Θεσσαλονίκη: 234 νέες θέσεις στάθμευσης μέσα στο λιμάνι μετά από συμφωνία του δημάρχου με τον ΟΛΘ

Διακόσιες τριάντα τέσσερις νέες θέσεις στάθμευσης δημιουργούνται από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης για την εξυπηρέτηση των αναγκών παρκαρίσματος των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, ως αντιστάθμισμα στα έργα του Flyover και ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Οι 234 νέες θέσεις θα διαμορφωθούν στην περιοχή της Πύλης 6 στο λιμάνι, λαμβάνοντας και την απαραίτητη έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας. Οι πρώτες 50 θέσεις θα είναι έτοιμες έως τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες 184 μέχρι τέλος Μαΐου.

«Ήταν μια οργανωμένη προσπάθεια για να βρεθούν οι θέσεις στάθμευσης στην καρδιά της πόλης» δήλωσε  ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, σε συνάντηση που είχε με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΟΛΘ, Αθανάσιο Λιάγκο, ευχαριστώντας τη διοίκηση του ΟΛΘ για την άμεση ανταπόκριση. «Προκύπτουν προβλήματα από την κατασκευή του Flyover, όπου χρειαζόμαστε πλέον στο κέντρο πολλές θέσεις στάθμευσης αλλά και από την έναρξη των εργασιών στην Πλατεία Ελευθερίας τους επόμενους μήνες» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο κ. Λιάγκος πρόσθεσε πως «η συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης είναι σε άριστο επίπεδο. Η ΟΛΘ με ισχυρό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε άμεσα, κατανοώντας ότι υπάρχει πρόσθετο κυκλοφοριακό στην πόλη για την ανακούφιση των κατοίκων και των επισκεπτών. Πιστεύουμε ότι οι νέες θέσεις θα αποσυμφορήσουν ένα μέρος του προβλήματος που υπάρχει αυτήν τη στιγμή».