Και Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών ο Ε.Ε.ΣΥ.Μ. από τις 8 Νοεμβρίου 2019

 

Την μετονομασία του Ε.Ε.ΣΥ.Μ. σε Ελληνικό Επιμελητηριακό Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Μεταφορών αποφάσισαν ομόφωνα τα μέλη του στην Τακτική Γενική Συνέλευσή τους της 8ης Νοεμβρίου 2019, με διατήρηση του ακρωνυμίου Ε.Ε.ΣΥ.Μ. ως έχει.

Η προσθήκη του όρου « Επιχειρηματικός » στο όνομα του Ε.Ε.ΣΥ.Μ., που συμπληρώνει του χρόνου 25 χρόνια συνεχούς συνεισφοράς στις μεταφορές της χώρας, έρχεται σαν φυσική συνέχεια της δομικής αλλαγής στη σύνθεση των μελών του, ύστερα από την ιστορική απόφαση τροποποίησης Καταστατικού του τον Σεπτέμβριο του 2017, που επιτρέπει πλέον εγγραφή ως μελών του σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου και Φυσικά Πρόσωπα, με δικαίωμα ψήφου.

Η απόφαση αυτή του 2017, άνοιξε το δρόμο για θεσμική διεύρυνση της συνεργασίας και κοινών προσπαθειών των Επιμελητηρίων με τους εμπλεκόμενους του κλάδου και συνέβαλε αποφασιστικά στην εγγραφή στην δύναμη των μελών του, σε λιμένες, αυτοκινητοδρόμους, ναυτιλιακές και άλλες επιχειρήσεις φορείς και προσωπικότητες του κλάδου των μεταφορών και της εφοδιαστικής που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή του, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην ενδυνάμωση του Ε.Ε.ΣΥ.Μ.

Στο Διοικητικό Συμβούλιο, που εξελέγη τον περασμένο χρόνο με διευρυμένη βάση μελών συμμετέχουν πλέον, όχι μόνο εκπρόσωποι των Ελληνικών Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα, αλλά και εκπρόσωποι Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου και Φορέων του κλάδου των μεταφορών και σχετικών Υποδομών, καθώς και προσωπικότητες των μεταφορών και της εφοδιαστικής.

Ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Μεταφορών (Ε.Ε.ΣΥ.Μ.), με την αλλαγή αυτή στο όνομά του, δίνει το στίγμα της σημασίας που προσδίδει στην ελληνική επιχειρηματικότητα, προσβλέποντας στην εγγραφή στη δύναμη των μελών του περισσότερων επιχειρήσεων, φορέων και προσωπικοτήτων του κλάδου, που αναμένεται να συνεισφέρει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων που απασχολούν τις μεταφορές της χώρας και να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών μεταφορών και την ανάδειξη της χώρας μας σε διαμετακομιστικό κόμβο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και αναπόσπαστο τμήμα των παγκόσμιων εφοδιαστικών αλυσίδων.