Η GEFCO γιορτάζει 30 χρόνια εξειδίκευσης σε επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες για βιώσιμες αλυσίδες εφοδιασμού

 

Η GEFCO έχει μόλις πετύχει το 30ετές ορόσημο της στην παροχή επαναχρησιμοποιήσιμων λύσεων συσκευασίας για μεγάλους κατασκευαστές αυτοκινήτων και αεροδιαστημικής για τη μεταφορά και την παράδοση εξαρτημάτων. Ο Όμιλος διαχειρίζεται περίπου 130.000 containers κάθε μέρα στα 26 κέντρα διαχείρισης επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών που διαθέτει σε όλη την Ευρώπη για ένα πράσινο οικοσύστημα περίπου 2.000 χρηστών.

Οι φιλικές προς το περιβάλλον λύσεις της GEFCO σημαίνουν λιγότερες συσκευασίες μίας χρήσης στην αγορά και λιγότερα φορτηγά στον δρόμο, δεδομένου ότι τα περισσότερα εμπορευματοκιβώτια GEFCO είναι πτυσσόμενα, επιτρέποντας υψηλότερα ποσοστά φόρτωσης φορτηγών. Επιπλέον, όλες οι κατεστραμμένες συσκευασίες GEFCO ανακυκλώνονται 100%.

Πλήρης διαχείριση του packaging σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού

Σε ένα ταχέως εξελισσόμενο περιβάλλον, πολλοί κατασκευαστές είναι πεπεισμένοι για την αξία της διαχείρισης των συσκευασιών από εξωτερικούς συνεργάτες καθώς επικεντρώνονται στις βασικές τους δραστηριότητες. Αφού το 1989 ένας κορυφαίος παίκτης του automotive κλάδου άνοιξε τον δρόμο, από το 2014 ένας κορυφαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων εμπιστεύθηκε στην GEFCO τη διαχείριση των επαναχρησιμοποιήσιμων πτυσσόμενων container της αλυσίδας εφοδιασμού για όλα τα εργοστάσια και τους προμηθευτές του Tier-1 παγκοσμίως. Πιο πρόσφατα, μια μεγάλη εταιρεία αεροδιαστημικής επιβράβευσε την GEFCO με ένα μακροχρόνιο συμβόλαιο για τη στήριξη της μετάβασής της σε μια πιο βιώσιμη αλυσίδα εφοδιασμού μέσω επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών.

Ο Sébastien Roger, Διευθυντής λύσεων επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών της GEFCO, δήλωσε: «Η σειρά επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών μας έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την ακεραιότητα του προϊόντος των πελατών μας, ενώ παράλληλα βελτιστοποιεί τα ποσοστά φόρτωσης φορτηγών, τις γραμμές παραγωγής και τους αποθηκευτικούς χώρους. Καθώς οι πελάτες μας αντιμετωπίζουν όλο και πιο έντονο ανταγωνισμό στην αγορά, τους δίνουμε τη δυνατότητα να βελτιστοποιούν τις εισερχόμενες αλυσίδες εφοδιασμού τους και να ενισχύουν σημαντικά την κερδοφορία τους».

Εκτός από τη μοναδική εμπειρία της GEFCO στη διαχείριση συσκευασιών, οι κορυφαίοι κατασκευαστές μπορούν επίσης να επωφεληθούν από ένα ευρύ φάσμα πλήρως εκπαιδευμένων ελεγκτών (asset auditors) για πληροφορίες σχετικά με τις αλυσίδες εφοδιασμού τους και τρόπους βελτιστοποίησης τους. Οι ελεγκτές αυτοί βρίσκονται σε ολόκληρο το δίκτυο GEFCO στην Ευρώπη και διεξάγουν επίσης προσωπική εκπαίδευση σε χρήστες για να τους βοηθήσουν να εποπτεύουν κάθε στάδιο της διαχείρισης του packaging, συμπεριλαμβανομένων των παραγγελιών, των κρατήσεων για αποστολή, της παρακολούθησης (tracking) και της τιμολόγησης.

Για να βελτιστοποιήσει περαιτέρω τις διαδικασίες της εφοδιαστικής αλυσίδας, η GEFCO έχει αναπτύξει το NETBOX, ένα ειδικό σύστημα πληροφορικής, για την παρακολούθηση των ροών. Με βάση τα δεδομένα αυτού του συστήματος, η θέση και οι μετακινήσεις των εμπορευματοκιβωτίων μπορούν να προσαρμοστούν ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες, παρέχοντας στους πελάτες έξυπνες και ευέλικτες λύσεις. Αυτό το ασφαλές λογισμικό πρόγνωσης δημιουργεί σημαντικές εξοικονομήσεις σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού για ένα πιο βιώσιμο μοντέλο μεταφοράς.

«Είμαι πεπεισμένος για τη μοναδική αξία που προσφέρουν στην αγορά οι λύσεις επαναχρησιμοποιήσιμων συσκευασιών της GEFCO, ειδικά για τους κατασκευαστές που αναζητούν έξυπνες λύσεις για να κάνουν την εφοδιαστική τους αλυσίδα πιο πράσινη. Για αυτούς, το παγκόσμιο δίκτυο μας και η ασυναγώνιστη εμπειρία σε πολύπλοκες πολυτροπικές λύσεις μπορεί να είναι ένας παράγοντας που πραγματικά αλλάζει το παιχνίδι», πρόσθεσε ο Sébastien Roger.