Η Isuzu αναβαθμίζει το D-MAX και ετοιμάζει ηλεκτρικό pick-up

Η Isuzu Motors ανανεώνει στα σημεία το δημοφιλές D-MAX, την ίδια στιγμή που εξελίσσει ένα ακόμα pick-up, αυτή τη φορά πλήρως ηλεκτρικό, το οποίο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στην Ευρώπη.

Ξεκίνησαν πριν από λίγες ημέρες οι πωλήσεις του ανανεωμένου Isuzu D-MAX στην Ταϊλάνδη, όπου παράγεται, με το δημοφιλές pick-up του ενός τόνου να ετοιμάζεται ακολούθως να διατεθεί σε πάνω από 100 αγορές του πλανήτη.

Σημειώνεται, πως το ανανεωμένο Isuzu D-MAX φέρει αλλαγές στη σχεδίαση του αμαξώματος και του εσωτερικού του. Επιπλέον διαθέτει αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και άνεσης, όπως και βελτιωμένο σύστημα τετρακίνησης.

 

 

Τι αλλάζει στο Isuzu D-MAX

Αναλυτικότερα, οι επεμβάσεις στη σχεδίαση είχαν ως στόχο να προσδώσουν έναν περισσότερο δυναμικό, σπορτίφ και φουτουριστικό χαρακτήρα στο όχημα. Οι αλλαγές είναι πιο εμφανείς στο εμπρόσθιο μέρος του D-MAX, όπου συναντάμε μια μεγαλύτερη γρίλια μάσκας και έναν ευρύ αεραγωγό στο καπό, δύο στοιχεία που κάνουν το όχημα να δείχνει σημαντικά πιο «άγριο». Ανασχεδιασμένα είναι και τα φωτιστικά σώματα εμπρός πίσω, ενώ ειδική μέριμνα έχει υπάρξει και για τη βελτίωση της αεροδυναμικής.

Στόχος των σχεδιαστών στο εσωτερικό του Isuzu D-MAX ήταν να δημιουργήσουν ένα υψηλού επιπέδου σαλόνι επιβατών. Η οθόνη του συστήματος infotainment προσφέρει μεγαλύτερη φιλικότητα προς τον χρήστη, ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων. Αναβαθμισμένα σε ποιότητα -και με καλύτερο φινίρισμα- είναι και τα χρησιμοποιούμενα υλικά, με το σαλόνι να αποπνέει συνολικά μια περισσότερο πολυτελή αίσθηση.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, στο ανανεωμένο Isuzu D-MAX έχει εγκατασταθεί μια νέας γενιάς κάμερα και χάρη σε αυτή, έχουν προστεθεί επιπλέον χαρακτηριστικά στον -ήδη προηγμένο- εξοπλισμό ασφαλείας. Το νέο μοντέλο προσφέρει, επίσης, μεγαλύτερη άνεση, με λειτουργίες όπως το προσαρμοστικό cruise control και η υποβοήθηση παρακολούθησης του προπορευόμενου οχήματος κατά την κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Επιπλέον, μια σειρά επεμβάσεων στο σύστημα τετρακίνησης, αλλά και η προσθήκη σε αυτό μιας νέας λειτουργίας ανώμαλου εδάφους, αναμένεται να αναβαθμίσουν περαιτέρω τις δυνατότητες κίνησης του Isuzu D-MAX εκτός δρόμου.

Η Isuzu ετοιμάζει ηλεκτρικό pick-up για την Ευρώπη

Η μεγάλη «είδηση» από την εκδήλωση παρουσίασης του ανανεωμένου Isuzu D-MAX στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, βγήκε από τα χείλη του Προέδρου και COO της εταιρείας, κ. Shinsuke Minami. Ο ισχυρός άνδρας της εταιρείας -δίχως να αναφέρει χρόνους και τεχνικά στοιχεία- αποκάλυψε πως ετοιμάζεται ένα πλήρως ηλεκτρικό pick-up, το οποίο μάλιστα θα εκκινήσει τη «ζωή» του στις αγορές της Ευρώπης.

 

«Η Isuzu καταβάλλει ενεργά προσπάθειες για να δημιουργήσει μια κοινωνία ουδέτερη από εκπομπές άνθρακα. Στο μέλλον, η Isuzu σχεδιάζει να παράγει ένα pick-up φορτηγό BEV (Battery Electric Vehicle) στην Ταϊλάνδη. Η Isuzu θα το εισαγάγει πρώτα στην Ευρώπη και στη συνέχεια θα εξετάσει τη σταδιακή κυκλοφορία του, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε αγοράς», δήλωσε σχετικά ο κος Minami.

Αξίζει να αναφερθεί, κλείνοντας, πως το pick-up της Isuzu Motors είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά πίσω στο μακρινό 1974. Πλέον, βρίσκεται στην 3η του γενιά, η οποία είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της τον Οκτώβριο του 2019. Συνολικά, σε σχεδόν 50 χρόνια, έχουν πουληθεί παγκοσμίως περί τις 5 εκατ. μονάδες, ενώ μόνο πέρσι, παραδόθηκαν περίπου 340.000 οχήματα στους ιδιοκτήτες τους.