Η GEFCO China αναμένει περαιτέρω ανάπτυξη με τις λύσεις Belt & Road και Προώθησης Φορτίων

 

Η GEFCO China, μαζί με τις δύο κινεζικές κοινοπραξίες της, DongFeng GEFCO και SMGL (Shenzhen Minsheng GEFCO Logistics) στοχεύουν να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους κατά τουλάχιστον 40% το 2021, προβλέποντας σε αυξανόμενη ζήτηση για εφοδιαστική αυτοκινήτων νέας γενιάς και νέες ευκαιρίες ανάπτυξης που προκύπτουν από την Belt & Road πρωτοβουλία. Η εταιρεία, η οποία λειτουργεί εδώ και πολλά χρόνια στην Κίνα, της οποίας η θυγατρική έχει μόλις εορτάσει την 10η επέτειό της, απασχολεί 1.300 άτομα σε 15 πόλεις.

Με 70 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της βιομηχανικής εφοδιαστικής αλυσίδας, η GEFCO προσφέρει στους πελάτες μια βαθιά κατανόηση της κινεζικής αγοράς και μια μοναδική συνεργατική προσέγγιση, σύμφωνα με αυτό που λέει το tag της ” Partners, unlimited”. Με την πάροδο των χρόνων, ο Όμιλος έχει επεκταθεί παγκοσμίως, αναπτύσσοντας καινοτόμες, βιώσιμες λύσεις για την αυτοκινητοβιομηχανία και διάφορους άλλους τομείς, συμπεριλαμβανομένων της βιομηχανίας και της υψηλής τεχνολογίας. Ο Όμιλος παρέχει επίσης τις καλύτερες σε εθνικό επίπεδο και διεθνείς λύσεις αποστολής φορτίων, καθώς και ειδική τεχνογνωσία στο φαρμακευτικό κλάδο και στις life sciences.

Υποστήριξη της Πρωτοβουλίας Belt & Road με Εξειδικευμένες ανά Πελάτη Λύσεις Προώθησης Φορτίων

Η GEFCO παρέχει μοναδικές ολοκληρωμένες λύσεις αλυσίδας εφοδιασμού στην Κίνα, συμπεριλαμβανομένων finished-vehicle logistics, διαχείρισης αποθηκών, φορολογικών και τελωνειακών διατυπώσεων.

Η GEFCO China διαδραματίζει βασικό ρόλο στο δίκτυο εμπορευματικών μεταφορών της GEFCO, το οποίο χειρίζεται όλο και μεγαλύτερο όγκο υπηρεσιών αποστολής φορτίων σε επίπεδο belt & road. Στο πλαίσιο αυτό, ο Όμιλος έχει συστήσει μια νέα θυγατρική εταιρεία στο Chongqing που ειδικεύεται στην εισαγωγή και εξαγωγή οχημάτων σιδηροδρομικώς μεταξύ Ευρώπης, Ρωσίας και Κίνας και στην ανάπτυξη όλων των άλλων δραστηριοτήτων logistics της GEFCO στην κεντρική αυτή περιοχή της Κίνας.

Τον Ιανουάριο του 2019, το δίκτυο εμπορευματικών μεταφορών της GEFCO διαχειρίστηκε την παράδοση μέσω θάλασσας από την Κίνα προς την Ουκρανία για τη Scatec & Risen Energy Company. Η GEFCO παρέδωσε με επιτυχία 217 containers ηλιακού εξοπλισμού σε τρεις προορισμούς εντός του προβλεπόμενου χρονικού πλαισίου. Ως αποτέλεσμα, η GEFCO έχει επιλεγεί ως στρατηγικός πάροχος υπηρεσιών logistics για επόμενα έργα.

 Ενίσχυση της αλυσίδας εφοδιασμού αυτοκινήτων για την ηλεκτρική επανάσταση

Εκτός από τις σημαντικές δραστηριότητες εισερχόμενης εφοδιαστικής στον κινεζικό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας (στον εφοδιασμό γραμμής των εγκαταστάσεων, στα logistics ανταλλακτικών), η GEFCO βασίζεται στη μοναδική τεχνογνωσία και τις δυνατότητές της για την ενίσχυση των αλυσίδων εφοδιασμού OEM στην Κίνα με ασυναγώνιστες λύσεις finished-vehicle. Αυτές περιλαμβάνουν υπηρεσίες door-to-door για ολοκληρωμένες μονάδες, προ-μεταφορά, μεταφορά αυτοκινήτων, αποθήκευση, σύνθετο σχεδιασμό, διαχείριση λειτουργίας και εγχώρια διανομή σε αντιπροσώπους.

«Τα EVs χρειάζονται λιγότερα μετακινούμενα μέρη από τους κινητήρες ICE, πράγμα που σημαίνει λιγότερη μεταφορά ανταλλακτικών στο μέλλον. Επιπλέον, τα σχήματα και τα assets μεταφοράς θα πρέπει να προσαρμοστούν ώστε να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία για τη μεταφορά των μπαταριών. Στην GEFCO, είμαστε πεπεισμένοι ότι η 70ετής εμπειρία μας στην αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί να κάνει τη διαφορά στην τόνωση της αλυσίδας εφοδιασμού των πελατών μας για την ηλεκτρική επανάσταση», εξηγεί ο Paul-Henry Fréret, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Ανατολικής Ασίας στην GEFCO.

Ο Όμιλος μεταφέρει ήδη μπαταρίες από την Κίνα στην Ευρώπη για κορυφαίους OEMs και προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένης της CATL από τον Φεβρουάριο του 2019 (πενταετής σύμβαση) και παρέχει ηλεκτρο-συγκεκριμένες σύνθετες υπηρεσίες σε διαφορετικές αγορές. Η GEFCO και οι κοινοπραξίες της συνεργάστηκαν επίσης με άλλες επιτυχημένα κινέζικα brands, όπως η BYD.

Επιπλέον, η GEFCO China έχει καταστήσει την καινοτομία ως προτεραιότητα στην αναπτυξιακή της στρατηγική, ειδικά για να ανταποκριθεί στις ταχέως εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς, όπως οι υπηρεσίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η GEFCO ενθαρρύνει την καινοτομία μέσω του «Εσωτερικού Εργοστασίου Καινοτομίας» (Innovation Factory) και της συνεργασίας της με τον start-up accelerator Techstars. Αυτές οι πρωτοβουλίες παρέχουν στις ομάδες της GEFCO μοναδικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων που δημιουργούν αξία για τις αλυσίδες εφοδιασμού των πελατών.