Με Webinar και e-learning τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου

Σε ψηφιακό περιβάλλον θα πραγματοποιούνται, για όσο διάστημα απαιτηθεί, τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η υγεία των συμμετεχόντων σε αυτά έναντι του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο κάνει χρήση σύγχρονων προγραμμάτων Webinar και elearning, ξεπερνώντας τις όποιες δυσκολίες προέκυψαν από την εφαρμογή του μέτρου περί προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού της χώρας, για το χρονικό διάστημα από 11-3-2020 έως και 24-3-2020 (ΦΕΚ 783 Β΄/10-3-2020).

Η εξ αποστάσεως διδασκαλία συνιστά το πλέον πρόσφορο εργαλείο για να διατηρήσουν οι εκπαιδευόμενοι του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου την επαφή τους με την εκπαιδευτική διαδικασία, στις παρούσες, έκτακτες συνθήκες που βιώνει η χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, ακολουθώντας τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και της Πολιτείας σχετικά με τη προστασία των πολιτών, το Επιμελητήριο:

  • Αναστέλλει μέχρι νεοτέρας, τα μαθήματα της Dual Hellas για τον τουριστικό κλάδο, στις δομές Αμαρουσίου. Από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου θα ενεργοποιηθούν ψηφιακά εργαλεία, που θα επιτρέψουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία.
  • Αναστέλλει τις δράσεις της AHK Akademie μέχρι νεοτέρας και υλοποιεί πλάνο δράσεων για τη πραγματοποίηση των σεμιναρίων μέσω του διαδικτύου σε μορφή webinar.
  • Διαμορφώνει περιβάλλον διδασκαλίας με ηλεκτρονικά εργαλεία για τo σεμινάριο EUREM, που αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας, με το σλόγκαν “EUREM goes webinar”. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις για τον τρόπο υλοποίησης των μαθημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές στις εκπαιδευτικές δράσεις του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στο τηλ.: 210 6419036 ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα: www.dual.com.gr.