Ξανά πρόεδρος της EEBΨ&L ο Διονύσης Γρηγορόπουλος

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics (EEBΨ&L), το οποίο προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσης των μελών, στις 31 Ιανουαρίου 2023, στην πρώτη του συνεδρίαση για τη συγκρότηση σε σώμα, είναι διετής και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2025.

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΒΨ&L  έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Γρηγορόπουλος Διονύσης (LOGISTICS WAY)

Αντιπρόεδρος: Βέκιος Χρήστος (ΤΑΥΓΕΤΟΣ ΑΕΒΕ)

Γενικός Γραμματέας: Κατσούλης Γεώργιος (Π. ΑΝΤΖΟΥΛΑΤΟΣ Α.Ε.)

Ταμίας:  Λαμπρούλης Κωνσταντίνος (ΑΛΠΕΙΣ- ΛΑΜΠΡΟΥΛΗ-ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Α.Ε.)

 

Μέλη:

Γρηγοριάδης Παύλος (ΚΛΕΑΝΘΙΔΗ Α.Ε.)

Λέκκας Αντώνιος (ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΚΚΑΣ ΑΒΕΕΨ)

Μπρακατσέλος Σωτήριος (MEDFRIGO A.E)

Καλομοίρης Συμεών (FOODLINK SA)

Μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα, ο πρόεδρος της  Ελληνικής Ένωσης Βιομηχανιών Ψύχους & Logistics,  κ. Γρηγορόπουλος Διονύσης, ανέφερε: «Έχουν επιτευχθεί οι στόχοι που  είχε θέσει το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο για την διετία 2021-2023, καθώς διεξήχθη το πρώτο διεθνές συνέδριο στην Ελλάδα ‘1st Southeastern Europe Cold Chain conference’,  πραγματοποιήθηκε η 1η Απονομή του Βραβείου με την ονομασία “ΒΡΑΒΕΙΟ ΨΥΧΡΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΚΙΟΣ” και υλοποιήθηκε το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό  πρόγραμμα στην Εφοδιαστική Αλυσίδα στην χώρα μας, την τελευταία 10ετία, με 1.147 εκπαιδευόμενους.

Στην συνέχεια, ο κ. Γρηγορόπουλος ανέφερε ότι οι στόχοι της ΕΕΒΨ&L για την επόμενη διετία 2023-2025, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε (ενεργειακή κρίση, πόλεμος στην Ουκρανία, επισιτιστική κρίση)  προσανατολίζονται  σε έξι άξονες:

  1. Κατάθεση μελέτης για τη  μείωση  των λειτουργικών εξόδων των βιομηχανιών-μελών της ΕΕΒΨ&L, μέσω της φορολογίας
  2. Στην οικονομική ενίσχυση των μελών της ΕΕΒΨ&Lμέσα από αναπτυξιακά προγράμματα και επιδοτήσεις
  3. Στην δημιουργία Ομάδων Εργασίας για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τον κλάδο της ψυχρής εφοδιαστικής
  4. Τη διεξαγωγή συνεδρίου, το 2023,  σχετικά με το “CrisisManagement& την Επισιτιστική Κρίση”
  5. Την παρουσίαση της 4ης έρευνας για ταlogistics, στoπλαίσιo της έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics»
  6. Την υλοποίηση της εγκεκριμένης πρότασης για το Νέο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα  μέσω ΕΣΠΑ, όπου κατατέθηκε  στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με θέμα: «Ανάπτυξη δεξιοτήτων στις Χερσαίες Οδικές Μεταφορές  για την κάλυψη οριζόντιων αναγκών των κλάδων της οικονομίας : Ολοκληρωμένη Δράση επαγγελματικού προσανατολισμού, εκπαίδευσης & απασχόλησης των νέων  στις μεταφορές»

Κλείνοντας τη σύντομη ομιλία του, ο κ. Γρηγορόπουλος επεσήμανε: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί Εθνικών Δράσεων για τον σχεδιασμό νέων νομοθετικών ρυθμίσεων, με περαιτέρω δικτύωση αλλά και συνέργεια  με όλους  τους επίσημους φορείς σε Ελλάδα και εξωτερικό, σε όλο το φάσμα της Βιομηχανίας και  των υπηρεσιών της  Εφοδιαστικής Αλυσίδας».