Ορίστηκαν και οι γγ στο υπ. Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής

Ανακοινώθηκαν από το Μέγαρο Μαξίμου και οι νέοι γενικοί γραμματείς του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Πρόκειται για τον κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, στη θέση του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών και την κα Χριστιάνα Καλογήρου, ως Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος αποτελεί τον νέο Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμενικών Υποδομών. Ο κ. Κυριαζόπουλος είναι οικονομολόγος με Master από το Τμήμα Maritime Studies του College of Cardiff (Wales) και κάτοχος διδακτορικού με γενικό θέμα “Λιμένες, Χωροταξία και Περιφερειακή Ανάπτυξη”, ενώ εκτελεί μεταδιδακτορική διατριβή στη “Θαλάσσια Χωροταξία” στο Πάντειο. Έχει εκτελέσει χρέη Διδάσκοντος στη Σχολή Ευελπίδων και τη Δημόσια Διοίκηση του Παντείου, ενώ συμμετέχει ως Διδάσκων σε 3 μεταπτυχιακά προγράμματα. Έχει διδάξει ναυτιλιακά, logistics και χωροταξία στο Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης καθώς και σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΕΚ και κολέγια. Στον ιδιωτικό τομέα έχει εργαστεί στους τομείς της ναυτιλιακής έρευνας, της ναυτιλίας, των τραπεζών και της ναυτιλιακής δημοσιογραφίας. Επίσης, έχει εργαστεί ως Ειδικός Επιστήμονας στην Δ/νση Χωροταξίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και επιστημονικός σύμβουλος στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Υπήρξε ειδικός συνεργάτης του Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τα τελευταία 4 χρόνια υπηρετεί στον Δήμο Γαλατσίου ως Γενικός Γραμματέας. Έχει πλήθος επιστημονικών και άλλων δημοσιεύσεων, έχοντας, μεταξύ άλλων, ειδικό ενδιαφέρον σε θέματα ναυτικής παράδοσης.

Επίσης η κ. Χριστιάνα Καλογήρου αναλαμβάνει Γενική Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής. Η κ. Καλογήρου είναι οικονομολόγος. Σπούδασε οικονομικά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου. Για περισσότερα από 20 χρόνια έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε θέσεις ευθύνης, ως διευθυντικό στέλεχος και σύμβουλος επιχειρήσεων στους τομείς οργάνωσης, ανάπτυξης και οικονομικής διαχείρισης. Έχει εκπονήσει μελέτες και επιστημονικές εργασίες στον τομέα της οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Το 2004 εκλέχθηκε βουλευτής του νομού Λέσβου. Το 2012 τοποθετήθηκε στη θέση της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Το 2014 εκλέχθηκε Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.