Η PCDC συμμετέχει στην 6η Διεθνή Έκθεση «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics»

Η PCDC είναι μια σύγχρονη εγκατάσταση παροχής υπηρεσιών Logistics στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά. Διαθέτει χώρους με διαφορετικές συνθήκες που επιτρέπουν τη διαχείριση γενικού/ξηρού φορτίου, προϊόντων συντήρησης και κατάψυξης, εύφλεκτων & χημικών.

Βρίσκεται εντός της Ελεύθερης Ζώνης του λιμανιού, το οποίο συνεπάγεται πολλά τελωνειακά και φορολογικά οφέλη για όσους χρησιμοποιούν τις υποδομές της. Δεν απαιτείται καμία τελωνειακή διατύπωση για την παραλαβή των εισερχόμενων εμπορευματοκιβωτίων στην εγκατάστασή μας. Με απλές και ευθύγραμμες διαδικασίες, τα εμπορευματοκιβώτια προωθούνται άμεσα μετά την εκφόρτωση τους από το πλοίο στην PCDC, για τη διενέργεια των ζητούμενων εργασιών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην PCDC τα εμπορεύματα δεν υποχρεούνται στην καταβολή δασμών και φόρων.

Η διασύνδεση της Ελεύθερης Ζώνης του Πειραιά με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ικανοποιεί το κοινό όραμα της PCDC και του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών να υπάρχει ένα σημείο  εξυπηρέτησης των εμπορευμάτων που διακινούνται  μέσω ενός δικτύου θαλάσσιων και αεροπορικών μέσων, στρατηγικά επιλεγμένων κέντρων διαμετακόμισης, αποθήκευσης και παροχής υπηρεσιών Logistics με ακεραιότητα, ταχύτητα, συνέπεια και οικονομία.

Συνδυάζοντας το ανταγωνιστικό κόστος των θαλάσσιων εμπορευματικών μεταφορών με την ταχύτητα των αεροπορικών εμπορευματικών μεταφορών και μέσω απλουστεύσεων στις τελωνειακές διαδικασίες, προσφέρονται εξατομικευμένες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις που είναι απαραίτητες σε αυτούς που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εμπορίου ανά τον κόσμο.

Το όφελος είναι η σημαντική εξοικονόμηση κόστους για το συνολικό κόστος μεταφοράς, διασφαλίζοντας παράλληλα τον αναμενόμενο χρόνο παράδοσης στον τελικό προορισμό.

Η PCDC εκτιμά ότι η συνεργασία αυτή έχει ισχυρή προοπτική για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της δημιουργίας μεγάλων κέντρων διαμετακόμισης στην Ελλάδα

Για να μάθετε περισσότερα για την PCDC επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.pcdc.com.gr.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις εκθέσεις «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics» και «Cargo Truck & Van», 4-5-6 Νοεμβρίου 2017, Metropolitan Expo, από την επίσημη ιστοσελίδα www.supplychainexpo.gr.