Νέες μελλοντικές προτάσεις στα Pick-Up από τις Mercedes-Benz και Renault

Με την παρουσίαση των νέων μοντέλων «X-Class» και «Alaskan», οι εταιρείες Mercedes-Benz και Renault αντίστοιχα, φιλοδοξούν να αποσπάσουν ένα σημαντικό μερίδιο της πίτας των πωλήσεων στα Pick-Up, μια κατηγορία ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων που υπολογίζεται πως θα συνεχίσει να παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη μέσα στην επόμενη 5ετία.

Η νέα γενιά του Nissan Navara θεωρείται ως ένα από τα πιο προηγμένα τεχνολογικά Pick-Up σε παγκόσμιο επίπεδο στην παρούσα φάση και αυτό έχει ήδη αποτυπωθεί τόσο στις πωλήσεις της στην ελληνική αγορά όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα διεθνή δεδομένα και τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στην κατηγορία των Pick-Up παγκοσμίως, οι πωλήσεις των εν λόγω οχημάτων αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική αύξηση ως το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας, γεγονός που οφείλεται εν πολλοίς και στους ολοένα και περισσότερους ιδιώτες, που επιλέγουν ένα τέτοιου είδους όχημα για να καλύψουν τις ανάγκες τους, αντί για παράδειγμα ένα όχημα της κατηγορίας των SUV (Sport UtilityVehicles).

Θέλοντας να εκμεταλλευτούν στο έπακρο αυτό το momentum, εταιρείες που διατηρούν συνεργασίες σε πολλαπλά επίπεδα με την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, όπως οι Renault και Mercedes-Benz, αναμένεται μέσα στο 2017 να διαθέσουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο νέους (για πρώτη φορά) εκπροσώπους στα Pick-Up.

Το νέο X-Class Pick-Up της Mercedes-Benz

H Mercedes-Benz παρουσίασε πριν από λίγο καιρό το μελλοντικό της Pick-Up, με την ονομασία «X-Class», σε δύο εντελώς διαφορετικές εκδόσεις.

Το πρωτότυπο «X-Classstylishexplorer» έχει να επιδείξει μια πιο συμβατική και «κοσμοπολίτικη» σχεδίαση αμαξώματος ενώ και το εσωτερικό της καμπίνας του ανταγωνίζεται σε θέματα ποιότητας υλικών και πληρότητας εξοπλισμού, τις πολυτελείς επιβατικές προτάσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Αντίστοιχα, το πρωτότυπο «X-Classpowerfulladventurer» επικεντρώνεται περισσότερο στον σκληροτράχηλο χαρακτήρα που ένα μοντέλο της κατηγορίας των Pick-Up οφείλει να διαθέτει, με άκρως δυναμική σχεδίαση αμαξώματος και εσωτερικού, αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος και θηριώδεις τροχούς.

Με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το μελλοντικό X-Class του 2017 θα είναι διαθέσιμο με πολλαπλές επιλογές κινητήρων βενζίνης ή πετρελαίου, με κορυφαία πρόταση ένα V6 υπερτοφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο με καύσιμο το diesel.

Τονέο Alaskan Pick-Up της Renault

Με δυναμική και κομψή σχεδίαση, το νέο Renault Pick-Up με την ονομασία «Alaskan» έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στην Νότιο Αμερική και αναμένεται στην Ε.Ε. μετά το καλοκαίρι του 2017.

Με μεγάλους χώρους εντός της καμπίνας του για έως και πέντε επιβάτες και έναν επίσης μεγάλο χώρο φόρτωσης, το Renault Alaskan θα διακρίνεται για τον πλούσιο εξοπλισμό καθώς και τη δυνατότητα έλξης φορτίων με βάρος έως και 3,5t.

Η Renault έχει ανακοινώσει ήδη πως το μελλοντικό Alaskan θα διατίθεται με έναν πετρελαιοκινητήρα 2,5λτ. με ισχύ 160 ή 190 ίππων ενώ, σε συγκεκριμένες αγορές θα προσφέρεται και ένας βενζινοκινητήρας 2,5 λτ. (επίσης με ισχύ 160 ίππων).