Οι Ν. Σταθόπουλος και Γ. Καραγιάννης νέοι ΓΓ του υπ. Μεταφορών

Με έναν παλιό γνώριμο του υπουργείου, τον κ. Νίκο Σταθόπουλο στη θέση του γγ Μεταφορών, αλλά και τον πολλά υποσχόμενο κ. Γιώργο Καραγιάννη στη θέση του γγ Υποδομών, κλείνει ο νέος “κύκλος” προσώπων στο υπ. Μεταφορών – Υποδομών, και αναμένεται άμεσα έργο. Να τονιστεί ότι κατά την ανακοίνωση των 28 νέων προσώπων γγ γραμματέων, δεν γνωστοποιήθηκαν αλλαγές στις θέσεις των γγ του Υπ. Ναυτιλίας, αν και έχουν ήδη καταθέσει τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του υπουργού Γ. Πλακιωτάκη οι προηγούμενοι γενικοί γραμματείς.

Ακολουθούν τα βιογραφικά των δύο νέων γενικών γραμματέων

Γενικός Γραμματέας Μεταφορών: Νίκος Σταθόπουλος

Ο Νίκος Σταθόπουλος είναι Πολιτικός Μηχανικός και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών: Management από το Πανεπιστήμιο Paris IX Dauphine και Σχεδιασμού Δικτύων και Μεταφορών από την École Nationale des Ponts et Chaussées. Επίσης, είναι κάτοχος διδακτορικού Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Paris IX- Dauphine. Ως ακαδημαϊκός διετέλεσε καθηγητής στην Πολυτεχνική του Μιλάνου, την Πολυτεχνική Λοζάννης (EPFL), τη Σχόλη Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών Παρισίων (ENSPTT) και τη Σχόλη Πολιτικών Μηχανικών Παρισίων (ENPC). Για είκοσι έτη υπήρξε Διευθυντής Ερευνών σε θέματα Υποδομών, Δικτύων και Σχεδιασμού στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας (CNRS) Γαλλίας, έναν από τους σημαντικότερους επιστημονικούς φορείς στον κόσμο. Με μεγάλη βιομηχανική εμπειρία στον τομέα των μεταφορών, έχει διατελέσει εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Μεταφορών Παρισίων (RATP) για τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης. Εκτελεστικός πρόεδρος της EQUIVAL (νέες τεχνολογίες μεταφορών) και σύμβουλος μεγάλων δικτυακών επιχειρήσεων (ταχυδρομεία, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες και εφοδιαστική αλυσίδα). Στην Ελλάδα διετέλεσε πρόεδρος της ΤΡΑΜ ΑΕ, των οργανισμών ποιότητας (ΕΛΟΤ-ΕΣΥΔ-ΕΙΜ) καθώς και γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών μεταφορών και δικτύων. Η τριακονταετής εμπειρία του συνοδεύεται από πρωτότυπες διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις σε χωροταξικό σχεδιασμό, μεταφορές, δίκτυα και νέες τεχνολογίες.

Γενικός Γραμματέας Υποδομών: Γιώργος Καραγιάννης

Ο Γιώργος Καραγιάννης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι πτυχιούχος Νομικής (LLB) από το Neapolis University με μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Διοίκηση Υπηρεσιών (MSc in services management). Σήμερα, είναι στέλεχος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με ευθύνη την εικόνα της ελληνικής κυβέρνησης στο εξωτερικό καθώς και τη διοικητική λειτουργία των 36 γραφείων τύπου σε όλο τον κόσμο καθώς και σύμβουλος Διοίκησης στην ΕΤΑ Α.Ε Στο παρελθόν παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες στον ιδιωτικό τομέα. Ομιλεί την αγγλική γλώσσα.