Οι δοκιμαστικές εφαρμογές του e-CMR και στις ελληνικές εξαγωγές, από τη MED FRIGO, είναι γεγονός

Ο όμιλος διεθνών εμπορευματικών μεταφορών και logistics προϊόντων ελεγχόμενης θερμοκρασίας MED FRIGO και μέλος του πανευρωπαϊκού δικτύου μεταφοράς ψυχόμενων τροφίμων Seafoodways, ξεκίνησε πρόσφατα το καινοτόμο για τη διεθνή αγορά έργο που αφορά στη χρήση του e-CMR και στις εξαγωγές, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πιλοτικού προγράμματος AEOLIX.

Σε συνέχεια της συνεργασίας της MED FRIGO με την Nestlé Hellas για την πιλοτική εφαρμογή της νέας τεχνολογίας του e-CMR σε διεθνή δρομολόγια εισαγωγής προϊόντων της Nestlé Ισπανίας στη χώρα μας, η MED FRIGO, προχώρησε στην πραγματοποίηση σε διάστημα μόλις λίγων εβδομάδων, 23 δρομολογίων διεθνών μεταφορών από την Ελλάδα προς την Ισπανία, εντάσσοντας μάλιστα τη μεταφορική εταιρεία Olano Seafood Iberica (επίσης μέλος της Seafoodways) και τη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Ισπανίας Mercadona στο πρόγραμμα e-CMR.

Τα οφέλη από τη χρήση του e-CMR συνοψίζονται στη σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους και την επίτευξη μεγάλης ταχύτητας, ακρίβειας και διαφάνειας σε πραγματικό χρόνο. Στο πλαίσιο συνεχούς εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού της και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών, η MED FRIGO εκπαίδευσε στη χρήση του e-CMR, 42 οδηγούς και εγκατέστησε την εφαρμογή στα κινητά τους τηλέφωνα με αντίστοιχα email accounts. 22 οδηγοί έχουν μέχρι στιγμής εκτελέσει τη διαδικασία.

Ο όμιλος έχει ήδη προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον σε κύριους πελάτες της για την άμεση αξιοποίηση του e-CMR, διαμορφώνοντας έτσι τις εξελίξεις και συμβάλλοντας εμπράκτως στην αναβάθμιση των υπηρεσιών της μεταφορικής αγοράς.

Στις 20 Μαΐου, επισκέφθηκαν την MED FRIGΟ στις κεντρικές ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στην Πάτρα προκειμένου να παρακολουθήσουν τη διαδικασία χρήσης του e-CMR, διευθυντικά στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και συγκεκριμένα οι κ.κ. Φώτης Λιακέας – αναπληρωτής προϊστάμενος του Τμήματος Μεταφορικών και Λοιπών Επιχειρήσεων, Γαρυφαλλιά Παναγοπούλου – Διεύθυνση Ανάπτυξης Μεταφορών και υπεύθυνη για το πρόγραμμα AEOLIX, Βασιλική Σιούτα – Προϊσταμένη Τμήματος Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Δ/νσης Ανάπτυξης Μεταφορών όπως επίσης ο Πρόεδρος της ΟΦΑΕ κ. Απόστολος Κενανίδης, η Γενική Διευθύντρια της Ομοσπονδίας Ηρώ Δουμάνη, η Managing Director του Operations Center κ. Μαριλένα Αργυρού και ο υπεύθυνος για το International Business Development της o.mind Creatives (εκδότριας εταιρείας του περιοδικού Supply Chain & Logistics), κ. Φώτης Δαούσης.

 

Δείτε τι δήλωσε αποκλειστικά στο SC&L magazine ο κ. Νίκος Μπρακατσέλος, μέλος του Δ.Σ. της MED FRIGO, αμέσως μετά την επίσημη παρουσίαση:

 

Παράλληλα, ο Δ/νων Σύμβουλος της MED FRIGO, Σωτήρης Μπρακατσέλος, δήλωσε: Η MED FRIGO από την πρώτη στιγμή συμμετέχει δυναμικά στην εφαρμογή του e-CMR, καθώς πάγια στρατηγική του Ομίλου μας αποτελεί η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών  για την αυτοματοποίηση των διαδικασιών προς όφελος των πελατών μας. Θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση τη χρήση του e-CMR στις ελληνικές εξαγωγές εμπορευμάτων και στόχος μας είναι η διεύρυνση των πελατών και των συνεργατών μας που επίσης θα αξιοποιήσουν τη νέα τεχνολογία προς όφελος του τελικού καταναλωτή.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΟΦΑΕ, Απόστολος Κενανίδης, δήλωσε: Ως ο θεσμικός φορέας που εισήγαγε το e-CMR στην Ελλάδα και προωθεί τη χρήση του στον κλάδο της οδικής εμπορευματικής μεταφοράς, χαιρετίζουμε τις άριστες επιδόσεις της MED FRIGO στην ψηφιοποίηση των μεταφορών ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη συνέχιση του έργου της. Η ελληνική αγορά έχει ανάγκη από σύγχρονες και άρτια οργανωμένες μεταφορικές επιχειρήσεις όπως η MED FRIGO, που ανταποκρίνονται επάξια στις διεθνείς προδιαγραφές και εξελίσσονται διαρκώς.