Ολοκληρώθηκε δυναμικά για το 2019 η σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων για στελέχη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας & των Logistics

Με τον πλέον εποικοδομητικό τρόπο ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του OPERATIONS CENTER μετά και τη διεξαγωγή του τελευταίου – για το 2019 – εκπαιδευτικού σεμιναρίου για στελέχη της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και των Logistics με τη συνδιοργάνωση της OPTILOG Advisory Services.

Συνολικά 55 επιχειρηματίες και στελέχη επιχειρήσεων εφοδιάστηκαν με σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό και ενημερώθηκαν για τις τελευταίες τάσεις της αγοράς μέσα από την εμπειρία επαγγελματιών και συμβούλων του χώρου, ενώ μελέτησαν και συζήτησαν πάνω σε πραγματικά case studies σε τρία διαφορετικά σεμινάρια, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο.

Στις 17 Σεπτεμβρίου παρουσιάστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα για τα “City Logistics” με στόχο να παρασχεθεί η γνώση που θα οδηγήσει τις επιχειρήσεις στη βελτιστοποίηση του προγραμματισμού και της εκτέλεσης αστικών διανομών. Ο Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης, Executive Advisor και ο κ. Αναστάσιος Γιαλός, Supply Chain & Logistics Consultant της OPTILOG Advisory Services μίλησαν για τις αστικές διανομές, όπως διαμορφώνονται σήμερα, για τον προγραμματισμό και την οργάνωση δρομολογίου, τα σύγχρονα πληροφοριακά συστήματα και τεχνολογίες, τα Logistics 4.0 και τις νέες τάσεις στο χώρο, καθώς και άλλα ενδιαφέροντα θέματα στον ίδιο άξονα. Τη δική τους οπτική γωνία μέσα από επίκαιρα case studies ανέλυσαν επίσης οι κ.κ. Ηλίας Μπούρας, co Founder της BK TelematicsΣταύρος Μπαρδούνιας, Logistics Director της MIGATO και Πέτρος Καπνίσης, Logistics Manager της ELBISCO.

Στις 29 Οκτωβρίου ακολούθησε ένα εξειδικευμένο σεμινάριο για τα “e-Commerce Logistics” – τα Logistics ενός από τους πλέον ταχυκίνητους χώρους επιχειρηματικής δραστηριότητας. Η ραγδαία ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, καθώς επίσης, και τα νέα μοντέλα διανομής (omni channel distribution) έχουν δημιουργήσει σημαντικές αλλαγές στη διαχείριση των διαδικασιών Logistics σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο διαμόρφωσαν έμπειρα στελέχη και σύμβουλοι της αγοράς είχε στόχο να παράσχει επικαιροποιημένη γνώση για εργαλεία, συστήματα και μεθόδους, προκειμένου οι συμμετέχοντες να οργανώσουν και να διαχειριστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις διαδικασίες Logistics σε ένα τόσο απαιτητικό περιβάλλον. Το σεμινάριο ξεκίνησε με την παρουσίαση όλων των τάσεων για το e-commerce διεθνώς και στην Ελλάδα από τον επικεφαλής της Convert Group, κ. Μάνο Κουμαντάκη. Ακολούθησαν αναλύσεις από τους Δρ. Βασίλη Ζεϊμπέκη, κ. Αναστάσιο Γιαλό, κ. Αργύρη Παπαντωνόπουλο, Sales & Business Development Manager SCM της MANTIS και Δρ. Γιώργο Νινίκα, Managing Director SEE Division της ORTEC.

Ο κύκλος σεμιναρίων για το 2019 ολοκληρώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου με το πρόγραμμα για την «Οργάνωση & Εκτέλεση Μεταφορικού Έργου», ένα θέμα μείζονος σημασίας για το εμπόριο, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο να παράσχει ενημέρωση, γνώση, αλλά και πρακτικές συμβουλές, καθώς τα ανώτερα στελέχη στον τομέα των μεταφορών καλούνται να δημιουργήσουν το καλύτερο δυνατό σύστημα για ορθό προγραμματισμό και οργάνωση, τόσο κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού, όσο και κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης του μεταφορικού έργου. Το πρόγραμμα διαμόρφωσαν οι Δρ. Βασίλης Ζεϊμπέκης και κ. Αναστάσιος Γιαλός, ενώ ενδιαφέρουσες μελέτες περίπτωσης παρουσιάστηκαν από τους κ.κ. Γιάννη Σαμολαδά, Insurance Consultant & Risk Manager / CEO των IRM & Truck & Cargo Insurance και Άγγελο ΜιχαήλTransportation Leader με πολυετή εμπειρία στον χώρο των μεταφορών.

Τα σεμινάρια διεξήχθησαν στο Civitel Olympic Hotel, στο Μαρούσι, ενώ η ανταπόκριση των συμμετεχόντων ανέδειξε ακόμα μία φορά την ισχυρή θέληση για την αναβάθμιση γνώσεων και δεξιοτήτων, τόσο σε ατομικό επίπεδο, όσο και σε συλλογικό, συνδράμοντας στο βέλτιστο αποτέλεσμα των επιχειρήσεων.