Νέο Super Great: H ναυαρχίδα της FUSO

Ενσωματώνοντας όλα προηγμένα χαρακτηριστικά των υπόλοιπων βαρέων φορτηγών της Daimler Truck, το νέο FUSO Super Great γίνεται πιο αποδοτικό και ασφαλές από ποτέ.

Η ιαπωνική θυγατρική της Daimler Truck, Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (FUSO), παρουσίασε πρόσφατα στην έκθεση κινητικότητας «Japan Mobility Show», την αναβαθμισμένη έκδοση του Super Great. Το νέο heavy-duty φορτηγό της FUSO βρέθηκε πλάι στις νέες εκδόσεις του eCanter, σε ένα περίπτερο που είχε ως σλόγκαν το «Future Together».

Το νέο FUSO Super Great που βρίσκεται στην αγορά από το 2017, μοιράζεται την πλατφόρμα του με τα φορτηγά της «μαμάς» Daimler Truck. Επιπλέον, ο 12,8 λίτρων κινητήρας «6R30» του κορυφαίου FUSO, στηρίζεται στον «OM471» κινητήρα που κατασκευάζει η Daimler Truck στο εργοστάσιο του Μάνχαϊμ και ο οποίος κινεί τα φορτηγά της Mercedes-Benz.

Πιο αποδοτικός κινητήρας 12,8 λίτρων

Ο νέος κινητήρας «6R30» διαθέτει βελτιωμένη θερμική απόδοση, χάρη στην αυξημένη πίεση καύσης, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω της αυξημένης σχέσης συμπίεσης και της τροποποίησης των turbo.

 

η ναυαρχίδα της FUSO

 

Δύο τύποι υπερσυμπιεστών έχουν διαμορφωθεί, ώστε να ταιριάζουν με την ισχύ του κινητήρα, με αποτέλεσμα την αύξηση της ροπής, ιδιαίτερα σε χαμηλότερες ταχύτητες. Αυτές οι βελτιώσεις στο σύστημα καύσης, καθώς και η μείωση της αντίστασης οδήγησης και ο καλύτερος συντονισμός των διαφόρων μερών του κινητήρα, είχαν ως αποτέλεσμα ακόμη καλύτερη οικονομία καυσίμου.

Επιπλέον, ο κινητήρας «6R30» διαθέτει υψηλότερο ρυθμό καθαρισμού εκπομπών NOx (οξείδιο του αζώτου), χάρη στο σύστημα BlueTec στη μετεπεξεργασία καυσαερίων. Η μείωση της κατανάλωσης AdBlue συμβάλλει με τη σειρά της στον περιορισμό του λειτουργικού κόστους του οχήματος.

Ασφάλεια με τη σφραγίδα της Daimler Trucks

Χρησιμοποιώντας τη στρατηγική παγκόσμιας πλατφόρμας της Daimler Trucks, το Super Great έρχεται με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ασφάλειας του γερμανικού ομίλου. Το βαρύ φορτηγό της FUSO φέρει στον βασικό του εξοπλισμό το γνωστό Active Brake Assist 6 (ABA 6), όπως και το Active Side Guard Assist 2.0.

 

η ναυαρχίδα της FUSO

 

Το «παρών» δίνει και το Front Blind Spot Information System, ένα σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης χαμηλής ταχύτητας, το οποίο ανιχνεύει πεζούς και ποδήλατα που πλησιάζουν στο μπροστινό, «τυφλό» μέρος του οχήματος. Ένα σύστημα κάμερας οπισθοπορείας υψηλής απόδοσης, παρέχει ανεμπόδιστη ορατότητα στην περιοχή πίσω από το φορτηγό.

Νέα, ευρύχωρη και αεροδυναμική καμπίνα

Αξίζει να τονιστεί, πως το νέο FUSO Super Great λανσάρεται με ανανεωμένο σχεδιασμό καμπίνας για τη βελτίωση της αεροδυναμικής. Η νέα υπερυψηλή οροφή παρέχει σημαντικά διευρυμένο εσωτερικό χώρο, προσφέροντας και περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους.

Επιπλέον, έχουν ανανεωθεί οι διαθέσιμοι χρωματικοί συνδυασμοί της καμπίνας, ενώ στο εξωτερικό, η FUSO εισάγει μια νέα διαμόρφωση προβολέων LED, που ενσωματώνει τους προβολείς ομίχλης και προσφέρει καλύτερη αεροδυναμική και ορατότητα.

 

η ναυαρχίδα της FUSO