Οι «συνδυασμένες» μεταφορές γίνονται Υπουργείο
Το πράσινο φως φέρεται να έχει δώσει το ΣτΕ για τα Προεδρικά Διατάγματα που απαιτούνται ώστε να ολοκληρωθεί ο φημολογούμενος ανασχηματισμός της κυβέρνησης, που φέρνει αλλαγές σε υπουργεία, και αρκετές γενικές γραμματείες.
Σε ό,τι αφορά στην ευρύτερη αγορά μας, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός ότι αυτό που εδώ και χρόνια περιγράφουμε ως «συνδυασμένες μεταφορές» ή ακόμη περισσότερο ως δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά σε ένα ενιαίο Υπουργείο.
Για την ακρίβεια, και σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες -αν και από το πρωθυπουργικό γραφείο αρνούνται να επιβεβαιώσουν ότι θα υπάρξει άμεσα ανασχηματισμός- στα σχέδια που βρίσκονται στο ΣτΕ:
- Το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μετονομάζεται σε υπουργείο Υποδομών και Δικτύων.
- Το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής. Στο νέο υπουργείο Ναυτιλίας, Μεταφορών και Νησιωτικής Πολιτικής συστήνεται γενική γραμματεία Μεταφορών, στην οποία μεταφέρονται ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων και προσωπικού, η γενική διεύθυνση Μεταφορών και η γενική διεύθυνση Οδικής Ασφάλειας του πρώην υπουργείου Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και η εποπτεία φορέων που ασκούν έργο μεταφορών και υπαγόντουσαν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
