Παγκοσμίου κλάσης οδηγοί φορτηγών αγωνίστηκαν για τον τίτλο του Volvo Trucks Driver Challenge 2018

Ποιος θα διεκδικήσει τον τίτλο του καλύτερου οδηγού φορτηγών σε όλο τον κόσμο; Αυτό το ερώτημα τέθηκε στον παγκόσμιο τελικό του Volvo Trucks Driver Challenge 2018 που πραγματοποιήθηκε στο Γκέτεμποργκ, 13-14 Σεπτεμβρίου. Ο διαγωνισμός, που φέτος περιείχε περισσότερες προκλήσεις από ποτέ, προσέλκυσε επαγγελματίες οδηγούς από 33 χώρες. Νικητής αναδείχτηκε ο Piotr Krahel από την Πολωνία.

«Το Volvo Trucks Driver Challenge περιλαμβάνει όλων των ειδών τις προκλήσεις που οι οδηγοί φορτηγών αντιμετωπίζουν καθημερνά. Οι δεξιότητές τους είναι συχνά αποφασιστικός παράγοντας στην παραγωγικότητα και κερδοφορία των πελατών μας. Οι οδηγοί συμβάλλουν επίσης σημαντικά στην οδική ασφάλεια. Ο Τελικός, μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε απίστευτα επιδέξιους οδηγούς να διαχειρίζονται με εντυπωσιακό τρόπο τα φορτηγά τους» δήλωσε η Maria Bergving, Ανώτερη Αντιπρόεδρος Μάρκας, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Volvo Trucks.

 

 

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε για έκτη φορά και φέτος εστίασε σε τρεις τομείς: απόδοση, παραγωγικότητα και ασφάλεια.

«Οι οδηγοί που διαγωνίστηκαν για τον τίτλο πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις σε κάθε τομέα ξεχωριστά. Έδειξαν ότι μπορείς να υιοθετείς ένα πολύ αποδοτικό στυλ οδήγησης, να παραδίδεις ένα φορτίο γρήγορα και σε καλή κατάσταση και, ταυτόχρονα, να ακολουθείς κατά γράμμα τους κανόνες οδικής ασφάλειας».

Στόχος του Volvo Trucks Driver Challenge είναι να τραβήξει την προσοχή στο σημαντικό έργο των οδηγών φορτηγών. Επίσης είναι ένας τρόπος να προσελκύσει νέους ανθρώπους σε ένα επάγγελμα που προσφέρει αξιόλογες ευκαιρίες καριέρας. Η βιομηχανία logistics και μεταφορών αναπτύσσεται συνεχώς και υπάρχει τώρα έλλειψη εκπαιδευμένων οδηγών σε όλο τον κόσμο.

«Για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να προσλαμβάνουν και να διατηρούν καταρτισμένους οδηγούς, έχουμε επικεντρωθεί εδώ και αρκετά χρόνια στο σχεδιασμό του περιβάλλοντος του οδηγού και την οδηγησιμότητα των φορτηγών μας. Συστήματα υποστήριξης που διευκολύνουν τους οδηγούς να κινούνται με ασφάλεια με τα φορτηγά τους, και εκπαίδευση που καλύπτει τα πάντα, από διαχείριση οχημάτων μέχρι ένα αποδοτικό στυλ οδήγησης είναι ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο βοηθάμε τους οδηγούς να κάνουν μία πρώτης τάξεως εργασία και να εξελίσσονται» δήλωσε η Lene Larsen, Project Manager του Volvo Trucks Driver Challenge.

 

 

«Η νίκη στο Volvo Trucks Driver Challenge είναι μεγάλο επίτευγμα για μένα! Ο τελικός ήταν πραγματικά δύσκολος και είχα να αντιμετωπίσω πολλούς έμπειρους οδηγούς. Έχω εντυπωσιαστεί από αυτή τη διοργάνωση της Volvo Trucks που έχει απήχηση σε τόσους οδηγούς από όλο τον κόσμο» δήλωσε ο Piotr Krahel.

Πληροφορίες για το Volvo Trucks Driver Challenge

  • Ο διαγωνισμός διεξάγεται κάθε δύο χρόνια από το 2009
  • Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 12 000 οδηγοί. Συνολικά 33 ήταν οι φιναλίστ στον παγκόσμιο τελικό
  • Ο τελικός διεξήχθη στο Experience Center της Volvo Trucks, στο Γκέτεμποργκ, 13-14 Σεπτεμβρίου
  • Ο διαγωνισμός στοχεύει να φέρει τον οδηγό στο επίκεντρο και να αναδείξει τη σπουδαιότητα των ικανών και έμπειρων οδηγών
  • Οι υποψήφιοι διαγωνίζονται και βαθμολογούνται στους τομείς: απόδοση, παραγωγικότητα και ασφάλεια
  • Στον Παγκόσμιο Τελικό συμμετείχαν δύο τύποι φορτηγών (FH και FMX) και οι δοκιμασίες εξελίχθηκαν σε δύο κλειστές πίστες (Καύσιμο και Παραγωγικότητα). Ο νικητής συγκέντρωσε το υψηλότερο συνολικό σκορ από την αξιολόγησή του σε θέματα ασφάλειας, οικονομικής κατανάλωσης και παραγωγικότητας

Αποτελέσματα

1η θέση: Piotr Krahel, Πολωνία

2η θέση: Bert Johansson, Σουηδία

3η θέση: Simo Laukkanen, Φινλανδία