Κλητεύσεις σε 8 μέλη του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών
Δικαστικός επιδότης διέκοψε τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου των Κυπριακών Αερογραμμών για να επιδώσει κλητήρια σε οκτώ από τα έντεκα μέλη του Δ.Σ. τα οποία καλούνται να παρουσιαστούν ενώπιον δικαστηρίου, κατηγορούμενοι για ποινικά αδικήματα σε σχέση με την αποκοπή του 7% των εισφορών της εταιρείας στο Ταμείο Προνοίας των Πιλότων. Τους εγκαλούν οι 60 από τους 71 πιλότους των Κυπριακών Αερογραμμών, που είχαν καταθέσει μήνυση για ποινική δίωξη της ηγεσίας της εταιρείας τους.
Από την όλη διαδικασία εξαιρέθηκαν τρία μέλη του ΔΣ, στα οποία δεν υποβλήθηκε μήνυση διότι τα μεν δύο απουσίαζαν από τη συνεδρία που είχε ληφθεί η απόφαση, ενώ το τρίτο μέλος, που είναι πιλότος, ψήφισε εναντίον, επικαλούμενος νομική γνωμάτευση.
Σημειώνεται, ότι όλες οι άλλες συντεχνίες των Κυπριακών Αερογραμμών, συμφώνησαν με την προσωρινή αποκοπή των εισφορών της εταιρείας στο Ταμείο Προνοίας από 8% σε 1% για 15 μήνες, ενώ στράφηκαν με δεικτική γλώσσα κατά των πιλότων που αρνήθηκαν τη ρύθμιση.
Η αποκοπή του 7% της εταιρικής εισφοράς στο Ταμείο Προνοίας για 15 μήνες σημαίνει απώλεια από 10.000 έως 15.000 ευρώ, αφού για παράδειγμα οι 39 κυβερνήτες της εταιρείας λαμβάνουν μισθό, κατά μέσο όρο 145.000 ευρώ ετησίως, ενώ τα ταμεία Προνοίας τους φτάνουν ακόμα και τα 500.000 – 600.000 ευρώ. Ο πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών, Τόνυς Αντωνίου, απλά περιορίστηκε για την ώρα να επιβεβαιώσει το γεγονός.
