Η DHL αναγνωρίστηκε ως μια από τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον παγκοσμίως

Η DHL Express, ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο των logistics και ταχυμεταφορών,  κατατάχθηκε στην όγδοη θέση της λίστας των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον παγκοσμίως για το 2017, την οποία δημοσίευσε ο οργανισμός Great Place to Work® και το περιοδικό FORTUNE. Η λίστα με τους 25 Καλύτερους Χώρους Εργασίας από όλους τους κλάδους παγκοσμίως καταδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους οι κορυφαίοι εργοδότες επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό, δίνουν κίνητρα, καλλιεργούν μια κουλτούρα συμμετοχής και παρέχουν ελκυστικές ευκαιρίες προσωπικής ανάπτυξης.

«Η αναγνώριση της DHL Express ως μια από τις εταιρίες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον μας προκαλεί ένα μεγάλο αίσθημα υπερηφάνειας. Αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης μας και της προσπάθειάς που καταβάλλουμε για να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί το ανθρώπινο δυναμικό σε μία από πλέον γνωστές εταιρίες στον κόσμο. Ο οργανισμός Great Place to Work® είναι ένας από τους πιο αυστηρούς οργανισμούς διαπίστευσης και η κατάταξη στη συγκεκριμένη λίστα, βασίζεται σε ανώνυμη έρευνα που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή χιλιάδων υπαλλήλων. Επομένως, είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε ότι η επένδυση στους ανθρώπους μας, αλλά και σε προγράμματα Ανθρώπινου Δυναμικού που χρησιμοποιούνται παγκοσμίως αποφέρει καρπούς», δήλωσε ο Ken Allen, CEO της DHL Express.

Στη λίστα με τους 25 Καλύτερους Χώρους Εργασίας παγκοσμίως, η DHL ξεχωρίζει για τρία συγκεκριμένα χαρακτηριστικά: την αμεροληψία όσον αφορά στις προαγωγές και την ανέλιξη, τη συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού σε αποφάσεις που επηρεάζουν τη δουλειά και το περιβάλλον εργασίας του, καθώς και την ενημέρωσή του για σημαντικά ζητήματα και αλλαγές. Η DHL Express διαθέτει επίσης το βραβευμένο πρόγραμμα Certified International Specialists (CIS), το οποίο ενδυναμώνει τους ανθρώπους της επενδύοντας στη γνώση και την προσωπική ανάπτυξη. Περισσότερα από 100.000 άτομα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα CIS μέχρι σήμερα, ενώ τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της DHL Express υλοποιούν σε τακτική βάση εκπαιδευτικές συνεδρίες για όλους τους εργαζόμενους, όλων των θέσεων, σε όλες τις χώρες.

«Η DHL Express απασχολεί πάνω από 90.000 στελέχη σε περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο. Συνεπώς, ο ρόλος που διαδραματίζει το Ανθρώπινο Δυναμικό μας στην προώθηση της κουλτούρας του νικητή και στην εξασφάλιση ενός ενοποιημένου παγκόσμιου δικτύου είναι καθοριστικός. Χάρη σε καινοτόμα προγράμματα Ανθρώπινου Δυναμικού, όπως είναι το Appreciation Weeks με το οποίο τα διοικητικά στελέχη επιβραβεύουν τη σκληρή δουλειά των εργαζομένων, με το Global Onboarding Journey με το οποίο καλωσορίζουμε και εντάσσουμε στην εταιρεία τους νέους υπαλλήλους αλλά και με τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε στο πλαίσιο της απονομής του βραβείου του «Υπαλλήλου της Χρονιάς», δίνουμε συνεχώς κίνητρα στην παγκόσμια ομάδα μας. Η κατάταξή μας ανάμεσα στους οκτώ καλύτερους εργασιακούς χώρους αποτελεί μια αναγνώριση της προσπάθειας μας, η οποία με τη σειρά της καταδεικνύει την εξαιρετική ποιότητα υπηρεσιών για τους πελάτες μας», επεσήμανε ο Regine Buettner, Executive Vice President, Global and Europe HR, DHL Express.

«Οι οργανισμοί που συμπεριλαμβάνονται στη φετινή λίστα με τους Καλύτερους Χώρους Εργασίας είναι οι καλύτεροι, από μια λίστα με τις top εταιρίες. Πρωτοπορούν και προσπαθούν να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες τους, με τρόπο που στηρίζει τις επιχειρήσεις τους, τους ανθρώπους τους και τον κόσμο», δήλωσε ο Michael Bush, CEO του Great Place to Work.

Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια εργαζόμενοι από 6.600 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έλαβαν μέρος στην έρευνα, η οποία διερευνούσε την στάση και την εμπιστοσύνη των εργαζομένων απέναντι στην ηγεσία και την κουλτούρα της επιχείρησης.