα της χώρας μας καθώς και με τις υπάρχουσες υποδομές, μπορούμε να υποστηρίξουμε τα ακριτικά νησιά μας, διευκολύνοντας την πρόσβαση ελαφρών αεροσκαφών σε αυτά. Το άμεσο αποτέλεσμα θα είναι να γίνει η Ελλάδα πιο ελκυστική ως προορισμός αεροπορικού τουρισμού, αξιοποιώντας, μεταξύ άλλων, την εμπειρία και τις καλές πρακτικές άλλων Ευρωπαϊκών χωρών».

 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τα μέλη της Επιτροπής συζήτησαν διεξοδικά για την ανάληψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών, δράσεων κι ενεργειών καθώς και για την υιοθέτηση προτάσεων με γνώμονα την αξιοποίηση και τη βελτίωση των συνθηκών αεροπορικού τουρισμού, που αποτελεί το βασικό αντικείμενο εργασίας της Επιτροπής. Με βάση τον προγραμματισμό των εργασιών της Επιτροπής, η επόμενη συνεδρίαση των μελών της ορίστηκε για τις 6 Μαρτίου 2023.

Την Επιτροπή συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννης Ξιφαράς, που έχει οριστεί Συντονιστής της Επιτροπής και στην οποία συμμετέχουν: η Υφυπουργός Τουρισμού, κα Σοφία Ζαχαράκη, ο Διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Χρήστος Τσίτουρας, ο Διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Γεώργιος Δριτσάκος, ο δικηγόρος, κ. Σωτήριος Διαμαντόπουλος, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Τουρισμού, κα. Αθηνά Μπαμπάκου, ο δικηγόρος συνεργάτης της Υφυπουργού Τουρισμού, κ. Κωνσταντίνος Κατσανέβας, ο Πρόεδρος της AOPA Hellas, κ. Κυπριανός Μπίρης και ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Πιλότων, κ. Χρήστος Λεοντόπουλος.