Καθημερινά δρομολόγια με το αυτόνομο φορτηγό της Einride

Υψηλή αποδοτικότητα, ασφάλεια και βιωσιμότητα προσφέρει το ηλεκτρικό, πλήρως αυτόνομο φορτηγό της Einride, που πραγματοποιεί καθημερινά δρομολόγια σε δημόσιους δρόμους των ΗΠΑ.

Η Einride, μια εταιρεία μεταφοράς εμπορευμάτων που παρέχει ψηφιακή, ηλεκτρική και αυτόνομη τεχνολογία, ανακοίνωσε πρόσφατα τη λειτουργία πλήρους απασχόλησης του αυτόνομου οχήματός της.

Επτά αυτόνομα δρομολόγια κάθε μέρα

Το εγχείρημα λαμβάνει χώρα σε συνεργασία με την GE Appliances, μια εταιρεία ηλεκτρικών συσκευών του ομίλου Haier. Η μεταφορά των προϊόντων πραγματοποιείται -από Δευτέρα έως Πέμπτη- μεταξύ της μονάδας παραγωγής και της αποθήκης της GE Appliances, που βρίσκονται στο Σέλμερ του Τενεσί. Κάθε μέρα λαμβάνουν χώρα έως και επτά αυτόνομα δρομολόγια μηδενικών ρύπων, δείχνοντας στην πράξη πώς η υπηρεσία FaaS (freight capacity as a service) της Einride, μπορεί να ενεργοποιηθεί με αυτόνομα οχήματα.

 

αυτόνομο φορτηγό

 

Αυτή η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη οχημάτων, ακολουθεί τα προηγούμενα πιλοτικά προγράμματα, που έγιναν σε συνεργασία με την GE Appliances. Αρχή είχε γίνει το 2021, όταν το αυτόνομο φορτηγό της Einride επιχειρούσε σε ένα κλειστό περιβάλλον, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας. Την επόμενη χρονιά, ακολούθησε ο πρώτος πιλότος σε δημόσιο δρόμο των ΗΠΑ για αυτόνομο, ηλεκτρικό φορτηγό χωρίς οδηγό.

Ταχύτερη φορτοεκφόρτωση κατά 80%

Σημειώνεται, πως το αυτόνομο όχημα της Einride, αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου έργου διαλειτουργικότητας στο Σέλμερ, για τη δημιουργία μιας αυτοματοποιημένης ροής logistics, που βελτιώνει την εργονομία και την ασφάλεια των εργαζομένων γύρω από τις αποβάθρες φόρτωσης, αυξάνοντας παράλληλα και την απόδοση.

Οι πρόσθετοι συνεργάτες της GE Appliances περιλαμβάνουν τις εταιρείες TaskWatch και Slip robotics. Οι κάμερες Τεχνητής Νοημοσύνης της TaskWatch, ενεργοποιούν έναν πίνακα ελέγχου για να ανυψώσει και να κατεβάσει την πόρτα της ράμπας, να «κλειδώσει» το αυτόνομο όχημα της Einride στη θέση του και εν συνεχεία, να ειδοποιήσει το ρομπότ της Slip ότι είναι έτοιμο για φόρτωση.

 

αυτόνομο φορτηγό

 

Χάρη στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας, οι χρόνοι φορτοεκφόρτωσης εμφανίζονται μειωμένοι κατά 80%. Ο συνεργάτης συνδεσιμότητας της Einride, Ericsson, παρέχει το ιδιωτικό δίκτυο, για να εξασφαλιστεί η αξιόπιστη επικοινωνία μεταξύ του οχήματος και του τηλεχειριστή.

Δυο λόγια για την πρωτοπόρο Einride

Αξίζει να αναφερθεί, κλείνοντας, πως η Einride σχεδιάζει, εξελίσσει και αναπτύσσει τεχνολογίες μεταφοράς εμπορευμάτων, για να επιταχύνει τη μετάβαση σε βιώσιμες μεταφορές. Η πλατφόρμα της εταιρείας περιλαμβάνει συνδεδεμένα ηλεκτρικά και αυτόνομα βαρέα οχήματα, υποδομές φόρτισης και ένα έξυπνο λειτουργικό σύστημα εμπορευμάτων.

Η Einride ιδρύθηκε το 2016 στη Σουηδία και μόλις τρία χρόνια μετά, έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που έβγαλε σε δημόσιο δρόμο, ένα αυτόνομο, ηλεκτρικό όχημα. Σήμερα, η Einride διαχειρίζεται έναν από τους μεγαλύτερους στόλους βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών που εξυπηρετούν εταιρείες του Global Fortune 500 σε οκτώ αγορές.

 

αυτόνομο φορτηγό